Curatam zarzavatul si tocam julien, ceapa o tocam marunt. Rosiile le oparim, le docojim si le tocam marunt. Le punem intr-o oala la fiert cu putina apa, sucul de rosii, ulei, sare si verdeata.
Lasam sa fiarba zarzavatul, dupa care adaugam taiteii, lasam sa dea de 2 ori in clocot si...
Capul si coada bine curatate, legumele curatate si tocate, precum si toate condimentele dupa gust le punem la fiert 1 ora.
Strecuram zeama, capul si coada, precum si oasele foarte mari ce au cazut de pe peste le scoatem, restul de ingrediente fierte bine le pasam prin strecuratoare. Vom...
Punem la fiert rasolul intr-o oala mare plina de apa rece. Dupa 2 ore de fiert adaugam jumatate din zarzavatul curatat netocat: 1 morcov, 1 patrunjel, 1 telina, 1 cartof, 1 ceapa, 1/2 de ardei rosu si galben.
Intr-o alta oala mica (2-3l) punem la fiert cealalta jumatate de zarzavat.
Burta...
Zarzavatul intreg si carnea spalata si curatata punem la fiert la foc mic. Dupa ce acestea au fiert le scoatem sa se raceasca (in afara de ceapa, cartofi si ardei).
In zeama clocotita aruncam usturoiul zdrobit, punem capacul si lasam 15 minute.
Intre timp zarzavatul si carnea tocam cat mai...
Carnea o punem la fiert intr-o oala mai mare, la foc mic. Lasam sa fiarba pana cade carnea de pe os.
Zarzavatul si legumele tocam marunt si le calim in grasimea de pe supa de vita. Adaugam boiaua, rosiile tocate si turnam
peste supa fierbine de vita. Asezonam cu chimenul tocat, foaia de...
Se curata fasolea si se rupe in bucatele.
Zarzavatul, ceapa, ardeii se curata, se spala si se toaca marunt.
Se pun la fiert impreuna. Rosiile le oparim, le decojim, le toacam marunt si punem la fiert in ciorba.
Asezonam cu sare dupa gust si lasam sa fiarba dar nu foarte mult, este ok sa...
Se spala carnea, se lasa putin in apa rece, dupa care se pune la fiert in apa rece. Se curata zarzavatul, morcovul si patrunjelul se cresteaza in 2, gulia si telina se taie in 2 bucati, ceapa si usturoiul se cresteaza foarte putin, ardeii se lasa intregi, varza se lasa felie, telina verde nu se...
Carnea se spala si se pune la fiert. Zarzavatul, ceapa, ardeiul se curata, se spala si se toaca marunt. Rosiile se oparesc, se curata de coaja si se taie cubulete mici. Dupa ce am terminat de tocat zarzavatul, le punem la fiert peste carne, care a fiert deja 30 minute. Rosiile tocate rasturnam de...
Rosiile se pun la oparit in apa clocotita 3-4 minute. Se scot din apa si se lasa sa se raceasca.
Zarzavatul se curata, se spala si se taie in bucati mai mari, ceapa se toaca marunt si se pun la fiert in foarte putina apa (cat sa le acopere) cu cozile de telina verde cca 20 minute (sa ramana...
Carnea de vita o spalam, taiem cubulete si le lasam sa dea un clocot in apa fiarta.
Intr-o oala sub presiune punem la fiert carnea pana este aproape gata. Adaugam zarzavatul, ceapa, ardeii tocati marunt, bulionul, sare dupa gust si lasam sa mai fiarba 30 minute. Intre timp curatam si spalam...
Se curata cartofii, ceapa si se spala. Tocam ceapa marunt si punem la fiert cu zarzavatul de ciorba 20 minute, dupa care adaugam cartofii taiati cubulete, tarhonul si sare, daca mai este nevoie. Dupa ce au fiert si cartofii acrim ciorba (optional).
Se serveste obligatoriu ;) cu...
Se spala fasolea, daca este nevoie lasam in apa o noapte la frigider. (eu am avut fasole de la mama de anul trecut, care a fiert in 30 minute).
Spalam scaricica si o punem la fiert intr-un vas mai micut, daca scade apa cat timp fierbeti mai asaugati apa fiarta peste. Aceasta trebuie lasata la...
Se spala carnea de gaina foarte bine, se lasa in apa rece. Se curata si zarzavatul, morcovul se cresteaza in 4 sau 2, gulia si telina se taie in 2 bucati, ceapa si usturoiul se cresteaza foarte putin, dupa care se pun toate ingredientele de mai sus, in afara de SARE, la fiert in apa rece. Supa se...
Oasele de miel se curata foarte bine, se spala si se lasa 3 minute in apa clocotita, dupa care se scurg bine si se clatesc cu apa calduta.
Tocam ceapa, ardei gras si loboda marunt, zarzavatul rondele, punem la fiert impreuna cu carnea de miel si putin tarhon tocat. Mielul fierbe foarte repede...
Se curata morcovul, pastarnacul, telina si se da prin razatoare, se toaca ceapa marunt. Se calesc in putin ulei cu putina apa, se toarna putina apa peste si se lasa la fiert, dupa 15 minute se adauga zeama de varza, bulionul si pasta de ardei. Lasam la fiert sub capac.
Pana fierb legumele...
Supa de rosii
Curatam zarzavatul si tocam julien, ceapa o tocam marunt. Rosiile le oparim, le docojim si le tocam marunt. Le punem intr-o oala la fiert cu putina apa, sucul de rosii, ulei, sare si verdeata. Lasam sa fiarba zarzavatul, dupa care adaugam taiteii, lasam sa dea de 2 ori in clocot si...
