O reteta minunata, by Miha! Multumesc frumos draga mea!:-*>:d
Aluat:
Din ou, smantana, apa, sare si faina se framanta un aluat omogen, putin lipicios.
Se lasa putin pe masa sa se odihneasca.
Se imparte apoi in 3 parti, apoi tot presarand faina se intinde fiecare bucata intr-o foaie subtire, care nu se mai lipeste de masa.
Se unge cu unt din belsug, apoi se ruleaza strans.
Rulourile astfel obtinute se pun pe un platou si se dau la frigider pentru cel putin 30 de minute.
Umplutura:
Branza de vaci si oul se amesteca, apoi se adauga crema de branza, patrunjelul si sare dupa gust.
Se scot rulourile de la rece si se taie in bucati late de 2-3 degete.
Fiecare bucata se intinde bine cu sucitorul, se pune cate o lingura de branza in mijloc, apoi se aduna marginile formand o bocceluta.
Placintelele obtinute le punem cu marginile in jos intr-o tava tapetata cu hartie de copt, apoi le ungem cu un galbenusul de ou.
Se dau la cuptor la foc mediu spre mare pana incep sa se rumeneasca, apoi se scade focul la mic si se mai lasa vreo 10-15 minute.