publicat la 29.08.2015
publicat la 28.08.2015
publicat la 28.08.2015
Azi va fi o zi trista. Vei ajunge in Africa şi cineva din grupul tau va uita tirbusonul acasa. Va trebui sa supravietuiesti numai cu apa si mancare :(.
Bucataras.ro
[email protected]
Dovlecei umpluti
Curatam dovleceii, le spalam, le taiem in lung si le scobim de semintele. Le presaram cu putin sare si piper. Ceapa, ardeiul si carnea le calim in putin ulei. Luam de pe foc si amestecam cu condimentele. Dupa ce s-a racit putem sa adaugam si 1 ou. Tapetam o tava mai mare, umplem...
Strudel cu branza sarata
Ungem foile cu unt topit si punem cate 3 una peste alta. Peste fiecare punem branza pe o margine si o rulam. Vom obtine 3 rulade. Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le lasam 15-20 minute la cuptorul fierbinte, la foc mediu (pana se rumenesc). Dupa ce s-au prajit eu am...
Pui crocant cu fulgi de porumb
Taiem pieptul in fasii subtiri cat degetul, dupa care le spalam bine si le lasam sa se scurga. le presaram cu putina sare si piper, dupa care le amestecam bine cu pasta de ardei. Lasam cateva ore la rece.Intre timp cele 2 oua le batem, le amestecam cu faina pana obtinem un aluat gros (mult...
Rulada aperitiv cu carne
Tapetam o tava de cozonac cu hartie de copt. Foile se ung separat cu unt, se presara cu piper si sare, se aseaza una peste alta, dupa care se pun in tava tapetata, lasand o parte mai mare afara din tava, cu care sa acoperim. Carnea se amesteca foarte bine cu ouale, adreii taiati...
Pilaf sarbesc
Punem carnea de pui (de preferat cu os, are alt gust) la fiert in apa cu sare, dupa gust. Curatam zarzavatul, dam pe razatoare (ochiul mare), ceapa o tocam marunt. Calim putin ceapa, dupa care calim si zarzavatul, la urma lasam orezul, care se caleste pana isi schimba culoarea (devine...
Chiftele din galbiori
Ciupercile le curatam, le fierbem si le lasam sa se raceasca in strecuratoare. Le dam prin masina de tocat ciupercile si patrunjelul, amestecam cu ouale, condimentele si faina. Le prajim in ulei fierbinte si le scoatem pe o hartie sa absoarba uleiul.
Papricas din ciuperci galbiori
Ciupercile le curatam bine, le spalam si le oparim. Dupa ce s-au racit le tocam bucatele nu foarte mici. Ceapa si ardeii le tocam marunt si le calim in ulei, adaugam boiaua si 2 cani mari de apa fiarta. Adaugam si ciupercile, sare dupa gust si lasam sa fiarba pana scade apa. ...
Aperitiv din carne tocata
Tocam ardeii, verdeata, ceapa si usturoiul marunt. Amestecam cu carnea, adaugam ouale batute si asezonam cu condimente. Compozitia o turnam intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt. Lasam la cuptor aprox 2 ore la foc mediu spre mic. Se serveste rece.
Chiftele (fara ulei)
Carnea o punem in tigaia de teflon incinsa si o inabusim putin. Lasam sa se raceasca. Intre timp curatam si spalam cartofii, le dam pe razatoare, lasam sa se scurga si le stoarcem de zeama. Pregatim intr-un bol toate ingredientele de mai sus, adaugam si carnea si cu ajutorul unui blender...
Trigoane cu branza de burduf
Lasam aluatul de foietaj sa se decongeleze in frigider. Taiem aluatul in forma de patrat mai mare (dupa plac). Asezam branza burduf pe fiecare patrat, presaram cu sare dupa gust si inchidem marginile in forma de triunghi cu ajutorul furculitei. Triunghiurile se ung cu ou batut cu boia si...
