Placintele cu branza si verdeata

de Angelina_Elena in Aperitive / Garnituri, 1 Noi 2012 | 4189 vizualizari

 

O reteta minunata, by Miha! Multumesc frumos draga mea!:-*>:d

 

INGREDIENTE

Aluat:
  • 350 g faina
  • 100 g smantana
  • 100 ml apa
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
Umplutura:
  • 300 g branza (cas)
  • 1 ou
  • 1 cutiuta crema de branza cu smantana Delaco
  • patrunjel uscat (sau marar)
  • sare
In plus:
  • 70-80 g unt
  • 1 galbenus + o lingurita de lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placintele cu branza si verdeata:

Aluat:

Din ou, smantana, apa, sare si faina se framanta un aluat omogen, putin lipicios.

Se lasa putin pe masa sa se odihneasca.

Se imparte apoi in 3 parti, apoi tot presarand faina se intinde fiecare bucata intr-o foaie subtire, care nu se mai lipeste de masa.

Se unge cu unt din belsug, apoi se ruleaza strans.

Rulourile astfel obtinute se pun pe un platou si se dau la frigider pentru cel putin 30 de minute.

Umplutura:

Branza de vaci si oul se amesteca, apoi se adauga crema de branza, patrunjelul si sare dupa gust.

Se scot rulourile de la rece si se taie in bucati late de 2-3 degete.

Fiecare bucata se intinde bine cu sucitorul, se pune cate o lingura de branza in mijloc, apoi se aduna marginile formand o bocceluta.

Placintelele obtinute le punem cu marginile in jos intr-o tava tapetata cu hartie de copt, apoi le ungem cu un galbenusul de ou.

Se dau la cuptor la foc mediu spre mare pana incep sa se rumeneasca, apoi se scade focul la mic si se mai lasa vreo 10-15 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele cu branza si verdeata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (45)

Angelina_Elena 1

02.11.2012, 19:26

Rhapsody, serveste cu incredere!

Angelina_Elena 1

02.11.2012, 19:27

Eduard

Angelina_Elena 1

02.11.2012, 19:28

multumesc Miuta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Copanele de pui in bacon - Reteta rapida la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:10

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

pe 25.10 la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1360 puncte

mihaelar63

203 puncte

Valclaudia

200 puncte

Sidy

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]