Taiem rosia cubulete apoi o punem intr-un bol.
Presaram putina sare si piper peste, putin oregano si 1 lingurita de ulei de masline.
Cascavalul se taie feliute.
Feliutele de paine se pun (intr-o tigaie fara pic de ulei), le lasam sa se rumeneasca pe o parte, apoi le intoarcem si pe...
Intr-o cratita punem putin ulei la incins, apoi adaugam orezul, putin sofran si amestecam astfel incat orezul sa capete culoarea galbena.
Lasam 5 minute la foc mic, amestecand continuu, pentru a nu se prinde de cratita.
Peste orez punem legumele congelate, asezonam cu sare si piper,...
Cernem faina intr-un vas, facem o gropita in mijloc si punem untul taiat cubulete, untura, sarea, zaharul si oul.
Amestecam cu varfurile degetelor pana cand obtinem un aluat omogen.
La final adaugam apa rece de la frigider si mai framantam putin pana cand s-a incorporat...
Dizolvam drojdia in 3 linguri de apa calduta.
Intr-un vas punem faina, margarina, untura, oul, faina, drojdia, zaharul, sarea si amestecam pana obtinem un aluat sfaramicios.
Adaugam apoi 3 linguri de smantana si incepem sa framantam pana se leaga, si obtinem un aluat consistent(daca este...
Cepele se curata, se spala si se toaca marunt.
Pieptul de pui, fara os si fara piele, il spalam bine, apoi il taiem cubulete.
Punem uleiul la incins intr-o tigaie, apoi punem ceapa la calit.
Dupa ce s-a calit o scurgem de ulei si o punem intr-un vas.
In acelasi ulei punem...
Curatam si spalam cartofii, apoi ii taiem in cubulete potrivite.
Ii punem apoi la fiert in apa cu sare.
Nu-i lasam sa fiarba prea mult, doar cat sa intre furculita in ei.
Intre timp amestecam intr-un bol pudra de usturoi cu boiaua dulce de ardei si sarea.
Dupa ce cartofii...
Aluat:
Cernem faina in vasul in care framantam aluatul.
Facem o gropita in mijloc si punem acolo drojdia sfaramitata, zaharul, sarea si putina apa.
Lasam 10 minute sa creasca drojdia, dupa care adaugam untura, restul de faina si framantam adaugand apa calduta putin cate putin, pana...
Dizolvam drojdia in laptele caldut impreuna cu zaharul.
Lasam sa stea la loc caldut 15 minute, pana se umfla si devine spumoasa.
Intr-un vas punem faina, facem o gropita in mijloc si adaugam: galbenusul, margarina, untura, sarea si maia de drojdie.
Faramitam totul cu degetele pana devine...
Aluat:
Din ou, smantana, apa, sare si faina se framanta un aluat omogen, putin lipicios.
Se lasa putin pe masa sa se odihneasca.
Se imparte apoi in 3 parti, apoi tot presarand faina se intinde fiecare bucata intr-o foaie subtire, care nu se mai lipeste de masa.
Se unge cu unt...
Prima data ne ocupam de carnita.
O taiem cubulete, apoi o punem intr-o oala mai mica la prajit in uleiul incins.
Acoperim cratita cu un capac, si lasam carnea la inabusit, amestecand din cand in cand.
Dupa ce carnita s-a facut, adaugam peste ea boiaua de ardei si o cescuta de apa....
Amestecam drojdia cu zaharul si putina apa calduta, apoi lasam sa dospeasca.
Intre timp cernem faina intr-un vas, adaugam sarea, apoi drojdia dospita si framantam aluatul cu apa calduta.
Trebuie sa ne rezulte un aluat care nu se mai lipeste de mana decat foarte putin.
Lasam la dospit la...
Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie cubulete. Punem uleiul intr-o tigaie de teflon, iar cand s-a incins adaugam cartofii si ii lasam sa se rumeneasca usor, amestecand din cand in cand. Dupa ce s-au inmuiat si s-au rumenit putin, luam tigaia de pe foc, si scurgem uleiul intr-un bol....
Cartofii se spala si se curata de coaja cu un burete abraziv(daca nu avem burete atunci ii razuim de coaja). Intr-un vas mai mare punem uleiul, 6 cateii de usturoi pisati, sarea si putin piper, apoi punem cartofii taiati (dupa placul nostru) si amestecam cu mainile.
Tapetam o tava mai mare cu...
