De ce Valentina? Pentru ca tipa este o mare amatoare de dulciuri si priceputa, a adus intr-o zi la munca o bunatate de praji inventie de a ei, nu are are nici un nume asa ca m-am gandit s-o numesc eu, Valentina.
Se separa ouale.
Albusurile se bat spuma cu un varf de sare si zaharul pana la omogenizare.
Galbenusurile se bat spuma cu zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul.
Se adauga galbenusurile peste albusuri si cu un tel amestecam usor, adaugam si faina treptat apoi ciocolata rasa. La urma adaugam untul topit si usor racit si esenta de vanilie.
Intr.o tava tapetata cu hartie de copt adaugam compozitia si visinele (daca sunt congelate adaugam 2 linguri de zahar si le lasam din timp la tempreratura camerei) .
Dam la cuptorul incins circa 25 minute. Cat timp se raceste prajitura topim ciocolata la bain-marie si lasam sa se raceasca.
Aruncam ciocolata peste prajitura si si servim repede :)), nu de alta dar eu nu mai aveam rabdare.
Dupa ce sa racit