Supa de rosii

de MOKUSKA in Supe/Ciorbe, 20 Iun 2014 | 4129 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de rosii foarte coapte
  • 1 morcov mare
  • 1 pastarnac
  • o telina medie
  • 1 ceapa medie
  • 3 fire de telina verde
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de rosii:

Rosiile se pun la oparit in apa clocotita 3-4 minute. Se scot din apa si se lasa sa se raceasca.

Zarzavatul se curata, se spala si se taie in bucati mai mari, ceapa se toaca marunt si se pun la fiert in foarte putina apa (cat sa le acopere) cu cozile de telina verde cca 20 minute (sa ramana mai cruzi).

Rosiile se decojesc si se zdrobesc (cu blender sau se toaca cu cutitul marunt) si se pun la fiert 5-7 minute. Asezonam cu sare dupa gust (eu am pus delikat de casa), stingem focul si adaugam verdeata tocata marunt. 

Se serveste cu fidea fiert separat, sau cu galuste din gris, sau crutoane.

TIPS-URI

1

dupa gust, se serveste cu putin zahar caramelizat :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa de rosii cu galuste, de post