Pestele se decongelaza(de preferat in frigider).Dupa ce s-a decongelat se verifica daca are oase(se mai gasesc si in fileuri) si se inlatura daca e cazul.Se aseaza pe o farfurie se sareaza,se stropeste din belsug cu zeama de lamaie pe ambele parti si se pune in frigider acoperit cu o folie timp de o ora sau 2(eu l-am lasat 2h ca s-a decongelat mai repede decat aveam eu in plan sa l gatesc).
Intre timp puteti pregati legumele.Morcovii si cartofii se taie rondele,feliute subtiri.telina bucatele mici iar ceapa rondele.Cascavalul se rade si se amesteca cu smantana si un pic de sare.
Se unge o tava iena cu ulei si se aseaza pestele.Legumele le punem intr-un castronel,le saram si le stropim cu ulei apoi amestecam sa se unga bine.Acoperim pestele cu rondele de ceapa.Pe laterale punem restul legumelor.Acoperim pestele cu smantana si dam la cuptorul preincalzit la 150 de grade cca 40min(pana se rumeneste bine deasupra)..