publicat la 16.06.2020
publicat la 25.04.2020
publicat la 10.04.2020
Astăzi e ziua în care scoţi la plimbare conţinutul buzunarelor de la pantaloni. În sfîrşit, îţi vei reîntâlni verişorul despre care toată lumea credea că s-a înecat în râu. Sigur, nu mai e nici el tânăr, dar cu puţin ajutor s-ar putea să se pună pe picioare. A doua revelaţie va fi pe cântar, când vei afla că, de fapt, nu eşti obez.
Bucataras.ro
[email protected]
Strudel cu prune
Aluat: Se pune oul cu zaharul, praful de sare , coaja de lamaie in castron si se amesteca. Se adauga smantana, se incorporeaza, apoi se adauga uleiul si se amesteca bine. La final se toarna faina amestecata cu praful de copt , pe rand , pana obtinem un aluat care se poate intinde....
Salata de pui cu iaurt grecesc
Pieptul de pui se taie cubulete. Branza se taie si ea cubulete. Ceapa se taie rondele. Pieptul de pui se pun in tigaie la rumenit . In caston se pune, branza, pieptul de pui , ceapa, patrunjelul iar la final iaurtul. Se amesteca si se condimenteaza cu sare.
Chiftelute cu branza si marar
Carnea se pune in castron. Branza se rade . Carnea se condimenteaza cu sare si piper, se adauga , branza , oul si mararul. Se omogenizeaza. Se fac chiftelute in mana si se aseaza in tava pe hartie de copt. Se dau la cuptor la foc potrivit 20 min.
Prajitura "MIO DELICIA"
Blat: Macul se macina in rasnita. Prunele se desfac in doua. Ouale se mixeaza cu zaharul pana devin pufoase, se adauga laptele si uleiul si se omogenizeaza. Se adauga faina cu praful de copt. Se pune jumatate de compozitie in tava(20x30) tapetata cu hartie de copt.Cealalta...
Castraveti bulgaresti reteta
Avem nevoie de 5 borcane de 800 gr. Se spala castravetii si se aseaza in ele. Morcovul si ceapa se taie rondele, iar usturoiul se curata. Se pune peste castraveti, ceapa( 2-3 felii in fiecare borcan) , usturoiul( cate un catel de usturoi in fiecare borcan) si morcovul(cateva feliute in...
Pulpe de pui cu sos de iaurt si marar
Pulpele de pui se pun la fiert , dupa ce sunt fierte se scot la racit. Se rupe bucati carnea de pe oase si se condimenteaza cu sare si piper. Se pun la rumenit in wok 5-10 min. Intr-un castron se amesteca iaurtul, oul si mararul. Se toarna peste pulpe si se amesteca continuu 2-3 min....
Spaghete cu sunca si sos de smantana, o reteta rapida si pe placul copiilor
Cum se prepara Spaghete cu sunca si sos de smantana, o reteta rapida si pe placul copiilor: Spaghetele se pun la fiert cu apa, dupa ce sunt fierte se trec pe sub jet de apa rece si se lasa la scurs. Sunca se taie cuburi .Cascavalul se rade. Se pune uleiul in tigaie si se pune sunca, se...
Pui in aluat chinezesc
Pieptul de pui se spala se taie cubulete si se condimenteaza cu sare, piper si praf de chilly. Aluatul Se pune faina, amidonul, praful de copt , sarea si oul , se amesteca putin , iar apoi se pune uleiul. Se pune apa pana obtinem un aluat mai tare ca si la clatite. Se da puiul prin...
Prajitura cu mousse de visine
BLAT Albusurile cu apa si praful de sare , se bat spuma. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devine ca o bezea. Se adauga galbenusuril frecate cu ulei , iar la final faina amestecata cu praful de copt. Se pune in tava(20x30)cu hartie de copt si se da la foc potrivit 40-45 min. Se scoate pe...
Cotlet de porc in crusta de mustar si fulgi de porumb
Feliile de cotlet se bat cu ciocanul de snitele. In castron se pune mustarul, sarea, piperul si boiaua si se amesteca. Fulgii de porumb se sfarama cu blender-ul. Se ung feliile de carne cu mustar, se dau prin fulgi si se pun la rumenit in uleiul incins.
Budinca de cartofi
Cartofii se curata, se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert se pun in strecuratoare , la scurs. Smantana, ouale , sarea , piperul si mararul se amesteca toate la un loc,Se pun cartofii, se amesteca sa se omogenizeze si se pun in tava de yena unsa cu unt ....
Tarta cu visine
Faina, sarea, zaharul si praful de copt se pun in castron si se amesteca. Se adauga smantana , iaurtul si oul si se amesteca putin. Apoi se adauga uleiul si se amesteca, iar apoi se framanta pana obtinem un aluat ce se poate intinde. Umplutura : Visinile se pun cu zaharul pe foc 10 -15...
Tocanita de ceapa, ardei si pulpa de porc
Carnea se taie cubulete si se pune in cratita cu ulei. Se lasa 5-10 min . pana isi schimba culoarea. Se adauga ceapa si ardeiul tocate.Se pune sare, piper si pasta de rosii. Se amesteca si se pune apa si se lasa la fiert 30 min pana scade putin. La final se pune patrunjel. POFTA BUNA!!
Painici cu susan
Faina, zaharul, sarea , drojdia se pun in castron.Se amesteca si se pune uleiul. Apoi se pune apa si se framanta. Se pune la dospit 30 min. Se ung mainile cu ulei si se fac bilute si se pun in forme. Deasupra se presara susan. Se pun in tava cu hartie de copt si se mai lasa la dospit 20...
