http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-cu-crema-mascarpone-si-vanilie-57893.html preluata de la Lavinia cu mici modificari , delicioasa praji .
Pentru blat am mixat albusurile cu un praf de sare si jumate din zahar pana am obtinut o bezea .
Galbenusurile le-am mixat cu restul de zar si le-am adaugat peste albus, apoi praful de copt, faina si zaharul vanilat.Am tapetat o tava cu hartie de copt si si am copt blatul circa 30 minute.
Crema de vanilie. Intr-o craticioara la foc mic am amestecat galbenusurile cu zaharul si laptele pana s-a ingrosat si apoi am lasat sa se raceasca. Dupa racire am adaugat gelatina hidratata in prealabil.
Separat mixam crema mascarpone cu zaharul vanilat, apoi o adaugam peste galbenusuri .
Crema mascarpone .
Am mixat crema cu zaharul si si 50 ml frisca pana la topirea zaharului si adaugam gelatina pregatita in prealabil conform instructiunilor de pe plic apoi adaugam si restul de frisca lichida.
Pentru decor am topit la bain-marie ciocolata cu uleiul si frisca lichida .
Blatul se taie in 2 si in prima parte am pus crema de vanilie si am nivelat bine, dupa care am adaugat crema de mascarpone si blatul de sus .
Am decorat cu ciocolata din belsug si am dat la rece.