Intr-una din zilele trecute am facut o prajitura cu crema de branza amestecata cu nuca de cocos. Nu am postat reteta pentru ca nu am apucat sa fac poze, dar cum mi-a placut tare mult combinatia am zis sa fac un dulce usor cu nuca de cocos, care poate fi luat si la pachetel, dar care poate fi servit si acasa la un ceai sau o cafea...Pentru ca am vrut sa testez sa vad cum iasa in mai multe feluri, am facut o tava de briose, iar din restul aluatului am facut un cozonacel. Pentru ca am folosit o tava cu model si pe care nu am tapetat-o foarte bine, cozonacul s-a cam rupt in partea inferioara...voi sa ungeti si sa tapetati bine forma, pentru a nu avea astfel de probleme. In rest, combinatia este foarte buna, aluatul este usor parfumat de la laptele de cocos, iar umplutura aduce putin cu vestitele bomboane Raffaello...
Pentru aluat: aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Dupa ce masina a framantat aluatul, am pus aluatul intr-un castron uns cu putin ulei de floarea soarelui, am acoperit cu folie alimentara si l-am lasat sa dospeasca la loc caldut 30 minute.
Pentru umplutura: eu am folosit robotul de bucatarie pentru ami usura si a grabii treburile...Am pus in bolul robotului branzica, am dat cateva pulsatii pentru a faramita branza, am adaugat nuca de cocos, laptele praf si indulcitorul, am pornit robotul si am lasat pana ingredientele sau amestecat, 1 minut este suficient. Albusul de ou l-am batut spuma cu un praf de sare si l-am adaugat la umplutura, amestecand usor cu o lingura.
Pe masa de lucru am rasturant aluatul, eu folosesc o folie din silicon, am rupt cate o bucata din aluat, atat cat am vrut de mari sa-mi iasa briosele, luand in calcul si ca ele vor mai creste, am intins bucata de aluat cu sucitorul, dandui o forma rotunda, am pus in mijloc o lingurita de umplutura, o migdala, am adunat marginile, i-am dat forma sferica aluatului si l-am pus in tava de briose cu hartie speciala pentru briose.
Pentru cozonac: aluatul ramas(destul de mult) l-am intins pe masa de lucru intr-o foaie de marime apropiata cu tava in care urma sa-l coc. Am pus peste aluat umplutura ramasa, am intins-o pe toata suprafata, am rulat aluatul cu umplutura si l-am pus in forma de cozonac cu model(nu stiu cum ii zice la forma asta:)))) Forma am uns-o dinainte cu ulei si am tapetat-o cu zahar pudra cu aroma de vanilie. Am lasat sa mai dospeasca briosele si cozonacul pana si-au dublat volumul, apoi le-am dat la cuptorul incins la 180 grade pentru 15 minute briosele si 20-25 minute cozonacul. Cat sunt calde le-am uns cu ajutorul unei pensule cu miere si le-am decorat cu fulgi de migdale si nuca de cocos. Sa va fie de folos!!
1
am pulverizat putin ulei de floarea soarelui peste formele din hartie pentru briose pentru a fi sigura ca hartia se va da jos cu usurinta