Intr-un castron batem ouale cu laptele, sare si piper. Apoi adaugam faina cernuta si amestecata cu praful de copt si omogenizam. Adaugam apoi cascavalul razalit si salamul. La final adaugam uleiul. Tapetam o tava de briose cu hartiute sau unt si umplem formele (deasupra mai putem presara...
Aluatul: Cernem faina in vasul in care framantam. Facem o gropita in mijloc si punem acolo drojdia sfaramitata, putina apa si amestecam. Lasam 10 minute sa creasca drojdia, dupa care vom pune sarea, restul de apa(putin cate putin) si incepem sa farmantam astfel incat sa ne rezulte un aluat...
Pregatim doua craticioare ,in una se pun ficateii la fiert , iar in cealalta pipotele. Dupa ce s-au fiert ,se scurg, si se dau prin masina de tocat carne impreuna cu usturoiul,ceapa,patrunjelul si mararul.Apoi adaugam ouale si condimentam cu sare si piper.
Tapetam o tava de cozonac cu...
Intr-un vas punem faina.In mijloc se face un loc in care se pune drojdia si putina apa calduta.Lasam sa dospeasca drojdia(10-15 minute)apoi adaugam putina sare si framantam cu apa calduta.La sfarsit adaugam uleiul(50 ml).Trebuie sa ne rezulte un aluat care sa nu se prinda de maini.Dupa ce am...
Mi-a ramas de vineri o painica mai micuta,care s-a cam intarit.Am taiat-o feliute subtirele si am lasat-o deoparte.Intr-un bol am amestecat uleiul,usturoiul pisat,cateva frunze tocate de patrunjel si sare(dupa gust).Luam tava de la aragaz si o tapetatam cu hartie de copt.Luam fiecare bucatica de...
Cartofii se curata de coaja,se spala,se taie felii subtiri si se pun la fiert in apa cu sare timp de 10-15 minute(pana cand furculita intra usor in ei).Salamul se curata si se da pe razatoare pe ochiul mare,la fel si cascavalul.Ouale se curata de coaja si se sfaramiteaza cu o furculita.Cele 3 oua...
Bruschete cu rosii
Taiem rosia cubulete apoi o punem intr-un bol. Presaram putina sare si piper peste, putin oregano si 1 lingurita de ulei de masline. Cascavalul se taie feliute. Feliutele de paine se pun (intr-o tigaie fara pic de ulei), le lasam sa se rumeneasca pe o parte, apoi le intoarcem si pe...
Orez cu sofran si legume
Intr-o cratita punem putin ulei la incins, apoi adaugam orezul, putin sofran si amestecam astfel incat orezul sa capete culoarea galbena. Lasam 5 minute la foc mic, amestecand continuu, pentru a nu se prinde de cratita. Peste orez punem legumele congelate, asezonam cu sare si piper,...
Empanadas cu legume si piept de pui
Cernem faina intr-un vas, facem o gropita in mijloc si punem untul taiat cubulete, untura, sarea, zaharul si oul. Amestecam cu varfurile degetelor pana cand obtinem un aluat omogen. La final adaugam apa rece de la frigider si mai framantam putin pana cand s-a incorporat...
Covrigei cu mac
Dizolvam drojdia in 3 linguri de apa calduta. Intr-un vas punem faina, margarina, untura, oul, faina, drojdia, zaharul, sarea si amestecam pana obtinem un aluat sfaramicios. Adaugam apoi 3 linguri de smantana si incepem sa framantam pana se leaga, si obtinem un aluat consistent(daca este...
Tarta rapida cu piept de pui
Cepele se curata, se spala si se toaca marunt. Pieptul de pui, fara os si fara piele, il spalam bine, apoi il taiem cubulete. Punem uleiul la incins intr-o tigaie, apoi punem ceapa la calit. Dupa ce s-a calit o scurgem de ulei si o punem intr-un vas. In acelasi ulei punem...
Cartofi cu usturoi si boia
Curatam si spalam cartofii, apoi ii taiem in cubulete potrivite. Ii punem apoi la fiert in apa cu sare. Nu-i lasam sa fiarba prea mult, doar cat sa intre furculita in ei. Intre timp amestecam intr-un bol pudra de usturoi cu boiaua dulce de ardei si sarea. Dupa ce cartofii...
Placinta cu ghebe
Aluat: Cernem faina in vasul in care framantam aluatul. Facem o gropita in mijloc si punem acolo drojdia sfaramitata, zaharul, sarea si putina apa. Lasam 10 minute sa creasca drojdia, dupa care adaugam untura, restul de faina si framantam adaugand apa calduta putin cate putin, pana...
