Se curata fructele si se taie cubulete.
Peste fructe se adauga compoturile si zeama de la ele.
La final se adauga cognac (in starea mea :D eu am adaugat esenta de rom)
Se serveste cu frisca.
Se separa ouale.
Albusurile se bat spuma cu un varf de sare si zaharul pana la omogenizare.
Galbenusurile se bat spuma cu zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul.
Se adauga galbenusurile peste albusuri si cu un tel amestecam usor, adaugam si faina treptat apoi ciocolata rasa. La urma...
Blatul
Se separa ouale .Galbenusurile se freaca cu zaharul pana la dizolvarea lui .
Se amesteca faina cu praful de copt , amidon si cacao si se adauga peste galbenusuri.Se adauga untul moale.
Se bat albusurile spuma si se adauga peste galbenusuri.
Se introduce intr.o forma de tort...
Foile:
Se amesteca zaharul cu uleiul pana se dizolva zaharul apoi adaugam apa minerala , garantul pt aluaturi si treptat faina.
Lasam aluatul sa se odihneasca 15 min, dupa care il impartim in doua.
Umplutura:
Merele se spala si se da prin razatoare ( mare ) si le calim pana isi...
Foile.
Galbenusurile le mixam cu zaharul mierea si zaharul vanilat.
Amestecam faina cu grisul praful de copt si cacao si o incorporam in galbenusuri.
Adaugam laptele si uleiul.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si le incorporam in compozitia de galbenusuri.
Impartim...
Crema
Gelatina se hidrateza conform instructiunilor de pe plic, dupa care se topeste la microunde.
Frisca se incalzeste intr-un vas la bain-marie .
Se adauga cicolata taiata marunt si se amesteca pana se topeste.
Se adauga gelatina si lichiorul .
Se mixeaza bine.
Blatul 1...
Crema caramel:
Biscuiti se maruntesc la robotul de bucatarie.
Se caramelizeaza zaharul si se toarna apa.
Se adauga biscuiti si esenta de rom . se lasa deoparte.
Crema de cocos:
Se pune pe foc zaharul cu apa pana setopeste zaharul si se adauga untul.
Se ia de pe foc si se...
Orezul se clateste in 2 ape si se pune la fiert cu laptele si zaharul vanilat.
Budinca se pregateste in prealabil conform instructiunilor de pe plic.
Cand orezul este al dente se adauga budinca si se mai lasa circa 7-8 minute.
Se serveste cu dulceata ..sau orice fel de sirop dulceata vreti.
Punem int-un vas fructele de padure (eu am avut congelate) cu zaharul si lasam pe foc pana obtinem un sos gros si dam deoparte sa ajunga la temperatura camerei.
Aluatul dezghetat in intindem punem umplutura si rulam.
Asezam preparatul intr.o tava cu hartie de copt si dam la cuptor...
Ceapa baconul si ardeiul se parpalesc putin.
Ouale se bat bine cu laptele sare piper.
Se adauga legumele, patrunjelul si faina.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se adauga compozitia si se lasa la cuptor circa 10-15 minute .
Cand este gata se adauga cascavalul ras si...
Tarta
Se amesteca faina cu sarea si zaharul . Se adauga untul pana devine o compozitie faramicioasa.Se adauga oul si apa rece si se framanta un aluat elastic. Aluatul se inveleste intr-o folie de plastic si se da la frigider 30 minute.
Intre timp pregatim umplutura .
Merele se curata...
Albusurile se bat spuma cu un varf de sare si jumate din zahar pana devine o bezea.
Galbenusurile se bat cu restul de zahar pana isi dubleaza volumul.
Cu ajutorul unei lingure de lemn se pun galbenusurile peste albusuri impreuna cu faina , coaja de portocala .
Intr-o tava de chec se pun...
Dulceata de capsuni reteta
Capsunile le-am spalat si curatat de codite.
Cele mari le-am taiat in 2 restul le-am lasat Intregi.