Orez cu lapte
Orezul se spala bine in cateva ape . Laptele, zaharul si esenta de vanilie se pun pe foc, se adauga orezul si se lasa la fiert pana se ingroasa. Se pune in forme si se lasa la rece . Toppingul: Ciocolata se rupe , se pune frisca si se omogenizeaza pe abur , se lasa putin la racorit....
Salata de dovlecei cu maioneza
Dovlecelul se curata, se taie cubulete si se pune la fiert. Dupa ce este fiert se pune la scurs in strecuratoare. Se paseaza cu blenderul, se pune sarea si usturoiul pisat. Maioneza : Uleiul, mustarul si oul se pun in bol, se pune blenderul direct pe ou si se mixeaza pana apare maioneza,...
Chiftelute de curcan cu pesmet
Carnea se pune in castron , usturoiul se piseaza sau se da pe razataorea mica si se pune peste carne. Se condimenteaza cu sare, piper, boia. Se pune oul si se amesteca. La final se pune pesmetul. Se fac chiftelute cu mana si se pun la prajit in ulei incins. POFTA BUNA!!
Mamaliguta cu branza si carnati
Apa se pune cu sare la fiert, cand clocoteste se toarna in ploaie faina de malai si se amesteca bine sa nu se faca cocoloase.Se lasa la fiert 10 min la foc mic. Carnatul se taie felii si se pune la prajit. Branza se rade. Ouale se bat si se adauga laptele Vasul de yena se unge cu unt ,...
Prajitura "DEA"
BLAT : Albusurile se bat spuma cu apa si praful se sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin ca o bezea.Se adauga galbenusurile frecate cu ulei , iar la final faina, praful de copt si cacaoa amestecate. Se pune in tava(20 x30), cu hartie de copt si se da la cuptor la foc potrivit 40...
Friptura aromata la punga
Puiul se spala si se transeaza. Se condimenteaza si se lasa 20 min. Se pune in punga, cu tot cu zeama ramasa.Se leaga si se fac gauri din loc in loc cu scobitoarea. Se pune in tava , in care am pus uleiul. Se da la cuptor 1 ora la foc potrivit, apoi se scoate si se taie punga si...
Prajitura cu tarate de secara si visine
Ouale se freaca cu zaharul pana devin cremoase. Se adauga uleiul si iaurtul si se omogenizeaza. Se adauga taratele , iar la final visinile. Se pune in tava de chec cu hartie de copt si se da la cuptor la foc potrivit 40 min. Se scoate si se lasa la racit pe gratar. Se poate servi...
Tort Ecler
Aluatul: Apa cu margarina, sarea si zaharul se pun pe foc , se adauga faina si se amesteca bine pana se desprinde de pe vas. Se lasa la racit apoi se incorporeaza ouale unul cate unul. Se pune in tava cu hartie de copt(24 cm) si se da la foc iute 25-30 min. Se scoate si se lasa la racit...
Ficat de pui aromat cu coriandru
Ficatul de pui se spala si se pune in wok . Ceapa se toaca si se pune peste ficat si punem si cateva boabe de coriandru. Punem capacul si lasam la foc minim 20 minute . Sos : iaurtul se amesteca cu marar si sare.
Prajitura "VALURILE DUNARII "- Reteta Nr.200
Blatul: Ouale se freaca cu zaharul pana devin pufoase (10 min), se adauga uleiul si laptele si se omogenizeaza.Apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt.Jumatate din compozitie se pune in tava cu hartie de copt(20 x30), iar cealalta jumatate se amesteca cu cacaoa si se pune peste...
Tort PASIUNE
Blatul: Albusurile se bat spuma cu praful se sare si apa, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine ca o bezeaa.Se adauga galbenusurile frecate cu ulei , iar la final faina, praful de copt si cacaoa amestecate.Se pune in tava de 28 cm si se da la cuptor la foc potrivit 40 -45 min. Se scoate...
Chiftele de dovlecel cu pesmet
Dovlecelul se curata si se da pe razatoare. Usturoiul se piseaza. Se condimenteaza cu sare si piper. Se adauga oul si se omogenizeaza. Apoi se adauga pesmetul , se amesteca si se formeaza chiftlute in mana. Uleiul se pune la incins si se pun chiftelele la rumenit pe ambele parti....
Spaghete cu sos
Pastele se pun in apa clocotita cu sare , dupa ce s-au fiert , se pun in trecutatoare si se trec pe sub jet de apa rece si se lasa la scurs. Sosul : Uleiul se incinge si se pun la calit cepele si ardeiul tocate. Se lasa 2-3 min , apoi se pune capacul si se lasa la foc mic , pana se...
Gratar de pui cu sos de iaurt , castravete si ardei
Pieptul de pui se transeaza si se condimenteaza cu sare si piper. Se pune la rumenit in tigaie de teflon si pe o parte si pe alta. Castravetele se curata si se taie cubulete , la fel si ardeiul rosu .Se pune un catel de usturoi pisat si sare. Se adauga iaurtul si mararul. Se...
Oua umplute
Ouale se pun la fiert , cand sunt fierte se curata de coaja si se taie in jumate. Jumate din galbenusuri le amestecam cu pateul, margarina si condimentam cu sare si piper. Amestecam pana devine o pasta si umplem jumatatile de ou Maioneza Cealalta jumatate de galbenusuri , cu o lingura se...
Tort cu crema de ciocolata si frisca
Blatul : Albusurile cu apa si praful de sare se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine ca o bezea. Se adauga galbenusurile frecate cu uleiul, iar la final se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se pune in tava unsa (24 cm), se da la cuptor la foc potrivit 40 -45 minute....