Pentru tarta
Pentru umplutura de mere
Sosul de vanilie
Tarta
Se amesteca faina cu sarea si zaharul . Se adauga untul pana devine o compozitie faramicioasa.Se adauga oul si apa rece si se framanta un aluat elastic. Aluatul se inveleste intr-o folie de plastic si se da la frigider 30 minute.
Intre timp pregatim umplutura .
Merele se curata de coaja si se taie cubulete , se pun intr-un castron cu zaharul alb si brun, sucul de lamaie si scortisoara.
Se lasa 15 minute pana se obtine un suc de la ele. Sucul rezultat de la mere se pune intr-o cratita impreuna cu untul la foc mic pana se reduce putin. Luam de pe foc si adaugam amidonul . Adaugam peste mere.
Se scoate aluatul si se imparte in 2.
Se intinde o bucata si se formeaza un cerc si se pune intr-o tava rotunda cu fund detasabil Compozitia de mere se toarna peste aluat.
Din partea a 2-a de aluat se face fasii si se imlpetesc peste umplutura .
Se da la cuptor 40 -50 min pana devine aurie .
Crema de vanilie este prezentata in reteta numarul 120 - .http://www.bucataras.ro/retete/sos-de-vanilie-pentru-tarte-66249.html