Covrigei cu mac

de Angelina_Elena in Aperitive / Garnituri, 10 Dec 2012 | 5593 vizualizari

 

By BucatarimcuDiana!

 

INGREDIENTE

  • Pentru 4 tavi de covrigei, avem nevoie de:
  • 500 g faina
  • 125 g margarina
  • 125 g untura
  • 3-4 linguri smantana
  • 3 linguri apa calduta
  • 1 ou
  • 1/2 pachetel drojdie proaspata
  • 1 varf lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • Pentru deasupra:
  • 1 ou
  • 1 lingura lapte
  • mac
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigei cu mac:

Dizolvam drojdia in 3 linguri de apa calduta.

Intr-un vas punem faina, margarina, untura, oul, faina, drojdia, zaharul, sarea si amestecam pana obtinem un aluat sfaramicios.

Adaugam apoi 3 linguri de smantana si incepem sa framantam pana se leaga, si obtinem un aluat consistent(daca este nevoie mai adaugam inca o lingura de smantana).

Aluatul obtinut se pune in folie de plastic si se da la rece pentru 1 ora.

Impartim aluatul in 4 parti egale.

Pe masa tapetata cu faina, intindem cu sucitorul fiecare bucata de aluat, intr-o foaie de aproximativ 0,5 cm grosime, iar apoi decupam covrigeii cu ajutorul formei speciale.

Asezam covrigeii intr-o tava tapetata cu hartie de copt, ii ungem cu oul batut cu laptele, presaram deasupra mac, si dam tava la cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos deasupra.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigei cu mac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu foi de napolitane si crema de biscuiti - Gustoasa si spornica

de laura_n 7

ieri la 14:59

Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica

de vasimur 4

pe 06.11 la 10:16

Cheesecake Dubai: Desertul delicios, cu aromă orientală

pe 06.11 la 09:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Omleta cu avocado si branza cu mucegai