By Bucataras! Simplu de facut, dar foarte gustoase!
Taiem ceapa marunt, usturoiul in curatam dar nu il zdrobim.
Intr-o tigaie (de teflon) punem uleiul de masline, iar cand s-a incins adaugam ceapa taiata si usturoiul.
Intre timp, scoatem rosiile intregi din conserva si le taiem marunt.
Le adaugam in tigaie, peste ceapa si usturoi. Adaugam si sucul de rosii din conserva si lasam sosul sa scada la foc mic.
Punem intr-o oala apa la fiert pentru paste, si adaugam in ea putin ulei si sare.
Cand apa incepe sa fiarba, adaugam pastele si le lasam 8-10 minute, sa fie al dente.
Peste sos punem 2-3 linguri din apa in care s-au fiert pastele, condimentam cu sare, piper si oregano si lasam sa scada putin sosul.
Inainte de a amesteca sosul cu pastele scoatem cateii de usturoi.
Pastele fierte se pun la scurs intr-o strecuratoare, apoi le adaugam peste sos, amestecam, mai lasam 1-2 minute apoi oprim focul si dam de-o parte.
Adaugam busuioc proaspat, tocat fin, apoi servim!
Pofta buna!
1
Daca folosim paste fara ou, obtinem un preparat de post foarte gustos!