Saratele
Dizolvam drojdia in laptele caldut impreuna cu zaharul. Lasam sa stea la loc caldut 15 minute, pana se umfla si devine spumoasa. Intr-un vas punem faina, facem o gropita in mijloc si adaugam: galbenusul, margarina, untura, sarea si maia de drojdie. Faramitam totul cu degetele pana devine...
Placintele cu branza si verdeata
Aluat: Din ou, smantana, apa, sare si faina se framanta un aluat omogen, putin lipicios. Se lasa putin pe masa sa se odihneasca. Se imparte apoi in 3 parti, apoi tot presarand faina se intinde fiecare bucata intr-o foaie subtire, care nu se mai lipeste de masa. Se unge cu unt...
Mamaliguta in straturi la cuptor
Prima data ne ocupam de carnita. O taiem cubulete, apoi o punem intr-o oala mai mica la prajit in uleiul incins. Acoperim cratita cu un capac, si lasam carnea la inabusit, amestecand din cand in cand. Dupa ce carnita s-a facut, adaugam peste ea boiaua de ardei si o cescuta de apa....
Placinte cu branza sarata
Amestecam drojdia cu zaharul si putina apa calduta, apoi lasam sa dospeasca. Intre timp cernem faina intr-un vas, adaugam sarea, apoi drojdia dospita si framantam aluatul cu apa calduta. Trebuie sa ne rezulte un aluat care nu se mai lipeste de mana decat foarte putin. Lasam la dospit la...
Tortilla de patatas
Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie cubulete. Punem uleiul intr-o tigaie de teflon, iar cand s-a incins adaugam cartofii si ii lasam sa se rumeneasca usor, amestecand din cand in cand. Dupa ce s-au inmuiat si s-au rumenit putin, luam tigaia de pe foc, si scurgem uleiul intr-un bol....
Cartofi noi cu usturoi la cuptor
Cartofii se spala si se curata de coaja cu un burete abraziv(daca nu avem burete atunci ii razuim de coaja). Intr-un vas mai mare punem uleiul, 6 cateii de usturoi pisati, sarea si putin piper, apoi punem cartofii taiati (dupa placul nostru) si amestecam cu mainile. Tapetam o tava mai mare cu...
Briose aperitiv
Intr-un castron batem ouale cu laptele, sare si piper. Apoi adaugam faina cernuta si amestecata cu praful de copt si omogenizam. Adaugam apoi cascavalul razalit si salamul. La final adaugam uleiul. Tapetam o tava de briose cu hartiute sau unt si umplem formele (deasupra mai putem presara...
Placinte cu cartofi si ceapa verde
Aluatul: Cernem faina in vasul in care framantam. Facem o gropita in mijloc si punem acolo drojdia sfaramitata, putina apa si amestecam. Lasam 10 minute sa creasca drojdia, dupa care vom pune sarea, restul de apa(putin cate putin) si incepem sa farmantam astfel incat sa ne rezulte un aluat...
Drob de pui
Pregatim doua craticioare ,in una se pun ficateii la fiert , iar in cealalta pipotele. Dupa ce s-au fiert ,se scurg, si se dau prin masina de tocat carne impreuna cu usturoiul,ceapa,patrunjelul si mararul.Apoi adaugam ouale si condimentam cu sare si piper. Tapetam o tava de cozonac cu...
Crenvursti in aluat
Intr-un vas punem faina.In mijloc se face un loc in care se pune drojdia si putina apa calduta.Lasam sa dospeasca drojdia(10-15 minute)apoi adaugam putina sare si framantam cu apa calduta.La sfarsit adaugam uleiul(50 ml).Trebuie sa ne rezulte un aluat care sa nu se prinda de maini.Dupa ce am...
Paine prajita(bake rolls)
Mi-a ramas de vineri o painica mai micuta,care s-a cam intarit.Am taiat-o feliute subtirele si am lasat-o deoparte.Intr-un bol am amestecat uleiul,usturoiul pisat,cateva frunze tocate de patrunjel si sare(dupa gust).Luam tava de la aragaz si o tapetatam cu hartie de copt.Luam fiecare bucatica de...
Cartofi Frantuzesti
Cartofii se curata de coaja,se spala,se taie felii subtiri si se pun la fiert in apa cu sare timp de 10-15 minute(pana cand furculita intra usor in ei).Salamul se curata si se da pe razatoare pe ochiul mare,la fel si cascavalul.Ouale se curata de coaja si se sfaramiteaza cu o furculita.Cele 3 oua...