publicat la 19.11.2015
publicat la 02.10.2014
publicat la 19.09.2014
De data asta nu mai scapi fiindca cineva o sa nimereasca. Dupa doar doua incercari, cifrul de la centura de castitate. Desi te temi de ce va urma, la final esti chiar incantat/ a sa-ti schimbi statusul pe facebook in “It’s complicated”.
Bucataras.ro
[email protected]
Cupola cu portocale
Rulada: Bate albusurile spuma cu un praf de sare ,adauga treptat zaharul si zaharul vanilat ,si mixeaza pana obtii o bezea tare si lucioasa. Adauga galbenusurile ,si mai mixeaza cateva secunde. Cu ajutorul unei palete ,incorporeaza treptat faina ,cu miscari largi. La final adauga...
Tort in straturi cu jeleu de visine
Pentru inceput pregatim blaturile. Blatul pandispan: Am mixat albusurile spuma cu un praf de sare ,am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare si lucioasa. Am adaugat apoi pe rand ,galbenusurile,uleiul ,faina amestecata cu praf de copt iar la final vanilia. Am...
Zacusca de ardei cu miere si mustar
Am copt ardeii pe plita,i-am curatat si i-am lasat la scurs pentru minim 2-3 ore. Ardeii i-am dat prin masina de tocat. Intr-o cratita am pus uleiul,ardeii tocati,piperul boabe,foile de dafin ,mustarul si mierea si am omogenizat bine. Am fiert zacusca pe foc mic (pe plita) timp de o ora...
Rulada cu zmeura si iaurt
Foaia de rulada: Galbenusurile le-am mixat cu zaharul ,zaharul vanilat si putin cate putin din apa fiarta pana au devenit cremoase si s-a topit zaharul. Am adaugat faina si am omogenizat bine. Separat ,in alt bol am mixat albusurile spuma cu un praf de sare. Spuma obtinuta am...
Tort Egiptean
Foi : Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare,am adaugat zaharul in ploaie si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am adaugat faina si nucile macinate amestecand usor cu o spatula pana le-am incorporat bine. Am tapetat o tava cu unt si hartie de copt,am pus...
Tort cu bezea de nuca,pandispan si crema de vanilie
Pentru foile de bezea cu nuca: Am mixat albusurile spuma cu un praf de sare ,am adaugat zaharul in ploaie mixand bine pana am obtinut o bezea tare. Peste bezea am adaugat faina si nuca macinata amestecand usor cu o spatula. Am impartit compozitia in doua. Am tapetat o tava de tort (26...
Poale`n brau (2)
Intr-un bol incapator am amestecat 500 g faina cu sarea si zaharul. Am dizolvat drojdia cu 1 lingurita de zahar si apa minerala calduta apoi am lasat-o la dospit pana a inceput sa se umfle. In mijlocul fainii am facut o adancitura si am adaugat drojdia,galbenusurile,smantana la temperatura...
Cornulete aperitiv (Reteta 300)
Aluatul foietaj se lasa la dezghetat peste noapte in frigider sau cateva ore la temperatura camerei. Carnatii se taie in bucati apoi fiecare bucata se taie in doua ,longitudinal. Feliile de kaizer se taie si ele in bucati iar salamul se ruleaza.(daca sunt mari feliile de salam,cum am avut...
Napolitana cu ciocolata de casa
Am pus intr-o craticioara apa cu zaharul pana a ajuns la punctul de fierbere. Din momentul cand a inceput sa fiarba am mai lasat siropul pe foc aprox 3-4 minute. Am adaugat untul si am amestecat pana am obtinut un sirop omogen. Peste sirop am pus laptele la praf si am amestecat energic ....
ЗАПЕКАНКА -PLACINTA RUSEASCA CU BRANZA
Am amestecat grisul cu smantana si l-am lasat deoparte 30 de minute. Branza am pasat-o cateva secunde cu blenderul apoi am amestecat-o cu zaharul vanilat. Ouale le-am mixat cu un praf de sare si zaharul pana si-au dublat volumul iar zaharul s-a topit. Am adaugat peste branza ouale...
Chec aperitiv
Am mixat ouale cu putina sare pana si-au dublat volumul si au devenit spumoase. Peste oua am adaugat uleiul ,smantana si praful de copt amestecat cu faina. Am taiat sunca,salamul si ardeiul in cubulete iar ceapa am tocat-o marunt. Am adaugat peste aluat mezelurile si legumele . Am...
Cuburi "Kinder Pingui"
Foi: Intr-un bol incapator am mixat galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana au devenit cremoase,si-au dublat volumul iar zaharul s-a topit. Peste galbenusuri am adaugat mierea ,uleiul in fir subtire si laptele. Am amestecat faina cu grisul,cacaua si praful de copt. Am...
Tort cu ciocolata si afine
Blat : Am batut albusurile spuma cu un praf de sare si zaharul pana s-au intarit. Am adaugat galbenusurile ,zaharul vanilat si faina amestecata cu praful de copt amestecand usor cu o spatula pentru a nu se lasa albusurile. Am tapetat o tava in forma de inima (25 cm) cu hartie de copt si...
Tort cu fructe de padure,panna cotta de vanilie si cocos
Prima data am pregatit pandispanul de cacao. Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le-am mixat cu 55 g zahar si vanilia pana au devenit cremoase iar zaharul s-a topit. Separat ,am mixat albusurile spuma cu un praf de sare apoi am adaugat restul de zahar (55 g) si am mixat...
Tort Tiramisu reteta
Tiramisu reţetă originală Blatul: Am mixat albusurile spuma cu un praf de sare,am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Am adaugat galbenusurile si am mai mixat cateva secunde. Faina am amestecat-o cu praful de copt,cacaua si amidonul....