Se pun int-un ceaun impreuna cu zahar zeama de la jumatate de lamaie si jumatate de lamaie intreaga
Se lasa la fiert la foc mic , pana ajungem la consistenta...
Apa se fierbe cu untul si sarea. Luam de pe foc si adaugam faina amestecand bine
Punem din nou pe foc si adaugam cate un ou pe rand .
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt , punem mini eclerele cu ajutorul unui cornet.
Lasam la cuptorul preincalzit circa 30 minute.
Pentru crema...
Am macinat in robotul de bucatarie piscoturile, apoi am adaugat untul topit, zaharul si sarea si am amestecat bine. Am pus crusta intr-o tava cu fund detasabil si am dat-o 10 minute in cuptorul incins .
Crema
Mixam crema de mascarpone cu crema de branza. Adaugam treptat zaharul, apoi...
Pentru crusta mixam untul cu zaharul pana la omegenizare, apoi adaugam oul continuand sa mixam apoi adaugam faina si praful de sare.
Aluatul de intinde intr-o tava pentru tarte si se da la cuptor pentru 20 de minute apoi lasam sa se raceasca la temperetura camerei .
Crema
Intr-o...
Blatul
Se separa ouale , albusurile se bat spuma cu un varf de sare si jumatete din zahar.
Galbenusurile se bat cu restul de zahar si se adauga peste albusuri impreuna cu praful de crema ole de ciocolata .
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se pune compozitia si se da la...
Intr-un bol punem ouale si zaharul si mixam bine.
Apoi adaugam untul si branza si omogenizam bine.
Treptat adaugam grisul si faina si la sfarsit smantana si stafidele .(inmuiate in prealabil in putina apa si esenta de rom 30 sec. la microunde) .
Compozitia o punem intr-o tava...
Intr-un bol amestecam drojdia cu putin zahar, o lingura de lapte caldut si putina faina pana se lichefiaza, apoi lasam acesta maia la crescut la foc cald.
Intr-un bol punem faina si facem o adancitura in mijloc. Adaugam galbenusurile, o parte din ulei si smantana, coaja de portocala si...
Blatul . Mixam albusurile cu un varf de sare si jumatate din zahar pana devine ca o bezea . Adaugam si galbenusurile mixate la randul lor cu restul de zahar , Cu o spatula adaugam si faina ciocolata coaja de portocala si vanilia .
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt punem compozitia...
Se amesteca marul cu zaharul si se freaca putin apoi adaugam faina, nuca, bicarbonatul si cacaoa.
Compozitia se pune intr-o tava pe care am tapetat-o cu hartie de copt . Se lasa la foc mediu circa 45-50 minute.
Intre timp pregatim sosul . Se pun intr-o craticioara toate ingredintele si se...
Pentru blat am mixat albusurile cu un praf de sare si jumate din zahar pana am obtinut o bezea .
Galbenusurile le-am mixat cu restul de zar si le-am adaugat peste albus, apoi praful de copt, faina si zaharul vanilat.Am tapetat o tava cu hartie de copt si si am copt blatul circa 30 minute....
Foile
Albusurile se bat spuma cu zaharul pana devine o bezea.
Se adauga faina si alunele macinate cu telul sau o spatula .
Se unge baza unei tavi de 24 cm cu ulei sau hartie de copt si intindem compozita uniform ( nu toata, de aici trebuie sa coacem 3 foi ) .
Se da la cuptorul incins...
Se amesteca uleiul cu zaharul si apa calduta .
Adaugam amoniu si faina cat cuprinde , pana obtinem un aluat usor de modelat .
Lasam aluatul 10 minute sa se aseze.
Intre timp curatam merele de coaja si le dam prin razatoarea mica .
Intr-o craticioara le punem la calit cu...
Blatul
Se separa ouale . Albusurile se bat spuma cu un varf de sare si jumatate din zahar pana devine o bezea.
Galbenusurile se bat binecu restul se zahar si se adauga treptat peste albus amestecand cu o spatula .
Rand pe rand se adauga restul ingredientelor respectiv...
Se separa ouale.
