Risotto cu Pangrattato Picant

de LeBlogPiquant in Paste, 1 Dec 2010 | 4452 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 2-3 tulpini de telina
  • 75g de unt
  • 1L de supa de pui
  • 300g de orez
  • 100ml vin alb
  • sare si piper
  • o mana buna de parmezan ras
  • Pentru pangrattato:
  • miezul de la doua felii de paine,
  • 5-6 nuci taiate marunt,
  • fulgi de ardei iute,
  • coaja de la o lamaie
  • 1 catel de usturoi tocat marunt
  • sare si piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto cu Pangrattato Picant:

Reteta de baza pentru risotto e asta: o ceapa, 2 catei de usturoi si 2-3 tulpini de telina se calesc in 2 linguri de ulei de masine si 25g de unt.
Separat incalziti 1L de supa de pui. Daca aveti facuta in casa, va felicit. Daca nu, dizolvati intr-un litru de apa fierbinte 2 cubulete de supa de pui
Adaugati la ceapa&co 300g de orez, lasati 30 de secunde, amestecand in continuu. Dupa ce orezul devinde translucid, stingeti cu 100ml vin alb. Lasati sa scada vinul (cateva minute), adaugati sare si piper, micsorati flacara si incepeti sa adaugati supa - cate un polonic odata.
Continuati sa adaugati cate un polonic de supa, pe masura ce scade lichidul, mestecand din cand in cand. O sa dureze cam 15-20 de minute. Orezul trebuie sa fie cremos, dar nu prea moale.
Stingeti focul, si adaugati cam 50g de unt si o mana buna de parmezan ras, si acoperiti cu un capac.

Acum, sa va povestesc despre pangrattato: Va trebuie miezul de la doua felii de paine, sfaramitat, 5-6 nuci taiate marunt, fulgi de ardei iute, coaja de la o lamaie si 1 catel de usturoi tocat marunt, sare si piper.

Rumeniti cateva secunde usturoiul intr-o lingura de ulei de masline, apoi adaugati nucile. Dupa inca 30 de secunde, adaugati painea, coaja de lamaie si fulgii de ardei iute.Rumeniti cateva minute, pana totul devin crocant si auriu.

Puneti risotto-ul in farfurii si presarati cu pangrattato.

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu Pangrattato Picant" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

MotanLaOale 1

02.12.2010, 12:52

divainbucatarie 1

02.12.2010, 16:30

nina46 1

02.12.2010, 17:04

ceva deosebit, mai ales acel-Pangrattato- interesant, o sa incerc si eu!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fundite cu nuca