Rulada cu branza de vaci si stafide

de LUK in Prajituri, 17 Feb 2011 | 9584 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru maia:
  • 100ml lapte
  • 25gr drojdie proaspata
  • o lingurita de zahar
  • Pentru aluat:
  • 400 gr faina
  • 50 ml lapte
  • 1 ou
  • 20ml ulei
  • 20gr margarina
  • un varf de cutit de sare
  • 100gr zahar
  • Pentru umplutura:
  • 250gr branza de vaci
  • 10gr stafide
  • 2 linguri de zahar
  • 1 lingura de gris
  • coaja rasa de la o lamaie
  • un albus de ou
  • Pentru uns:
  • un galbenus de ou

 

Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu branza de vaci si stafide:

Se face pentru inceput maiaua.Incalzim laptele sa fie caldut.Dizolvam drojdia si zaharul.Amestecam bine si lasam 10min sa creasca.

Aluatul:topim margarina impreuna cu uleiul.Separam galbenusele de albusuri.Cand uleiul si margarina sunt caldute le amestecam cu galbenusele,zaharul,coaja de lamaie,laptele,maiaua dospita.Batem albusul spuma si il incorporam mai sus.Adaugam treptat faina.Framantam un aluat inmoind pumnii in apa calduta,cam 15min.Presaram cu faina si lasam la dospit 2 ore..

Umplutura:

Albusul se bate spuma cu zaharul.Il incorporam apoi in branza de vaci amestecata cu stafidele,coaja de lamaie si gris.

Intindem din aluatul dospit o foaie groasa de 2-3cm.Intindem branza.Rulam.Punem pe o hartie de copt si apoi in tava de cozonac.Ungem cu galbenus si coacem la foc mic 50 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu branza de vaci si stafide" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Ora 12"