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga treptat gabenusurile si zaharul .
Adaugam faina in ploaie si praful de copt .
Se da la cuptor 25 minute .
Crema de branza
Se freaca untul cu zaharul si apoi se adauga branza .
Budinca ...
Albusurile se bat spuma cu un varf de sare , adaugam zaharul si mixam pana devine o bezea.
Incorporam in bezea galbenusurile si uleiul.
Adaugam faina si amestecam cu o lingura de lemn .
Aluatul se subtiaza cu lapte.
Turnam cu polonicul in tigaia incinsa si coacem pe ambele parti....
Untul il amestecam cu zaharul pana se dizolva si punem si drojdia .
Adaugam coaja de portocala, apa, sarea, esenta si faina treptat pana obtinem o bila de aluat nelipicioasa .
Intindem aluatul in forma rotunda si il taiem triunghiuri.
In fiecare triunghi punem cate o lingurita din...
Blatul
Se mizeaza albusurile cu un varf de sare adaugand treptat zaharul pana devine o bezea.
La final adaugam si romul si nuca .
Intr-o tava tapetam cu hartie de copt, turnam compozitia si dam la cuptorul preuncalzit circa 20-25 minute, apoi blatul se lasa la racit.
Glazura de...
FOILE
Albusurile se bat spuma cu zaharul, pana devine ca o bezea , apoi adaugam nuca
Compozitia se imparte in doua. Se coc 2 foi pe fundul tavii.
BLATUL
Se separa galbenusurile , se freaca cu zaharul pana devin spumoase.
Albusurile se bat spuma ,peste care se adauga...
Salata de fructe
Se curata fructele si se taie cubulete. Peste fructe se adauga compoturile si zeama de la ele. La final se adauga cognac (in starea mea :D eu am adaugat esenta de rom) Se serveste cu frisca.
Prajitura Valentina
Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un varf de sare si zaharul pana la omogenizare. Galbenusurile se bat spuma cu zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul. Se adauga galbenusurile peste albusuri si cu un tel amestecam usor, adaugam si faina treptat apoi ciocolata rasa. La urma...
Tort de ciocolata
Blatul Se separa ouale .Galbenusurile se freaca cu zaharul pana la dizolvarea lui . Se amesteca faina cu praful de copt , amidon si cacao si se adauga peste galbenusuri.Se adauga untul moale. Se bat albusurile spuma si se adauga peste galbenusuri. Se introduce intr.o forma de tort...
Placinta cu mere si dulceata de gutui By Merisor
Foile: Se amesteca zaharul cu uleiul pana se dizolva zaharul apoi adaugam apa minerala , garantul pt aluaturi si treptat faina. Lasam aluatul sa se odihneasca 15 min, dupa care il impartim in doua. Umplutura: Merele se spala si se da prin razatoare ( mare ) si le calim pana isi...
Kinder felie de lapte
Foile. Galbenusurile le mixam cu zaharul mierea si zaharul vanilat. Amestecam faina cu grisul praful de copt si cacao si o incorporam in galbenusuri. Adaugam laptele si uleiul. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si le incorporam in compozitia de galbenusuri. Impartim...
Prajitura Raffaello
Crema Gelatina se hidrateza conform instructiunilor de pe plic, dupa care se topeste la microunde. Frisca se incalzeste intr-un vas la bain-marie . Se adauga cicolata taiata marunt si se amesteca pana se topeste. Se adauga gelatina si lichiorul . Se mixeaza bine. Blatul 1...
Rulada Varlam
Crema caramel: Biscuiti se maruntesc la robotul de bucatarie. Se caramelizeaza zaharul si se toarna apa. Se adauga biscuiti si esenta de rom . se lasa deoparte. Crema de cocos: Se pune pe foc zaharul cu apa pana setopeste zaharul si se adauga untul. Se ia de pe foc si se...
