Intr-o craticioara de inox, se pun la foc mic, laptele, zaharul si untul, impreuna cu pastaia de vanilie.
Cand zaharul este topit integral se adauga cacaoa si ciocolata si se amesteca energic pentru omogenizarea completa.
(Compozitia doar se aduce la punctul de fierbere, nu trebuie sa...
Din ingredientele date, se frământă un aluat elastic ce se lasă la dospit, intr-un loc cald, până ce îşi dublează volumul.
Se întind apoi două foi egale.
Se aşază în tăvi de copt, se înţeapă cu o furculiţă din loc în loc şi se ung cu...
Taiem ciupercutele felii subtiri si le coacem pe tava de aragaz (direct pe flacara) atat cat sa se rumeneasca frumos
Batem oul spuma, adaugam condimentele si omogenizam.
Adaugam o picatura de ulei in tigaie, adaugam oul batut spuma si deasupra asezam ciupercutele fripte. Acoperim tigaia cu...
Se curata pastravul (eu l-am taiat in doua, pe lung), se sareaza dupa gust si se trece prin faina alba. Se prajeste apoi, pe ambele parti, in uleiul incins in prealabil, pana se rumeneste frumos. Se serveste cald, cu mamaliguta pregatita in paralel si cu mujdeiul de usturoi. Pofta buna!
Orezul (spalat in prealabil) il punem in vasul cooker-ului impreuna cu laptele si zaharul. Omogenizam si alegem din MENU functia BOIL. Inchidem capacul si pornim aparatul din butonul START.
Dupa ce orezul este fiert, optional se pot adauga cateva merisoare.
Intre timp, intr-o...
Taiem pieptul de pui in cuburi si il rumenim frumos. Adaugam usturoiul si ceapa verde, ardeiul capia tocat si calim usor pana devin translucide. Saram dupa gust si adaugam sucul /pasta de rosii. Acoperim cu un capac si fierbem inabusit pana ce sosul devine dens. Intre timp , fierbem pastele...
Fierbem laptele folosind programul BOIL.
Cand laptele incepe sa clocoteasca, adaugam zaharul si grisul, in ploaie, amestecand continuu cu ajutorul unei spatule de silicon.
Curatam ciresele de samburi si codite si le punem peste laptele cu gris, omogenizand totul.
Cu ajutorul micului...
Tocam legumele si le calim in 2 linguri cu ulei. Adaugam spanacul (intreg sau tocat), acoperim vasul cu un capac si il lasam 10 minute la foc potrivit, cat sa se patrunda spanacul. Rosiile la trecem prin razatoare si le adaugam peste spanac impreuna cu pasta de rosii. Potrivim de gust cu sare si...
Pieptul de pui se taie in cuburi mici si se rumeneste usor, folosind progarmul FRY pentru 15 minute aproximativ. Intre timp, tocam legumele si impreuna cu mazarea si cu porumbul dulce, le adaugam peste cuburile de carne (in ultimele 5 minute ale programului).
Le calim impreuna, potrivim de...
Se pune laptele la fiert folosind programul BOIL, se adauga zaharul dupa gust si cerealele (ovazul, fulgii de grau si secara). Cand incepe sa fiarba adaugam fructele uscate si grisul, amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase. Dupa finalizarea programului se presara scortisoara macinata....
Punem orezul in vasul cooker-ului, adugam zaharul si laptele si alegem din menu, una din cele 3 functii pentru orez (am ales, din nou, functia PILAF). Cu 5 minute inainte de finalizarea programului aromam cu coaja de lamaie si adaugam stafidele. Se serveste cald sau rece, oricum ar fi, e tare...
Cartofii curatati de coaja, se feliaza cu grija, pastrandu-se baza care sa tina feliile unite, se asaza intr-un vas (eu am folosit multicooker-ul) si se stropesc cu ulei. Adaugam printre feliile de cartofi ceapa tocata marunt si cateii de usturoi, ii condimentam dupa gust si ii coacem la 180...
Se fierbe laptele impreuna cu 4 linguri cu zahar, pana ce incepe sa dea in clocot. Se adauga grisul, amestecandu-se continuu pana ce laptele se ingroasa. Se lasa apoi la racit (cat sa fie caldut, nu fierbinte) si se adauga coaja rasa de lamaie, cubul de unt si galbenusurile, iar al...
Fierbem mazarea, o scurgem de apa si adaugam un praf de sare (sau dupa gust) si un cub de unt. O zdrobim cu ajutorul unei furculite. apoi adaugam ceapa verde si patrunjelul tocate marunt si o pasam fin cu ajutorul unei prese sau a unui tocator electric. Se serveste ca atare, fie drept...
