Mamaliga in straturi la cuptor

de MOKUSKA in Aperitive / Garnituri, 2 Iul 2014 | 3116 vizualizari

 

Probabil unora li se pare o reteta foarte banala mamaliga cu branza, nu si daca combinam ingrediente de buna calitate. In cazul acesta devine un deliciu culinar.

 

INGREDIENTE

  • 4 cani de apa
  • 1 ½ - 2 cani de malai
  • 2 lingurite de sare-sau dupa gust
  • 5 fire de carnati semiafumati (am folosit Meda)
  • 200 g telemea de vaca mai grasa
  • 3 linguri branza de vaci mai grasa
  • 3 linguri smantana mai grasa
  • sare dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliga in straturi la cuptor:

Apa pentru mamaliga o punem pe foc cu sarea. Cand a dat in clocot apa incepem sa adaugam malaiul, invartind in continuu sa nu se faca cocolosi, daca mai este nevoie mai adaugati ulterior malai. (depinde de calitatea malaiului). Mamaliga se fierbe minimum 30 minute la foc mic, amestecand din cand in cand sa nu se arda. Trebuie sa obtinem o mamaliga nu foarte tare.

Intre timp dam drumul la cuptor. Carnatii le taiem rondele mici, le prajim foarte putin intr-o tigaie.  Branza telemea o dam pe razatoare, branza de vaci o amestecam cu smantana si praf de sare. Ungem o tava cu untura ce am obtinut de la prajirea carnatilor si incepem sa facem straturile de mamaliga. Jumatate din mamaliga fiarta si fierbinte intindem in tava unsa, presaram cu telemeaua rasa si punem jumatate din cantitatea de carnati prajiti, intindem cealalta cantitate din mamaliga, turnam deasupra branza cu smantana si cealalta parte din carnatii prajiti.  

Lasam la cuptor minimum 30 de minute la foc mare.

TIPS-URI

1

atentie la cantitatea de sare folosita in cazul in care branza de telemea este mai sarata

2

cu cat mai mult lasam in cuptor, cu atat devine mai gustos preparatul

3

sa nu va fie teama sa folositi untura de la carnatii prajiti, da o aroma speciala

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga in straturi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

alilianaa 1

02.07.2014, 21:28

bun, bun

Rocsi 1

02.07.2014, 21:34

Super!

MOKUSKA 1

03.07.2014, 10:34

Merci fetele @ Robert!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi indieni