Morcovi la cuptor cu portocale si cimbru

de LeBlogPiquant in Mancaruri de post, 15 Noi 2010 | 9478 vizualizari

 

O garnitura aromata si delicioasa, sau o masa de post, alaturi de o salata verde. oricum, este o reteta usor de facut, sanatoasa si saraca in calorii.

 

INGREDIENTE

  • 6 morcovi
  • 1 portocala
  • 6 catei de usturoi, nedecojiti
  • 3 linguri de ulei de masline
  • cimbru, proaspat sau uscat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Morcovi la cuptor cu portocale si cimbru:

Morcovii se decojesc si se fierb in apa cu sare. Cand morcovii sunt pe 3 sfreturi fierti, ii scurbem de apa, ii punem intr-un bol, ii asezonam cu sare si piper, adaugam si uleiul de masline, cateii de usturoi nedecojiti, intregi, cimbrul si stoarcem peste ei zeama de la jumatate de portocala. Cealalta jumatate de portocala o taiem in bucatele si o adaugam in bolul cu morcovi.

Punem morcovii intr-o tava si ii lasam sa se rumeneasca la cuptor 20 de minute, la foc mediu.

Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Morcovi la cuptor cu portocale si cimbru" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (8)

Irina 1

15.11.2010, 23:26

Si mie imi plac legumele la cuptor!

LeBlogPiquant 1

15.11.2010, 23:45

E o combinatie foarte buna Nici nu mai ai nevoie de carne

mena29 1

16.11.2010, 15:26

foarte bine arata si sunt foarte gustosi,si sanatosi cu siguranta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole frecata