Pieptul de pui il taiem in cubulete mici si il punem la fiert in putina apa (maxim o cescuta) impreuna cu cele 2-3 picaturi de ulei. Acoperim craticioara cu un capac si lasam sa fiarba inabusit pentru 15-20 de minute. Adaugam apoi legumele tocate marunt si le lasam pana se patrund suficient de...
Batem ouale spuma, adaugam mararul tocat marunt, bulgarasii de branza si rondelele de ardei capia si praz. Turnam totul intr-o tigaie sau un vas mic ce nu necesita ulei. Se coace la foc potrivit pentru aproximativ 10 minute. Se serveste calda. Pofta buna!
Intr-un vas mic (ce nu necesita ulei) asezam frunzele de spanac proaspete si felii de ardei gras si cascaval printre care spargem ouale de prepelita. Daca se doreste se poate aduga si cateva picaturi de ulei si un praf de sare. Dam vasul la cuptor cam 20 de minute, suficient cat ouale sa se coaca...
Procedam astfel: Fierbem laptele bine (se lasa sa clocoteasca cateva minute) si apoi adaugam fie sucul de lamaie, fie iaurtul, amestecand usor. Asteptam ca laptele sa isi "adune" grasimea si sa se formeze zerul. Il lasam apoi sa se "odihneasca" cateva minute, dupa care strecuram branzica...
Asezam rondelul de ardei intr-o tigaie in care am adaugat putin ulei. Spargem oul in mijlocul rondelului de ardei, presaram patrunjelul tocat si lasam sa se coaca la foc mic (tigaia sa fie acoperita cu un capac). Cand galbenusul este aproape copt adaugam si cascavalul si mai lasam 1-2 minute....
Optional, se unge un vas mic cu un strop de ulei. Sau alegem un vas ce nu necesita grasime. Adaugam legumele tocate marunt, oul batut spuma si deasupra asezam cuburile de cascaval. Dam vasul la cuptor pana ce omleta se rumeneste usor.
Curatam de coaja avocado, il taiem in felii si il stropim cu sucul de lamaie. Il pasam apoi impreuna cu galbenusul de ou, adaugam smantana/iaurtul si omogenizam. Este de preferat sa se consume imediat, de aceea recomand sa se pregateasca cantitati mici.
Spalam bine orezul si il adaugam in vasul cooker-ului. Turnam laptele si adaugam o lingura de zahar. Selectam din MENU functia RICE si lasam laptele cu orez sa fiarba in voie. Il servim cu scortisoara si coaja de portocala (rasa). Pofta buna.
Spalam bine merele si le scoatem cotorul, avand grija sa nu le sfaramam. Am ales sa pastrez coaja, insa o puteti curata, daca nu o doriti. Le-am asezat in vasul multicooker-ului, am adaugat untul taiat in cuburi mici si stafidele, inclusiv in interiorul merelor curatate de cotor. Deasupra am...
Turnam laptele in vasul aparatului, adaugam zaharul si alegem din MENU functia STEW pe care o vom seta la 20 de minute. Cu 5 minute inainte de scurgerea timpului adaugam grisul, amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase. Il servim cu un praf de scortisoara presarata deasupra.
Pofta...
Taiem gutuia in cubulete mici si o punem la fiert intr-un vas cu apa. Separat fierbem laptele, il lasam sa dea in clocot si aromam cu scortisoara si coaja de lamaie. Adaugam grisul amestecand continuu pentru a evita formarea cocoloaselor si pentru a a nu se arde. Cu 2-3 minute inainte de a opri...
Curatam legumele si le taiem in cuburi, daca este cazul. Personal, procedez astfel cu cartoful, daca este mare. Le punem la fiert intr-un vas acoperit cu un capac. Cu 5-10 minute inainte de a opri focul adaugam 2-3 picaturi de ulei de masline si verdeturile: spanacul sau broccoli, patrunjelul si...
Spalam fructele foarte bine, le curatam de coaja si de seminte acolo unde este cazul si le razuim. Adaugam cerealele si scortisoara si omogenizam. Se consuma imediat. Pofta buna celui mic!
Punem laptele sa fiarba, la foc mic. Il lasam sa dea in clocot de cateva ori si apoi adaugam para curatata de coaja si taiata in cuburi mici. Dupa 10 minute, suficient cat sa fiarba para, adaugam si grisul, amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase. Adaugam praful de scortisoara si...
Negresa cu biscuiti Oreo
Intr-o craticioara de inox, se pun la foc mic, laptele, zaharul si untul, impreuna cu pastaia de vanilie. Cand zaharul este topit integral se adauga cacaoa si ciocolata si se amesteca energic pentru omogenizarea completa. (Compozitia doar se aduce la punctul de fierbere, nu trebuie sa...