Budinca de orez cu dulceata de cirese amare
Orezul se clateste in 2 ape si se pune la fiert cu laptele si zaharul vanilat. Budinca se pregateste in prealabil conform instructiunilor de pe plic. Cand orezul este al dente se adauga budinca si se mai lasa circa 7-8 minute. Se serveste cu dulceata ..sau orice fel de sirop dulceata vreti.
Strudel cu fructe de padure
Punem int-un vas fructele de padure (eu am avut congelate) cu zaharul si lasam pe foc pana obtinem un sos gros si dam deoparte sa ajunga la temperatura camerei. Aluatul dezghetat in intindem punem umplutura si rulam. Asezam preparatul intr.o tava cu hartie de copt si dam la cuptor...
Pizza rapida
Ceapa baconul si ardeiul se parpalesc putin. Ouale se bat bine cu laptele sare piper. Se adauga legumele, patrunjelul si faina. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se adauga compozitia si se lasa la cuptor circa 10-15 minute . Cand este gata se adauga cascavalul ras si...
Placinta americana cu mere si sos de vanilie
Tarta Se amesteca faina cu sarea si zaharul . Se adauga untul pana devine o compozitie faramicioasa.Se adauga oul si apa rece si se framanta un aluat elastic. Aluatul se inveleste intr-o folie de plastic si se da la frigider 30 minute. Intre timp pregatim umplutura . Merele se curata...
Chec cu dulceata de capsuni
Albusurile se bat spuma cu un varf de sare si jumate din zahar pana devine o bezea. Galbenusurile se bat cu restul de zahar pana isi dubleaza volumul. Cu ajutorul unei lingure de lemn se pun galbenusurile peste albusuri impreuna cu faina , coaja de portocala . Intr-o tava de chec se pun...
Dulceata de capsuni reteta
Dulceata de capsuni reteta Capsunile le-am spalat si curatat de codite. Cele mari le-am taiat in 2 restul le-am lasat Intregi. Se pun int-un ceaun impreuna cu zahar zeama de la jumatate de lamaie si jumatate de lamaie intreaga Se lasa la fiert la foc mic , pana ajungem la consistenta...
Mini eclere cu ciocolata
Apa se fierbe cu untul si sarea. Luam de pe foc si adaugam faina amestecand bine Punem din nou pe foc si adaugam cate un ou pe rand . Intr-o tava tapetata cu hartie de copt , punem mini eclerele cu ajutorul unui cornet. Lasam la cuptorul preincalzit circa 30 minute. Pentru crema...
Cheesecake cu fructe de padure
Am macinat in robotul de bucatarie piscoturile, apoi am adaugat untul topit, zaharul si sarea si am amestecat bine. Am pus crusta intr-o tava cu fund detasabil si am dat-o 10 minute in cuptorul incins . Crema Mixam crema de mascarpone cu crema de branza. Adaugam treptat zaharul, apoi...
Tarta cu capsuni
Pentru crusta mixam untul cu zaharul pana la omegenizare, apoi adaugam oul continuand sa mixam apoi adaugam faina si praful de sare. Aluatul de intinde intr-o tava pentru tarte si se da la cuptor pentru 20 de minute apoi lasam sa se raceasca la temperetura camerei . Crema Intr-o...
Krem a la Krem
Blatul Se separa ouale , albusurile se bat spuma cu un varf de sare si jumatete din zahar. Galbenusurile se bat cu restul de zahar si se adauga peste albusuri impreuna cu praful de crema ole de ciocolata . Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se pune compozitia si se da la...
Pasca fara aluat
Intr-un bol punem ouale si zaharul si mixam bine. Apoi adaugam untul si branza si omogenizam bine. Treptat adaugam grisul si faina si la sfarsit smantana si stafidele .(inmuiate in prealabil in putina apa si esenta de rom 30 sec. la microunde) . Compozitia o punem intr-o tava...
Cozonac By Merisor
Intr-un bol amestecam drojdia cu putin zahar, o lingura de lapte caldut si putina faina pana se lichefiaza, apoi lasam acesta maia la crescut la foc cald. Intr-un bol punem faina si facem o adancitura in mijloc. Adaugam galbenusurile, o parte din ulei si smantana, coaja de portocala si...
