Cozonac By Merisor

de Micutza Luana in Prajituri, 24 Apr 2014 | 4488 vizualizari

 

primul meu cozonac de care is foarte mandra :D. Am facut doar unul pt nu stiam daca imi iese, asa ca am diminuat ingredientele http://www.bucataras.ro/retete/cozonac-cu-aroma-de-rom-59187.html

 

INGREDIENTE

  • 3 galbenusuri
  • 100 gr zahar
  • 2 lg smantana
  • 50 ml ulei
  • 300 ml lapte
  • un varf de sare
  • un cubulet de drojdie
  • coaja rasa de lamaie si portocala
  • esenta de rom
  • 500 gr faina
  • Pentru umplutura
  • 3 albusuri
  • 3 lg zahar
  • 3 lg cacao
  • 150 gr nucata taiata grosier
  • 100 gr stafide
  • Pt uns
  • un galbenus
  • o lg lapte
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac By Merisor:

Intr-un  bol amestecam drojdia cu putin zahar, o lingura de lapte caldut si putina faina pana se lichefiaza, apoi lasam acesta maia la crescut la foc cald.

Intr-un bol punem faina si facem o adancitura in mijloc. Adaugam galbenusurile, o parte din ulei si smantana, coaja de portocala si lamaie, maiaua, esenta si incorporam faina de pe margini, adaugan treptat laptele caldut in care am topit zaharul.

Aluatul trebuie sa devina vascos, din acel moment nu mai adaugam faina. Oprim o parte din ulei pentru finalul operatiunii,iar restul la aluatul care se formeaza. Incepem sa framantam aluatul pana la epuizarea uleiului de pe masa de lucru.

Punem aluatul inapoi in vas si lasam sa creasca la loc cald, circa 45 minute.

Pentru umplutura:

Mixam albusurile cu un varf de sare, nuca, cacaoa si stafidele (le-am pus inainte in putina apa si esenta de rom si am dat la cuptorul cu microunde 30 secunde) .

Impartim aluatul in 2 parti pe care le intindem pe masa de lucru cu sucitorul si le ungem cu compozitia de albusuri. Rulam foile si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Acoperim aluaturile si lasam din nou la crescut pana depasesc marginile, dupa care le ungem cu galbenus de ou amestecat cu lapte.

Dam la cuptor circa 45 - 50 minute

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac By Merisor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri din seminte