Perisoare:
Se curata morcovul, pastarnacul, telina si se da prin razatoare, se toaca ceapa marunt. Se calesc in putin ulei cu putina apa, se toarna putina apa peste si se lasa la fiert, dupa 15 minute se adauga zeama de varza, bulionul si pasta de ardei. Lasam la fiert sub capac.
Pana fierb legumele pregatim perisoarele: spalam orezul, amestecam cu carnea tocata, 1 ou intreg, leustean tocat ( se mixeaza foarte bine!). Dupa ce am terminat de pregatit perisoarele le punem la fiert, (este suficient sa fiarba legumele pana cand terminam de pregatit perisoarele).
Perisoarele fierb in maximum 15 minute. Inainte sa luam ciorba de pe foc adaugam leustean tocat, lasam sa dea in clocot si lasam sub capac inca 10 minute.
Pofta buna!
1
Atentie la zeama de varza, daca este foarte sarata adaugati mai multa apa la zarzavat
2
Sare nu folosesc
3
Se poate servi si cu smantana