Clatite picante

de MOKUSKA in Aperitive / Garnituri, 25 Mai 2014 | 4955 vizualizari

 

Reteta este "furata" de la o doamna din China. Din pacate nu stiu exact cum se numeste, nu am intrebat-o :), dar este minunata. In schimb am apucat sa "deschid" clatita sa vad ce contine ;).

 

INGREDIENTE

  • Aluat clatite
  • 1 ou
  • faina
  • apa minerala
  • ulei
  • sare
  • Sos iute
  • 6 linguri sos de ardei rosu tocat proaspat sau de la borcan
  • 1 lingurita de boia iute sau chili dupa gust
  • sare
  • Umplututa
  • 2 cartofi noi medii
  • 1 legatura mare de patrunjel
  • 2 cepe mici
  • piper
  • praf de sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite picante:

Din compozitia de clatite facem 4 clatite putin mai groase.

Pasta de ardei rosu punem la fiert 6-8 minute(daca sunt prospeti tocati prin masina, lasam sa fiarba cca 30 minute) si condimentam cu sare dupa gust. Inainte sa inchidem focul adaugam boia iute sau chili dupa gust si il mai lasam 2-3  minute.

Cartofii curatati de coaja si spalati ii taiem foarte subtiri (mult mai subtiri decat la cartofii prajiti), ii prajim la foc iute in tigaie cu putin ulei doar pana isi schimba culoarea.

Patrunjelul si ceapa tocam marunt.

Clatitele se ung cu sosul iute, dupa care se umple cu cartofi, patrunjel si ceapa, se condimenteaza cu putin piper, daca mai este nevoie se sareaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite picante" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza altfel, pe blat de cartofi - Reteta simpla si satioasa

de vasimur 4

ieri la 15:08

Trigoane cu cremă mascarpone și fructe - Desert rapid și delicios

ieri la 08:23

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor - Varianta usoara si gustoasa

de Rocsi 9

pe 03.05 la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Clătite aperitiv cu sfeclă roșie, ciuperci brune și cremă de Gorgonzola