Castraveti bulgaresti reteta
M-am gandit sa pun la murat niste castraveti , sa avem pana in toamna
Avem nevoie de 5 borcane de 800 gr. Se spala castravetii si se aseaza in ele.
Morcovul si ceapa se taie rondele, iar usturoiul se curata.
Se pune peste castraveti, ceapa( 2-3 felii in fiecare borcan) , usturoiul( cate un catel de usturoi in fiecare borcan) si morcovul(cateva feliute in fiecare borcan), apoi se pun boabele de mustar, piper, frunza de dafin( una in fiecare borcan), telina, leusteanul.
Apa se pune la fiert cu sarea, zaharul si otetul, cand clocoteste si este topita sarea se toarna peste castraveti, si se pune capacul.
Se lasa 2 zile in bucatarie , iar apoi se pun in camara , sau intr-un loc ferit de lumina.
1
Telina si leusteanul sunt frunze usacte si punem cat luam intre degete in fiecare borcan.