Kedgeree

de LeBlogPiquant in Peste, 5 Noi 2010 | 5939 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g orez cu bobul lung,
  • o ceapa,
  • 1 catel de usturoi,
  • ghimbir ras - o lingurita
  • un praf de curry
  • cateva bucatele de unt,
  • 100g de macrou afumat,
  • o rosie,
  • 2 oua fierte,
  • o legatura mica de patrunjel
  • o lamaie.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kedgeree:

Ouale se fierb - tari. In timpul asta pestele se opareste cu vreo 200ml de apa. Tot in timpul asta (yes, multitasking :p), intr-o tigaie se rumenesc intr-o lingura de ulei catelul de usturoi, ceapa si ghimbirul.

Dupa ce sfaraie bine acolo, adaugam curry-ul si o baucatica de unt. Apoi se adauga si orezul.

Dupa ce orezul devine translucid (2-3 minute) se pune si apa in care am oparit pestele. In timp ce orezul bolboroseste la foc mic, rupem pestele in bucatele mici si taiem o rosie cubulete.

La sfarsit, inca cateva bucatele de unt, oprim focul si adaugam patrunjelul tocat si ouale taiate cubulete.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Kedgeree" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brânzoaice sărate - Rețeta savuroasă dobrogeană

ieri la 10:50

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

pe 22.01 la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

pe 22.01 la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Macrou prajit cu mamaliga si piper ( mujdei de usturoi)