Ciorba de vara care se poate servi atat rece cat si fierbinte. Mie imi place foarte mult sa o servesc cu salata de ceapa rosie.
Se curata fasolea si se rupe in bucatele.
Zarzavatul, ceapa, ardeii se curata, se spala si se toaca marunt.
Se pun la fiert impreuna. Rosiile le oparim, le decojim, le toacam marunt si punem la fiert in ciorba.
Asezonam cu sare dupa gust si lasam sa fiarba dar nu foarte mult, este ok sa ramana putin crocante (cel putin noua asa ne place).
Intr-o tigaie punem la incalzit 2 linguri de ulei, presaram cu o lingura de faina si amestecam 1 minut.
Adaugam putin boia, amestecam de 2 ori si adaugam o cana de apa rece peste. Turnam rantasul peste ciorba, lasam sa fiarba 3-4 minute,
dupa care inchidem focul.
Acrim cu putin otet si adaugam patrunjelul tocat.
1
este foarte gustoasa ciorba si cu smantana
2
se poate pregati si este la fel de gustoasa si fara rantas