Prajitura cu mousse de mascarpone si fructe de padure ( reteta cu nr. 100 )
Blatul . Mixam albusurile cu un varf de sare si jumatate din zahar pana devine ca o bezea . Adaugam si galbenusurile mixate la randul lor cu restul de zahar , Cu o spatula adaugam si faina ciocolata coaja de portocala si vanilia . Intr-o tava tapetata cu hartie de copt punem compozitia...
Negresa
Se amesteca marul cu zaharul si se freaca putin apoi adaugam faina, nuca, bicarbonatul si cacaoa. Compozitia se pune intr-o tava pe care am tapetat-o cu hartie de copt . Se lasa la foc mediu circa 45-50 minute. Intre timp pregatim sosul . Se pun intr-o craticioara toate ingredintele si se...
Prajitura cu crema mascarpone si vanilie
Pentru blat am mixat albusurile cu un praf de sare si jumate din zahar pana am obtinut o bezea . Galbenusurile le-am mixat cu restul de zar si le-am adaugat peste albus, apoi praful de copt, faina si zaharul vanilat.Am tapetat o tava cu hartie de copt si si am copt blatul circa 30 minute....
Tort Egiptean
Foile Albusurile se bat spuma cu zaharul pana devine o bezea. Se adauga faina si alunele macinate cu telul sau o spatula . Se unge baza unei tavi de 24 cm cu ulei sau hartie de copt si intindem compozita uniform ( nu toata, de aici trebuie sa coacem 3 foi ) . Se da la cuptorul incins...
Strudel cu mere
Se amesteca uleiul cu zaharul si apa calduta . Adaugam amoniu si faina cat cuprinde , pana obtinem un aluat usor de modelat . Lasam aluatul 10 minute sa se aseze. Intre timp curatam merele de coaja si le dam prin razatoarea mica . Intr-o craticioara le punem la calit cu...
Tort de ciocolata cu crema Chantilly
Blatul Se separa ouale . Albusurile se bat spuma cu un varf de sare si jumatate din zahar pana devine o bezea. Galbenusurile se bat binecu restul se zahar si se adauga treptat peste albus amestecand cu o spatula . Rand pe rand se adauga restul ingredientelor respectiv...
Prajitura Fanta
Se separa ouale. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga treptat gabenusurile si zaharul . Adaugam faina in ploaie si praful de copt . Se da la cuptor 25 minute . Crema de branza Se freaca untul cu zaharul si apoi se adauga branza . Budinca ...
Pancakes cu nuttela
Albusurile se bat spuma cu un varf de sare , adaugam zaharul si mixam pana devine o bezea. Incorporam in bezea galbenusurile si uleiul. Adaugam faina si amestecam cu o lingura de lemn . Aluatul se subtiaza cu lapte. Turnam cu polonicul in tigaia incinsa si coacem pe ambele parti....
Cornulete cu gem si nuca
Untul il amestecam cu zaharul pana se dizolva si punem si drojdia . Adaugam coaja de portocala, apa, sarea, esenta si faina treptat pana obtinem o bila de aluat nelipicioasa . Intindem aluatul in forma rotunda si il taiem triunghiuri. In fiecare triunghi punem cate o lingurita din...
Prajitura cu nuci si crema caramel - snickers
Blatul Se mizeaza albusurile cu un varf de sare adaugand treptat zaharul pana devine o bezea. La final adaugam si romul si nuca . Intr-o tava tapetam cu hartie de copt, turnam compozitia si dam la cuptorul preuncalzit circa 20-25 minute, apoi blatul se lasa la racit. Glazura de...
Prajitura cu crema de cafea
FOILE Albusurile se bat spuma cu zaharul, pana devine ca o bezea , apoi adaugam nuca Compozitia se imparte in doua. Se coc 2 foi pe fundul tavii. BLATUL Se separa galbenusurile , se freaca cu zaharul pana devin spumoase. Albusurile se bat spuma ,peste care se adauga...