Amestecam drojdia cu zaharul si putina apa calduta, apoi lasam sa dospeasca.
Intre timp cernem faina intr-un vas, adaugam sarea, apoi drojdia dospita si framantam aluatul cu apa calduta.
Trebuie sa ne rezulte un aluat care nu se mai lipeste de mana decat foarte putin.
Lasam la dospit la loc cald pana isi dubleaza volumul.
Pana dospeste aluatul pregatim umplutura: dam branza pe razatoare pe ochiurile mici, adaugam smantana si oul, apoi omogenizam.
Luam cate o bucata de aluat si o intindem cu sucitoarul pe masa infainata.
Intindem o foaie subtirica, pe o parte punem umplutura iar cealalta parte o aducem peste umplutura, apoi lipim marginile cu mana sau cu o furculita.
Punem uleiul intr-o tigaie, iar cand s-a incins punem placintele.
Dupa ce s-a rumenit frumos pe o parte le intoarcem si pe cealalta parte.
Se servesc calde sau reci!
Pofta buna!