Te simti foarte îndemânatic şi ai chef de meşterit diverse lucruri mici. Din păcate, nimeni nu va aprecia colierele tale din boabe de fasole, aşa că decizi să faci un vudu mic, de mână. Exact când eşti pe punctul de a intra în legătură cu Marele Spirit, un drac de copil îţi aruncă o piatră în casă. Ieşi nervos pe geam şi strigi “Vudu-vă mama voastră de ignoranţi!”.
Bucataras.ro
[email protected]
Melanzane alla Parmigiana
Taiati vinetele (spalate inainte) in felii de 7-8mm. Asezati-le intr-o tava, ungeti-le pe fiecare cu un pic de ulei de masline, sarati si piperati. Bagati-le in cuptorul incins sa se rumeneasca un pic. Dupa 5 minute, intoarceti-le pe celalta parte, si mai lasati-le 3 minute. Radeti pe...
Tarta cu zmeura si mure
Se amesteca 300g faina cu 50g zahar, se adauga untul rece si se amesteca pana se obtin firimituri. Se adauga oul si 2-3 linguri de zahar, framantand cat mai putin. Aluatul se lasa la frigider 30minute-1 ora. Se amesteca fructele cu 150g zahar si 4 linguri de amidon alimentar. Se intinde...
Risotto cu Pangrattato Picant
Reteta de baza pentru risotto e asta: o ceapa, 2 catei de usturoi si 2-3 tulpini de telina se calesc in 2 linguri de ulei de masine si 25g de unt. Separat incalziti 1L de supa de pui. Daca aveti facuta in casa, va felicit. Daca nu, dizolvati intr-un litru de apa fierbinte 2 cubulete de supa de...
Prajitura cu morcovi si ghimbir
Amestecati faina, bicarbonatul, praful de copt, uleiul, zaharul si ouale. Apoi am adaugati mirodeniile, si la sfarsit - morcovii, ghimbirul si nucile. Turnati compozitia in tava unsa cu unt, si bagati-o la cuptor, la 180 grade pentru 20 de minute - o sa stiti ca e gata facand testul cu...
Cupcakes cu zucchini si ananas
Amestecati faina, nuca de cocos, praful de copt, bicarbonatul, sarea, zaharul, cu ouale si uleiul. Adaugati zucchini-ul ras, si ananasul, scurse bine. Amestecati bine, bine! Turnati compozitia in tava de cupcakes (daca nu aveti asa ceva, puteti sa o puneti intr-o tava normala). Bagati...
Pui copt cu unt aromat
Intai si intai am facut untul aromat - am taiat cubulete vreo 100g unt, iar separat am pisat in morjar 3 catei de usturoi, impreuna cu cimbru, rozmarin si salvie (daca puteti, folositi ierburi proaspete - it makes all the difference), coaja de lamaie, si sare&piper. Apoi am amestecat...
Ciolan bavarez fiert in bere
Intai l-am fiert o ora cu boabe de piper si foi de dafin. Apoi l-am cardilat cu cutitul... si am pisat in morjar 3 catei de usturoi cu cimbru proaspat, chimen si sare....Si am frecat bine ciolanul cu pasta obtinuta. Apoi l-am asezat intr-o tava, impreuna cu o ceapa taiata in sferturi si 5-6...
Supa crema de conopida
Am rumenit cateva minute usturoiul si ceapa tocate marunt in unt, apoi am adaugat conopida si supa de pui, am acoperit si am lasat sa fiarba 20 de minute. Am pasat totul cu mixerul vertical, am potrivit de sare si piper, si am adaugat si smantana. Ar merge bine si cu crutoane, dar am zis sa...
Baba Ganoush my way
Coaceti vinetele, curatati-le. Dupa ce se racesc, se mixeaza impreuna cu 3 linguri de pasta Tahini, 2 catei de usturoi, sucul de 1/2 lamaie, 2- linguri de ulei de masline, un praf de chimen si unul de sumac + sare&piper. Apoi se amesteca cu cateva firicele de patrunjel tocate si cu...
