Am gasit la Lidl o punguta tare atragatoare de cranberries si nu am putut rezista ispitei. Si bine am facut, pentru ca merisoarele sunt extrem de gustoase, carnoase si au o culoare minunata!
Orezul (spalat in prealabil) il punem in vasul cooker-ului impreuna cu laptele si zaharul. Omogenizam si alegem din MENU functia BOIL. Inchidem capacul si pornim aparatul din butonul START.
Dupa ce orezul este fiert, optional se pot adauga cateva merisoare.
Intre timp, intr-o craticioara adaugam zaharul si apa. Le fierbem la foc mic pana ce zaharul este topit complet iar siropul format incepe sa se ingroase. Adaugam scortisoara si merisoarele si continuam fierberea pentru inca 5 minute aproximativ.
Servim orezul cu lapte in cupe/boluri, impreuna cu siropul de merisoare si scortisoara. Pofta buna!
1
Trebuie prudenta in folosirea functiei BOIL intrucat fierberea va incepe intr-un timp destul de scurt si va da in clocot daca nu se deschide capacul la momentul potrivit.
2
Dupa deschiderea capacului, se va continua fierberea pana ce orezul ajunge la consistenta dorita.
3
Nu exagerati cu adaugarea de zahar in orezul cu lapte, intrucat siropul este suficient de dulce.