Cine nu mananca macar o data in viata ciorba radauteana, nici nu stie ce pierde. :x
Zarzavatul intreg si carnea spalata si curatata punem la fiert la foc mic. Dupa ce acestea au fiert le scoatem sa se raceasca (in afara de ceapa, cartofi si ardei).
In zeama clocotita aruncam usturoiul zdrobit, punem capacul si lasam 15 minute.
Intre timp zarzavatul si carnea tocam cat mai marunt.
Zeama o setrecuram si punem la fiert cu zarzavatul si carnea tocata.
Intre timp galbenusurile cu smantana le amestecam cu un tel foarte bine, treptat cu un polonic adaugam din zeama fierbinte peste oua si amestecand in continuu.
Compozitia obtinuta turnam peste ciorba clocotita, condimentam cu sare si zeama de lamaie dupa gust, dupa care stingem focul.
Se serveste cu patrunjel si smantana.
1
sa nu adaugati patrunjelul in oala de ciorba, pentru ca se strica de pe o zi pe alta :)