Prajitura cu crema de lamaie,ciocolata si frisca
Blat: Am mixat albusurile spuma cu un praf de sare si zaharul pana am obtinut o bezea tare. Am adaugat pe rand,galbenusurile,apa ,uleiul si vanilia. Faina am amestecat-o cu praful de copt si cacaua. Am adaugat din mixul de faina si cacao peste albusuri,in cateva transe,amestecand...
Tort cu mure si mousse diplomat
Blat : Am mixat albusurile spuma cu un praf de sare ,apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Am adaugat apa,galbenusurile ,vanilie si faina amestecata cu praful de copt ,in 2-3 transe,amestecand usor cu o spatula. Am tapetat o tava cu hartie de copt si am copt...
Ciulama cu pui si ciuperci
Am spalat arpioarele de pui,le-am curatat apoi le-am lasat la zvantat. Am condimentat aripioarele cu sare si piper. Intr-o tigaie am pus ulei la incins apoi am adaugat aripioarele,usturoiul tocat si foaia de dafin. Am acoperit tigaia cu un capac si le-am lasat la inabusit pana au fost...
Prajitura Boema cu cafea
Blat : Am mixat albusurile spuma cu un praf de sare si zaharul pana am obtinut o bezea tare iar zaharul s-a topit. Am adaugat pe rand,laptele,galbenusurile si uleiul. Faina am amestecat-o cu praful de copt iar cacaua am amestecat-o cu nessul ,esenta de vanilie si putina apa pana a...
Prajitura Alba ca zapada
Foi: Am mixat ouale cu un praf de sare,zaharul ,zaharul vanilat si coaja de lamaie pana au devenit cremoase.(2-3 minute) Am turnat uleiul in fir subtire amestecand bine cu un tel . Peste compozitia de oua am adaugat laptele la temperatura camerei si amoniacul stins in zeama de lamaie....
Galuste pufoase de gris
Se separa albusurile de galbenusuri. Intr-un bol se bat albusurile cu un praf de sare pana devin spuma tare.(de preferat cu telul) Se adauga galbenusurile si se amesteca usor. Grisul se adauga treptat,in ploaie,amestecand usor cu o furculita. Compozitia este gata atunci cand se ia...
Prajitura cu crema de fructe de padure si ciocolata
Blat: Am batut albusurile spuma cu un praf de sare apoi am adaugat zaharul,treptat,mixand bine pana am obtinut o bezea tare. Am adaugat apa ,galbenusurile si faina amestecata cu praful de copt si cacaua,in 3-4 transe,amestecand usor de sus in jos cu ajutorul unei spatule. Am tapetat o...
Tort cu sampanie ,ciocolata si fructe de padure
Blat: Am mixat albusurile spuma cu un praf de sare si zaharul pana am obtinut o bezea tare. Am adaugat apa si galbenusurile si am mai mixat 1 minut la viteza mica. Faina am amestecat-o cu praful de copt. Am adaugat faina ,treptat ,peste albusuri amestecand usor de sus in jos. La...
Prajitura Diplomat cu glazura de ciocolata
Blat: Am mixat albusurile spuma cu un praf de sare si zaharul pana am obtinut o bezea tare. Am adaugat apa si galbenusurile si am mai mixat cca 1 minut la viteza mica. Faina am amestecat-o cu praful de copt si am adaugat-o si pe ea,in 2-3 transe,peste albusuri amestecand usor cu o...
Paste Carbonara
Intr-o oala incapatoare se pun pastele la fiert conform instructionilor de pe ambalaj. Sunca se taie in fasii subtiri si se pune la prajit in uleiul incins impreuna cu un catel de usturoi pisat pana se rumeneste frumos. Galbenusurile se amesteca cu smantana,un praf de sare si piper....
Prajitura cu foi fragede
Foi: Am mixat ouale cu zaharul ,esenta de lamaie si esenta de vanilie pana au devenit cremoase. Am adaugat uleiul,laptele si amoniacul si am mai mixat pana le-am incorporat bine. Am inceput sa adaug treptat faina si am framantat usor pana am obtinut un aluat moale si nelipicos....
Cartofi la cuptor cu smantana si marar
Am curatat cartofii si i-am taiat in felii potrivite. Intr-un ceaun/tigaie am pus cartofii la prajit in ulei incins pana s-au aurit . I-am asezonat cu sare si i-am lasat sa se odihneasca pana am pregatit sosul. Am amestecat smantana cu ouale,mararul tocat,sare si piper dupa gust iar...
Ciorba de cartofi cu carne de porc
Am pus apa la fiert intr-o oala incapatoare. Cand a inceput sa fiarba ,am adaugat carnea de porc taiata in cubulete si scarita afumata. Am lasat sa dea cateva clocote indepartand spuma de fiecare data . Am adaugat telina si o ceapa intreaga si am lasat sa fiarba cca 1 ora . Separat am...
Tort cu aroma de caise
Blat: Am mixat albusurile spuma cu un praf de sare. Am adaugat zaharul,in ploaie,si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Galbenusurile le-am amestecat cu uleiul si le-am adaugat peste albusuri. Am adaugat si faina peste albusuri amestecand usor cu o spatula pentru a nu se lasa...
Prajitura cu jeleu de caise si crema de mascarpone
Blat : Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare si apa.Am adaugat treptat zaharul mixand bine pana am obtinut o bezea tare si lucioasa. Peste albusuri am adaugat uleiul,galbenusurile si vanilia si am mai mixat cateva secunde la viteza mica. Am amestecat faina cu praful de copt si am...