Lapte cu gris si para

de Dya Daniela Andrei in Mancare copii, 21 Oct 2013 | 8121 vizualizari

 

Bun pentru copiii mici si nu numai!

 

INGREDIENTE

  • 500 ml lapte proaspat de capra
  • 50-70 g de gris
  • o para bine coapta
  • un praf de scortisoara
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte cu gris si para:

Punem laptele sa fiarba, la foc mic. Il lasam sa dea in clocot de cateva ori si apoi adaugam para curatata de coaja si taiata in cuburi mici. Dupa 10 minute, suficient cat sa fiarba para, adaugam si grisul, amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase. Adaugam praful de scortisoara si omogenizam usor. Se serveste in timp ce mananca si bebelusul :) Pofta buna!

TIPS-URI

1

Este foarte important ca inainte de a adauga para sau/si grisul, sa lasam laptele sa dea in clocot (sa fiarba bine), pentru a evita eventualele probleme la cel mic.

2

Cantitatea de gris variaza in functie de textura dorita.

3

Ca indulcitor, daca doriti neaparat, adaugati un sirop natural sau daca este permis, putina miere de albine. Daca optati pentru zahar, incercati sa folositi o cantitate cat mai mica!

Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte cu gris si para" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gris cu lapte