Tort cu aroma de caise

de Lavinia in Torturi, 7 Iul 2014 | 8348 vizualizari

 

Mi-a facut cu ochiul tortul lui Buni de cand l-am vazut prima oara.L-am vazut mai apoi la Gaby si am zis ca trebuie neaparat sa il fac si eu.Reteta originala era cu dulceata de trandafiri,insa eu nu am avut si am inlocuit cu dulceata de caise.Data viitoare il voi face cu dulceata de zmeura sau capsuni .Este un tort usor ,pufos si foarte gustos.

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 2 oua
  • 60 g zahar
  • 60 g faina
  • 2 linguri ulei
  • 1 plic zahar vanilat
  • Spuma :
  • 5 albusuri
  • 3 linguri de zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 3 lingur dulceata de caise
  • 3 linguri de zahar pentru caramel
  • Decor:
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 lingura smantana
  • 200 g mascarpone
  • 1 lingura zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu aroma de caise:

Blat:

Am mixat albusurile spuma cu un praf de sare.

Am adaugat zaharul,in ploaie,si am mixat pana am obtinut o bezea tare.

Galbenusurile le-am amestecat cu uleiul si le-am adaugat peste albusuri.

Am adaugat si faina peste albusuri amestecand usor cu o spatula pentru a nu se lasa albusurile.

La final am adaugat zaharul vanilat.

Am tapetat o tava rotunda de 20 cm cu hartie de copt si am copt blatul timp de 20 de minute in cuptorul preincalzit.

Am lasat blatul la racit .

Prima data am pregatit caramelul.

Intr-un vas rotund de yena(20 cm) am  caramelizat cele 3 linguri de zahar.

Cu miscari usoare am tapetat si peretii vasului cu caramelul obtinut .

Am mixat albusurile spuma cu un praf de sare.

Am adaugat treptat zaharul si zaharul vanilat mixand bine pana ce zaharul a fost topit complet.

Am adaugat peste albusuri dulceata de caise amestecand usor cu ajutorul unei spatule.

Am turnat spuma peste caramel si am nivelat bine.

Am pus vasul intr-o tava mai mare umpluta cu apa pana la jumatatea vasului.

Am dat spuma la cuptor la foc mic spre mediu pentru 25-30 de minute.(testul scobitorii)

Spuma am lasat-o sa se raceasca in cuptor,cu usa intredeschisa timp de 30 de minute.

Am asezat blatul deasupra spumei si cu o miscare rapida am rasturnat-o pe un platou.

Am dat tortul la rece pana s-a racit complet spuma apoi l-am imbracat in frisca mixata cu smantana ,mascarponele si 1 lingura de zahar.

Eu n-am mai avut rabdare si l-am taiat imediat ce l-am imbracat in frisca.

 

TIPS-URI

1

Puteti inlocui blatul cu piscoturi.

2

Daca aveti rabdare lasati tortul pana a doua zi sa se insiropeze blatul cu siropul de caramel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu aroma de caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu frisca si capsuni