Halászlé -Supa ungureasca de peste

de MOKUSKA in Supe, 5 Mai 2015 | 7159 vizualizari

 

Este o supa traditionala din Ungaria. Nu seamana deloc cu borsul de peste, dar mie imi place foarte mult pentru ca este picant.

 

INGREDIENTE

  • peste (am folosit 500 g file de crap, cap si coada)
  • 2 ardei gras
  • 2 rosii
  • 3 cepe
  • piper
  • ardei capia tocat de la borcan 2 linguri (daca nu aveti este suficient doar ardeii gras)
  • boia iute si dulce dupa gust
  • 2 cuburi de Halászlé kocka (gasiti la raionul Specific Unguresc in supermarket)
  • 1 morcov
  • 1 felie telina
  • sare dupa gust
  • cca 2 l apa
  • Pentru servire: taitei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Halászlé -Supa ungureasca de peste:

Capul si coada bine curatate, legumele curatate si tocate, precum si toate condimentele dupa gust le punem la fiert 1 ora.

Strecuram zeama, capul si coada, precum si oasele foarte mari ce au cazut de pe peste le scoatem, restul de ingrediente fierte bine le pasam  prin strecuratoare. Vom obtine o supa mai groasa pe care o punem din nou la fiert (daca a scazut apa mai adaugam putin). Adaugam si feliile de crap file la fiert. Lasam sa fiarba cca 10 minute, pana fierbe pestele.

Taiteii se fierb in apa cu sare.

Supa se serveste foarte fierbinte, iute si cu taitei fierti.

 

 

TIPS-URI

1

nu va recomand daca nu va place mancarea picanta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Halászlé -Supa ungureasca de peste" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supa spaniola cu ton