Piept porc pentru mic dejun (rece)
Pieptul de porc il taiem in bucati cat palma, il spalam, il stergem de apa si il prajim pe ambele parti in strop de ulei, pana se rumeneste. Legumele le feliem, usturoiul il lasam intreg. Imediat ce s-au rumenit bucatile aruncam legumele peste, boia, sare, piper si apa fierbinte, cat sa...
Omleta spaniola – Tortilla
Cartofii si ceapa se curata si se spala. Ceapa se toaca marunt, cartofii cubulete foarte mici iar carnatii felii nu foarte subtiri. Uleiul se pune la incins intr-o tigaie si toate ingredientele se varsa peste. Se lasa la calit, pana se inmoaie cartofii (atentie, sa nu se sfarame, eu am...
Mamaliga in straturi la cuptor
Apa pentru mamaliga o punem pe foc cu sarea. Cand a dat in clocot apa incepem sa adaugam malaiul, invartind in continuu sa nu se faca cocolosi, daca mai este nevoie mai adaugati ulterior malai. (depinde de calitatea malaiului). Mamaliga se fierbe minimum 30 minute la foc mic, amestecand din cand...
Cremvusti in aluat (reteta rapida)
Eu am facut niste pateuri si mi-a ramas marginea foietajului dezghetat, gata de preparat. Am invelit cremvustii (de pui am folosit), le-am asezat in tava, am condimentat cu sare si piper si am lasat in cuptor la foc mediu spre mare pana s-au rumenit.
Placinte cu branza sarata
Faina se crene, se amesteca cu sarea si drojdia. Adaugam treptat untul topit si oul batut, dupa care incorporam treptat laptele caldut, pana obtinem un aluat nu foarte moale si nelipicios. Cu cele 3 linguri de ulei caldut framantam aluatul timp de 30 minute. Acoperim vasul cu prosoape de...
Cartofi la cuptor cu 2 ingrediente
Cartofii in coaja si ouale se spala si se pun la fiert separat. Cartofii si ouale fierti lasam sa se raceasca, se curata de coaja si se taie rondele mai grose. Intr-o tava unsa cu unt si presarata cu pesmet asezam jumatate din cartofi, oua si smantana, cateva cubulete de unt,...
Clatite picante
Din compozitia de clatite facem 4 clatite putin mai groase. Pasta de ardei rosu punem la fiert 6-8 minute(daca sunt prospeti tocati prin masina, lasam sa fiarba cca 30 minute) si condimentam cu sare dupa gust. Inainte sa inchidem focul adaugam boia iute sau chili dupa gust si il mai lasam 2-3...
Dovlecei scazuti
1. Dovleceii se spala si se curata, se da pe razatoarea mare. Ceapa se toaca si se inabuseste in putin unt sau ulei (eu am folosit un cubulet de unt). Se adauga dovleceii, sucul de rosii si se lasa la fiert cu putina apa (cat sa acopere). Dupa ce scade apa dovleceii sunt fierti. Inainte sa...
Cartofi umpluti cu carne tocata
Spalam cartofii si ii punem la fiert, in coaja. Intre timp pregatim umplutura. Tocam ceapa si ardeiul, calim 5 minute, dupa care adaugam carnea. Lasam sa se caleasca pana se inmoaie. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca putin. Intre timp verificam cartofii cu furculita, atentie sa nu ii fierbem...
Oua vopsite
Se spala in apa calduta ouale (se degreseaza) si se pun la fiert. Cum ne dam seama ca a fiert un ou tare? Scoatem un ou fierbinte din apa clocotita si il invartim pe masa ca un titirez, daca se invarte fara sa se duca in parti laterale, este sigur fiert tare. Intr-un ibric nu foarte mare punem...
Drob din carne amestec porc-vita si ficatei de pui
Calim ceapa foarte putin, adaugam si usturoiul 2-3 minute la calit. Intre timp punem ficateii la fiert, le lasam sa se raceasca bine. Tocam verdeata si adaugam in carnea cruda, adaugam ouale crude, ceapa si usturoiul calit, condimentam dupa plac si le amestecam foarte bine. Tocam ficateii...