Preluata de la Lavinia :-*
Blatul
Se mizeaza albusurile cu un varf de sare adaugand treptat zaharul pana devine o bezea.
La final adaugam si romul si nuca .
Intr-o tava tapetam cu hartie de copt, turnam compozitia si dam la cuptorul preuncalzit circa 20-25 minute, apoi blatul se lasa la racit.
Glazura de ciocolata alba
Ciocolata o topim la bain-marie cu frisca si uleiul. Ungem blatul cu ciocolata si dam la rece pana se intareste ciocolata.
Crema caramel
Intr-o craticioara punem la caramelizat cele 10 lg de zahar. O luam de pe foc si adaugam untul amestecand continuu, apoi o punem din nou pe foc pana se topeste untul.
Mixam galbenusurile cu cele 4 lg de zahar si le punem peste caramel amestecand continuu.
Punem si nucile si lasam crema pe foc pana se ingroasa .
Odata ajunsa la temperatura camerei o punem peste ciocolata alba si o lasam la rece pana se intareste .
Topim si ciocolata neagra la bain-marie cu frisca si uleiul si intindem peste caramel.
Se da la rece pana a doua zi.