Rulada cu dulceata de visine si glazura de ciocolata

de LUK in Prajituri, 22 Feb 2011 | 8618 vizualizari

 

Vazusem multe retete de rulada pe aici..zilele astea am vazut reteta lui Gugugh si am zis sa ma pun pe treaba...aluatul e inspirat de la ea cu mici modificari.Multumesc

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 120gr zahar
  • 115gr faina
  • 1 pliculet de zahar vanilat
  • o lingura de amidon
  • 3 linguri de zahar pudra
  • un borcan cu dulceata de visine
  • 60gr ciocolata(eu am avut cu cereale expandate)
  • 4 linguri de lapte
  • 2 coli hartie de copt
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu dulceata de visine si glazura de ciocolata:

 Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma.Cand sunt tari se adauga treptat zaharul si zaharul vanilat.Incorporam apoi galbenusurile.Amestecam faina cu amidonul iar apoi o incorporam usor in albusuri amestecand cu o lingura de lemn ,de jos in sus.Coacem in tava in care am pus hartie de copt ,in cuptorul preincalzit la 180 de grade 15-20min pana cand daca introducem o scobitoare in blat,iese curata.

Rasturnam blatul pe hartia de copt pregatita din timp.Il pudram fierbinte cu zaharul pudra si rulam usor.Lasam sa se raceasca asa rulat.Dupa ce s-a racit ,desfasuram rulada,o ungem cu dulceata de visine si apoi rulam usor.

Glazura:se topeste ciocolata rupta bucati mici in lapte.Dupa ce s-a topit complet luam de pe foc.Asteptam sa fie calduta,apoi glazuram rulada.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu dulceata de visine si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

ieri la 16:30

Prăjitură cu iaurt și căpșuni - Simplă, pufoasă și aromată

ieri la 11:07

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Dantelata