Pizza cu salam uscat si porumb
Din ingredientele date, se frământă un aluat elastic ce se lasă la dospit, intr-un loc cald, până ce îşi dublează volumul. Se întind apoi două foi egale. Se aşază în tăvi de copt, se înţeapă cu o furculiţă din loc în loc şi se ung cu...
Omleta cu ciuperci fripte
Taiem ciupercutele felii subtiri si le coacem pe tava de aragaz (direct pe flacara) atat cat sa se rumeneasca frumos Batem oul spuma, adaugam condimentele si omogenizam. Adaugam o picatura de ulei in tigaie, adaugam oul batut spuma si deasupra asezam ciupercutele fripte. Acoperim tigaia cu...
Pastrav prajit
Se curata pastravul (eu l-am taiat in doua, pe lung), se sareaza dupa gust si se trece prin faina alba. Se prajeste apoi, pe ambele parti, in uleiul incins in prealabil, pana se rumeneste frumos. Se serveste cald, cu mamaliguta pregatita in paralel si cu mujdeiul de usturoi. Pofta buna!
Orez cu lapte si merisoare
Orezul (spalat in prealabil) il punem in vasul cooker-ului impreuna cu laptele si zaharul. Omogenizam si alegem din MENU functia BOIL. Inchidem capacul si pornim aparatul din butonul START. Dupa ce orezul este fiert, optional se pot adauga cateva merisoare. Intre timp, intr-o...
Spaghetti cu piept de pui si sos de rosii
Taiem pieptul de pui in cuburi si il rumenim frumos. Adaugam usturoiul si ceapa verde, ardeiul capia tocat si calim usor pana devin translucide. Saram dupa gust si adaugam sucul /pasta de rosii. Acoperim cu un capac si fierbem inabusit pana ce sosul devine dens. Intre timp , fierbem pastele...
Lapte cu gris si cirese
Fierbem laptele folosind programul BOIL. Cand laptele incepe sa clocoteasca, adaugam zaharul si grisul, in ploaie, amestecand continuu cu ajutorul unei spatule de silicon. Curatam ciresele de samburi si codite si le punem peste laptele cu gris, omogenizand totul. Cu ajutorul micului...
Spanac cu sos de rosii si ou posat
Tocam legumele si le calim in 2 linguri cu ulei. Adaugam spanacul (intreg sau tocat), acoperim vasul cu un capac si il lasam 10 minute la foc potrivit, cat sa se patrunda spanacul. Rosiile la trecem prin razatoare si le adaugam peste spanac impreuna cu pasta de rosii. Potrivim de gust cu sare si...
Orez cu legume si piept de pui (multicooker)
Pieptul de pui se taie in cuburi mici si se rumeneste usor, folosind progarmul FRY pentru 15 minute aproximativ. Intre timp, tocam legumele si impreuna cu mazarea si cu porumbul dulce, le adaugam peste cuburile de carne (in ultimele 5 minute ale programului). Le calim impreuna, potrivim de...
Lapte cu cereale si fructe uscate
Se pune laptele la fiert folosind programul BOIL, se adauga zaharul dupa gust si cerealele (ovazul, fulgii de grau si secara). Cand incepe sa fiarba adaugam fructele uscate si grisul, amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase. Dupa finalizarea programului se presara scortisoara macinata....
Lapte cu orez si stafide
Punem orezul in vasul cooker-ului, adugam zaharul si laptele si alegem din menu, una din cele 3 functii pentru orez (am ales, din nou, functia PILAF). Cu 5 minute inainte de finalizarea programului aromam cu coaja de lamaie si adaugam stafidele. Se serveste cald sau rece, oricum ar fi, e tare...
Cartofi copti cu ceapa verde si cascaval
Cartofii curatati de coaja, se feliaza cu grija, pastrandu-se baza care sa tina feliile unite, se asaza intr-un vas (eu am folosit multicooker-ul) si se stropesc cu ulei. Adaugam printre feliile de cartofi ceapa tocata marunt si cateii de usturoi, ii condimentam dupa gust si ii coacem la 180...
Budinca de gris cu caramel
Se fierbe laptele impreuna cu 4 linguri cu zahar, pana ce incepe sa dea in clocot. Se adauga grisul, amestecandu-se continuu pana ce laptele se ingroasa. Se lasa apoi la racit (cat sa fie caldut, nu fierbinte) si se adauga coaja rasa de lamaie, cubul de unt si galbenusurile, iar al...
Piure de mazare
Fierbem mazarea, o scurgem de apa si adaugam un praf de sare (sau dupa gust) si un cub de unt. O zdrobim cu ajutorul unei furculite. apoi adaugam ceapa verde si patrunjelul tocate marunt si o pasam fin cu ajutorul unei prese sau a unui tocator electric. Se serveste ca atare, fie drept...
