Aluat:
Umplutura:
Aluatul: Cernem faina in vasul in care framantam. Facem o gropita in mijloc si punem acolo drojdia sfaramitata, putina apa si amestecam. Lasam 10 minute sa creasca drojdia, dupa care vom pune sarea, restul de apa(putin cate putin) si incepem sa farmantam astfel incat sa ne rezulte un aluat care sa nu se prinde de maini.Lasam aluatul la crescut pana cand acesta isi dubleaza volumul.
Umplutura:Cat timp dospeste aluatul, curatam cartofii de coaja, ii taiem ca pentru piure si ii punem la fiert in apa cu sare. Intre timp curatam ceapa verde, o spalam, o taiem marunt si o punem la calit in ulei. Dupa ce s-au fiert cartofii, ii pisam adugam ceapa cu tot cu ulei si condimentam cu sare si piper. Lasam umplutura la racit.
Dupa ce si-a dublat volumul,impartim aluatul in 8 bucati. Tapetam masa cu faina si intindem fiecare bucata de aluat cu sucitorul, punem umplutura in mijloc si lipim marginile.
Tapetam o tava mai mare cu hartie de copt si putin ulei, asezam placintele si dam la cuptorul preincalzit cca. 40 de minute.
Dupa ce s-au copt le scoatem din tava si le lasam la racit.