Placinta cu ghebe

de Angelina_Elena in Aperitive / Garnituri, 15 Noi 2012 | 8586 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 400 g faina
  • 1 lingura untura
  • 1/2 pachetel drojdie
  • apa calduta
  • 1 varf lingurita zahar
  • 1 praf de sare
  • Umplutura:
  • 800 g ciuperci sau ghebe
  • 2 ardei grasi
  • 2 cepe mari
  • 4 oua
  • Pentru uns:
  • 1 ou
  • 1 lingura smantana
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu ghebe:

Aluat:

Cernem faina in vasul in care framantam aluatul.

Facem o gropita in mijloc si punem acolo drojdia sfaramitata, zaharul, sarea si putina apa.

Lasam 10 minute sa creasca drojdia, dupa care adaugam untura, restul de faina si framantam adaugand apa calduta putin cate putin, pana obtinem un aluat nelipicios.

Lasam aluatul la crescut la loc cald pana cand acesta isi dubleaza volumul.

Umplutura:

Taiem ceapa si ardei marunt.

Punem ulei la incins intr-o tigaie, apoi adaugam ceapa si ardeii.

Lasam sa se caleasca, si intre timp punem ghebele la scurs intr-o strecuratoare, apoi le maruntim usor cu blenderul, sau le tocam marunt.

Adaugam ghebele peste ardei si ceapa, si le mai lasam sa se caleasca impreuna 10 minute.

Saram dupa gust apoi lasam sa se raceasca complet.

Dupa ce s-a racit umplutura, adaugam ouale batute si omogenizam.

Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, il impartim in doua bucati.

Intindem fiecare bucata intr-o foaie.

Tapetam o tava cu hartie de copt si putin ulei, apoi punem prima foaie in tava, punem apoi umplutura si la final ultima foaie.

Intepam foaia de deasupra cu o furculita, apoi punem oua batut cu smantana si dam tava la cuptorul preincalzit pana se rumeneste deasupra.

Se serveste fie calda fie rece.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu ghebe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Placinta aperitiv cu iaurt si foietaj