Ciorba de fasole boabe cu tarhon

de MOKUSKA in Ciorbe, 2 Mai 2014 | 3557 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g fasole boabe
  • 1 scaricica afumata
  • 1 ceapa alba
  • 1 morcov
  • 1 felie de telina
  • 1 ardei gras
  • tarhon
  • 2 linguri bulion sau putin suc de rosii
  • sare
  • pentru acrit dupa plac: zeama de lamaie, otet de tarhon, sare de lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole boabe cu tarhon:

Se spala fasolea, daca este nevoie lasam in apa o noapte la frigider. (eu am avut fasole de la mama de anul trecut, care a fiert in 30 minute).

Spalam scaricica si o punem la fiert intr-un vas mai micut, daca scade apa cat timp fierbeti mai asaugati apa fiarta peste. Aceasta trebuie lasata la fiert mai mult timp decat zarzavatul. Intr-un alt vas cu apa punem fasolea sa dea in clocot 3 minute, dupa care aruncam apa. Zarzavatul, ceapa, ardeiul se curata, se spala si se toaca (nu foarte marunt), se pun la fiert cu fasolea, bulionul si putin tarhon. Dupa ce a fiert scaricica amestecam cu tot cu zeama in care a fiert cu fasolea, adaugam sare dupa gust, tarhon si acrim ciorba (optional).

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole boabe cu tarhon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Bors de urzici cu fasole