Halászlé -Supa ungureasca de peste
Capul si coada bine curatate, legumele curatate si tocate, precum si toate condimentele dupa gust le punem la fiert 1 ora. Strecuram zeama, capul si coada, precum si oasele foarte mari ce au cazut de pe peste le scoatem, restul de ingrediente fierte bine le pasam prin strecuratoare. Vom...
Ciorba de burta
Punem la fiert rasolul intr-o oala mare plina de apa rece. Dupa 2 ore de fiert adaugam jumatate din zarzavatul curatat netocat: 1 morcov, 1 patrunjel, 1 telina, 1 cartof, 1 ceapa, 1/2 de ardei rosu si galben. Intr-o alta oala mica (2-3l) punem la fiert cealalta jumatate de zarzavat. Burta...
Ciorba radauteana
Zarzavatul intreg si carnea spalata si curatata punem la fiert la foc mic. Dupa ce acestea au fiert le scoatem sa se raceasca (in afara de ceapa, cartofi si ardei). In zeama clocotita aruncam usturoiul zdrobit, punem capacul si lasam 15 minute. Intre timp zarzavatul si carnea tocam cat mai...
Supa gulas (Gulyásleves)
Carnea o punem la fiert intr-o oala mai mare, la foc mic. Lasam sa fiarba pana cade carnea de pe os. Zarzavatul si legumele tocam marunt si le calim in grasimea de pe supa de vita. Adaugam boiaua, rosiile tocate si turnam peste supa fierbine de vita. Asezonam cu chimenul tocat, foaia de...
Ciorba de fasole verde din Ardeal
Se curata fasolea si se rupe in bucatele. Zarzavatul, ceapa, ardeii se curata, se spala si se toaca marunt. Se pun la fiert impreuna. Rosiile le oparim, le decojim, le toacam marunt si punem la fiert in ciorba. Asezonam cu sare dupa gust si lasam sa fiarba dar nu foarte mult, este ok sa...
Supa din rasol de vita
Se spala carnea, se lasa putin in apa rece, dupa care se pune la fiert in apa rece. Se curata zarzavatul, morcovul si patrunjelul se cresteaza in 2, gulia si telina se taie in 2 bucati, ceapa si usturoiul se cresteaza foarte putin, ardeii se lasa intregi, varza se lasa felie, telina verde nu se...
Ciorba de rasol porc cu bors proaspat
Carnea se spala si se pune la fiert. Zarzavatul, ceapa, ardeiul se curata, se spala si se toaca marunt. Rosiile se oparesc, se curata de coaja si se taie cubulete mici. Dupa ce am terminat de tocat zarzavatul, le punem la fiert peste carne, care a fiert deja 30 minute. Rosiile tocate rasturnam de...
Supa de rosii
Rosiile se pun la oparit in apa clocotita 3-4 minute. Se scot din apa si se lasa sa se raceasca. Zarzavatul se curata, se spala si se taie in bucati mai mari, ceapa se toaca marunt si se pun la fiert in foarte putina apa (cat sa le acopere) cu cozile de telina verde cca 20 minute (sa ramana...
Ciorba de vacuta cu telina
Carnea de vita o spalam, taiem cubulete si le lasam sa dea un clocot in apa fiarta. Intr-o oala sub presiune punem la fiert carnea pana este aproape gata. Adaugam zarzavatul, ceapa, ardeii tocati marunt, bulionul, sare dupa gust si lasam sa mai fiarba 30 minute. Intre timp curatam si spalam...
Ciorba de cartofi
Se curata cartofii, ceapa si se spala. Tocam ceapa marunt si punem la fiert cu zarzavatul de ciorba 20 minute, dupa care adaugam cartofii taiati cubulete, tarhonul si sare, daca mai este nevoie. Dupa ce au fiert si cartofii acrim ciorba (optional). Se serveste obligatoriu ;) cu...
Ciorba de fasole boabe cu tarhon
Se spala fasolea, daca este nevoie lasam in apa o noapte la frigider. (eu am avut fasole de la mama de anul trecut, care a fiert in 30 minute). Spalam scaricica si o punem la fiert intr-un vas mai micut, daca scade apa cat timp fierbeti mai asaugati apa fiarta peste. Aceasta trebuie lasata la...
Supa de gaina de casa cu galuste - reteta de la Bunica
Se spala carnea de gaina foarte bine, se lasa in apa rece. Se curata si zarzavatul, morcovul se cresteaza in 4 sau 2, gulia si telina se taie in 2 bucati, ceapa si usturoiul se cresteaza foarte putin, dupa care se pun toate ingredientele de mai sus, in afara de SARE, la fiert in apa rece. Supa se...
Ciorba de miel reteta cu tarhon si smantana
Oasele de miel se curata foarte bine, se spala si se lasa 3 minute in apa clocotita, dupa care se scurg bine si se clatesc cu apa calduta. Tocam ceapa, ardei gras si loboda marunt, zarzavatul rondele, punem la fiert impreuna cu carnea de miel si putin tarhon tocat. Mielul fierbe foarte repede...
Ciorba de perisoare cu zeama de varza
Se curata morcovul, pastarnacul, telina si se da prin razatoare, se toaca ceapa marunt. Se calesc in putin ulei cu putina apa, se toarna putina apa peste si se lasa la fiert, dupa 15 minute se adauga zeama de varza, bulionul si pasta de ardei. Lasam la fiert sub capac. Pana fierb legumele...