Borek cu branza sarata
Am amestecat branza cu ceapa taiata marunt, marunt, cu patrunjelul tocat si cu 2 oua, si am amestecat bine. Am topit untul in uleiul de masline. Am uns cate 3 foi de placinta cu unt si la un capat am asezat o parte din umplutura (cam 4 linguri), apoi am rulat foile, obtinand un sul....
Phad Thai
Incingeti bine uleiul in wok. Prajiti alunele sfaramate cateva secunde, apoi scoteti-le pe o farfurie. Puneti in wok usturoiul si dupa cateva secunde adaugati ardeiul iute, si apoi taiteii scursi bine. Turnati si sosul in wok. Amestecati un minut, cat sa scada sosul, adaugati si crevetii, mai...
Pasta all'arrabbiata
Fierbeti pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj.Scurgeti-le. Intre timp, tocati marunt usturoiul, si caliti-l 1-2 minute intr-o tigaie, in 2 linguri de ulei de masline. adaugati ardeiul iute si frunzulitele de busuioc, si apoi rosiile din conserva, impreuna cu o lingurita...
Onion Bhaji - chiftelute indiene cu ceapa
Taiati cepele feliute subtiri, puneti-le intrun bol si adaugati celelate ingrediente. Daca compozitia e prea uscata, mai adaugati un pic de apa. Apoi bagati compozitia la frigider pentru jumatate de ora, cat sa se imprieteneasca aromele unele cu altele. Prajiti-le in ulei incins, in transe...
Morcovi la cuptor cu portocale si cimbru
Morcovii se decojesc si se fierb in apa cu sare. Cand morcovii sunt pe 3 sfreturi fierti, ii scurbem de apa, ii punem intr-un bol, ii asezonam cu sare si piper, adaugam si uleiul de masline, cateii de usturoi nedecojiti, intregi, cimbrul si stoarcem peste ei zeama de la jumatate de portocala....
Falafel (de post)
Teoretic falafelul e doar cu naut, dar eu aveam o conserva de amestec de fasole si naut de la Mega si am folosit-o pe asta. Am sfaramat fasolea , am amestecat-o cu o ceapa mica tocata marunt, 2 catei de usturoi rasi, o legatura de patrunjel tocat, o lingurita de chimen macinat (sau il...
Olive-Cheesy Bread
Am tocat maslinele si ceapa verde. Am amestecat untul cu smantana intr-un bol, am adaugat maslinele, ceapa si cascavalul ras + pic de piper. Am taiat o bagheta in 3 bucati, apoi pe fiecare din ele le-am taiat pe lung, apoi le-am uns cu umplutura de masline, si la cuptor cu ele pentru 20 de...
Saratele cu branza si chimen
Am amestecat toate ingredientele, pana am obtinut un aluat elastic, care s-a odihnit jumatate de ora la frigider. Apoi, am intins o foaie de aluat, am taiat-o in fasiute de 1 cm, pe care le-am uns cu ou si le-am presarat cu chimen si am bagat saratelele la cuptor, la foc mediu, timp de 20 de...
Pui cu cartofi si rosii cherry
Am pus la fiert vreo 7 cartofi (eram foarte flamanzi) curatati de coaja, intregi. Am spalat rosiutele - o caserola de rosii cherry de la Mega, care avea cam 400g, si le-am facut care o crestatura cu cutitul la polul (cum altfel sa ma exprim?) opus coditei. Dupa 15 minute, am pus si rosiile...
Tarta Bakewell cu prune
Aluatul l-am facut din 100g de unt si 100 de zahar , frecate bine impreuna pana cand untul devine light and fluffy, dupa care am adaugat 200g faina si un ou . Am format un aluat elastic (daca e prea umed mai adaugati un pic de faina), l-am invelit in folie alimentara si l-am lasat...