Spanac cu piept de pui
Pieptul de pui il taiem in cubulete mici si il punem la fiert in putina apa (maxim o cescuta) impreuna cu cele 2-3 picaturi de ulei. Acoperim craticioara cu un capac si lasam sa fiarba inabusit pentru 15-20 de minute. Adaugam apoi legumele tocate marunt si le lasam pana se patrund suficient de...
Omleta cu marar (pentru copii)
Batem ouale spuma, adaugam mararul tocat marunt, bulgarasii de branza si rondelele de ardei capia si praz. Turnam totul intr-o tigaie sau un vas mic ce nu necesita ulei. Se coace la foc potrivit pentru aproximativ 10 minute. Se serveste calda. Pofta buna!
Oua de prepelita pe pat de spanac
Intr-un vas mic (ce nu necesita ulei) asezam frunzele de spanac proaspete si felii de ardei gras si cascaval printre care spargem ouale de prepelita. Daca se doreste se poate aduga si cateva picaturi de ulei si un praf de sare. Dam vasul la cuptor cam 20 de minute, suficient cat ouale sa se coaca...
Branza proaspata pentru bebelusi
Procedam astfel: Fierbem laptele bine (se lasa sa clocoteasca cateva minute) si apoi adaugam fie sucul de lamaie, fie iaurtul, amestecand usor. Asteptam ca laptele sa isi "adune" grasimea si sa se formeze zerul. Il lasam apoi sa se "odihneasca" cateva minute, dupa care strecuram branzica...
Ou prajit
Asezam rondelul de ardei intr-o tigaie in care am adaugat putin ulei. Spargem oul in mijlocul rondelului de ardei, presaram patrunjelul tocat si lasam sa se coaca la foc mic (tigaia sa fie acoperita cu un capac). Cand galbenusul este aproape copt adaugam si cascavalul si mai lasam 1-2 minute....
Omleta coapta
Optional, se unge un vas mic cu un strop de ulei. Sau alegem un vas ce nu necesita grasime. Adaugam legumele tocate marunt, oul batut spuma si deasupra asezam cuburile de cascaval. Dam vasul la cuptor pana ce omleta se rumeneste usor.
Piure de avocado
Curatam de coaja avocado, il taiem in felii si il stropim cu sucul de lamaie. Il pasam apoi impreuna cu galbenusul de ou, adaugam smantana/iaurtul si omogenizam. Este de preferat sa se consume imediat, de aceea recomand sa se pregateasca cantitati mici.
Orez cu lapte
Spalam bine orezul si il adaugam in vasul cooker-ului. Turnam laptele si adaugam o lingura de zahar. Selectam din MENU functia RICE si lasam laptele cu orez sa fiarba in voie. Il servim cu scortisoara si coaja de portocala (rasa). Pofta buna.
Mere coapte - Philips Multicooker
Spalam bine merele si le scoatem cotorul, avand grija sa nu le sfaramam. Am ales sa pastrez coaja, insa o puteti curata, daca nu o doriti. Le-am asezat in vasul multicooker-ului, am adaugat untul taiat in cuburi mici si stafidele, inclusiv in interiorul merelor curatate de cotor. Deasupra am...
Lapte cu Gris - Philips Multicooker
Turnam laptele in vasul aparatului, adaugam zaharul si alegem din MENU functia STEW pe care o vom seta la 20 de minute. Cu 5 minute inainte de scurgerea timpului adaugam grisul, amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase. Il servim cu un praf de scortisoara presarata deasupra. Pofta...
Lapte cu gris si galbena gutuie
Taiem gutuia in cubulete mici si o punem la fiert intr-un vas cu apa. Separat fierbem laptele, il lasam sa dea in clocot si aromam cu scortisoara si coaja de lamaie. Adaugam grisul amestecand continuu pentru a evita formarea cocoloaselor si pentru a a nu se arde. Cu 2-3 minute inainte de a opri...
Supa pentru bebelusi
Curatam legumele si le taiem in cuburi, daca este cazul. Personal, procedez astfel cu cartoful, daca este mare. Le punem la fiert intr-un vas acoperit cu un capac. Cu 5-10 minute inainte de a opri focul adaugam 2-3 picaturi de ulei de masline si verdeturile: spanacul sau broccoli, patrunjelul si...
Fructe cu cereale
Spalam fructele foarte bine, le curatam de coaja si de seminte acolo unde este cazul si le razuim. Adaugam cerealele si scortisoara si omogenizam. Se consuma imediat. Pofta buna celui mic!
Lapte cu gris si para
Punem laptele sa fiarba, la foc mic. Il lasam sa dea in clocot de cateva ori si apoi adaugam para curatata de coaja si taiata in cuburi mici. Dupa 10 minute, suficient cat sa fiarba para, adaugam si grisul, amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase. Adaugam praful de scortisoara si...