Pui copt cu unt aromat

de LeBlogPiquant in Pui, 23 Noi 2010 | 8926 vizualizari

 

Puiul asta a fost o capodopera. Stiu ca zic asta de fiecare data :p dar pe bune, e adevarat!

 

INGREDIENTE

  • 100g unt
  • 2-3 crengute de salvie, rozmarin si cimbru proaspete, sau cate o lingurita din fiecare, uscate
  • 1 lamaie
  • 6 catei de usturoi
  • sare si piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui copt cu unt aromat:

Intai si intai am facut untul aromat - am taiat cubulete vreo 100g unt, iar separat am pisat in morjar 3 catei de usturoi, impreuna cu cimbru, rozmarin si salvie (daca puteti, folositi ierburi proaspete - it makes all the difference), coaja de lamaie, si sare&piper. Apoi am amestecat ierburile cu untul.

Urmatorul pas a fost mozolirea puiului cu unt. Imi e rusine sa va spun, dar am violat puiul asta in toate orificiile posibile cu untul asta :p But I did it for a great cause. Am desprins pielea de carne, incepand cu pieptul (da, stiu ca sunt scarboasa) si l-am uns cu unt intre carne si piele...

Apoi, l-am uns si inauntru, si pe dinafara - ce mai -in toate locurile posibile! Dar in felul asta, toate aromele minunate din unt au patruns in carne din toate directiile, si jur ca a fost primul piept de pui pe care l-am mancat care nu a fost absolut deloc atos, ci fraged si delicios!

Inauntru, am bagat o lamaie intreaga, pe care am intepat-o de vreo 10 ori cu un cutit, cativa catei de usturoi, si niste crengute de cimbru, salvie.

L-am bagat in cuptorul incins, la foc mic, pentru vreo 2 ore. L-am mai scos cam la 40 de minute, ca sa il ung cu untul topit din tava.

A fost o minunatie! Fraged, suculent, aromat... perfect!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui copt cu unt aromat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pui fragezi si dezbracati la cuptor cu garnitura de tomate si porumb fiert