Fasole cu ciolan
Fasolea se pune seara in apa. Se fierbe in 2-3 ape, care se arunca. (Sau puteti sari peste etapa asta daca folositi fasole la conserva - pt. cei grabiti... sau puturosi - ca mine :p). Se fierbe ciolanul vreo 20 de min, apoi se dezoseaza. Tocati legumele. Puneti intr-o cratita cateva...
Salata picanta de morcovi
Am zdrobit in mojar 1 lingurita de seminte de chimen, cu una de boabe de coriandru, 1 catel de usturoi feliat, un praf de paprika, sare si piper. Intr-o tigaie, am pus 4 linguri de ulei de masline, si am prajit amestecul de condimente cateva minute, pana am obtinut un ulei aromat (slurp)....
Supa de dovleac cu usturoi copt
Secretul acestei supe minunate este usturoiul copt. Dupa ce ung cativa catei de usturoi, cu coaja cu tot (the more, the merrier) cu ulei de masline si ii bag in cuptor pentru 15 minute, devin extraordinar de fascinant de aromati, pierzandu-si toata iutela si concentrandu-si tot potentialul de...
Salata cu pere, branza de capra si alune de padure
Spalati si uscati salata. Taiati para in feliute subtiri. Sfaramati o mana de alune sau nuci. Faceti dressingul 3 linguri de ulei de masline extravirgin, o lingura de zeama de lamaie, o lingurita de miere si una de mustar de Dijon.. + sare&piper. Am amestecat frunzele si para taiata...
The perfect scrambled eggs
Intr-o tigaie, neincinsa, punem ouale (2 in cazul meu, pentru ca eram singurica) si o bucatica de unt + sare&piper. Punem tigaia pe foc (mic de tot!), si amestecam in continuu - daca ouale se coauleaza prea repede, mai dam tigaia deoparte, mestecand mereu. Dupa cateva minute, cand ouale...
Pui cu urechi de lemn
Taiati puiul in bucatele de 2cm, marinati-l in 2 linguri de sos de soia si 2 linguri de sos iute vreun sfert de ora, si prajiti-l in wok intr-o lingura de ulei, pana se patrunde, apoi scoateti-l pe o farfurie si lasati-l sa se odihneasca Separat, taiati o ceapa mica si un ardei gras...
Omleta preferata a lui Alex
Bat ouale, impreuna cu 3 linguri de lapte, sare si piper. Asa... acum smecheria: Intr-o tigaie micuta, pun o lingura de ulei, o inclin astfel incat uleiul sa ii acopere fundul uniform, si presar o lingurita de malai. Il las sa bolboroseasca 30 de secunde, si apoi torn ouale peste, si acopar...
Kedgeree
Ouale se fierb - tari. In timpul asta pestele se opareste cu vreo 200ml de apa. Tot in timpul asta (yes, multitasking :p), intr-o tigaie se rumenesc intr-o lingura de ulei catelul de usturoi, ceapa si ghimbirul. Dupa ce sfaraie bine acolo, adaugam curry-ul si o baucatica de unt. Apoi se...
Cheesecake cu fructe de padure
Am sfaramat biscuitii, dupa ce am obtinut un fel de faina de biscuti mai mult sau mai putin omogena, am adaugat untul bucatele, si am amestecat pana s-au format un fel de firimituri de biscuiti. Apoi am mutat maclavaisul asta in forma de tort unsa cu unt, unde l-am intins cu degetele, astfel...
Placinta englezeasca cu vita si Guiness
Intr-o cratita, am calit ceapa si rozmarinul in 2 linguri de ulei, cateva minute, apoi am adaugat usturoiul ras, morcovii , ciupercile si telina taiate feliute, apoi vita taiata in bucatele, Guiness-ul, inca niste apa cat sa fie toate acoperite de lichid, o lingurita de zahar si o lingura de...