Cuburi "Kinder Pingui"

de Lavinia in Prajituri, 23 Aug 2014 | 20984 vizualizari

 

Nu mai facusem de mult si imi era pofta. Este buna, pufoasa si cremoasa.

 

INGREDIENTE

  • Foile de pandispan:
  • 10 oua
  • 200 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 270 ml ulei
  • 50 ml lapte
  • 5 linguri miere
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri gris fin
  • 5 linguri cacao
  • 15 g praf de copt
  • Crema :
  • 400 ml lapte condensat
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 10 g gelatina+50 ml apa rece
  • 600 ml frisca lichida
  • Strat de ciocolata:
  • 180 g ciocolata (eu am folosit o parte neagra si o parte cu lapte)
  • 100 g unt
  • 1 lingura frisca lichida
  • 2 linguri ulei
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 5-6 linguri frisca lichida
Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuburi "Kinder Pingui":

Foi:

Intr-un bol incapator am mixat galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana au devenit cremoase,si-au dublat volumul iar zaharul s-a topit.

Peste galbenusuri am adaugat mierea ,uleiul in fir subtire si laptele.

Am amestecat faina cu grisul,cacaua si praful de copt.

Am adaugat treptat mixul uscat peste galbenusuri si am omogenizat bine.

Separat am mixat albusurile cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare.

Am adaugat albusurile,in cateva transe ,peste compozitia de galbenusuri amestecand usor cu o spatula pana le-am incorporat bine.

Aluatul l-am impartit in 2 parti aproximativ egale.

Am tapetat o tava (40/30 cm) cu hartie de copt.

Am turnat prima parte de aluat in tava si am nivelat bine.

Am copt foile de pandispan timp de 15-18 minute fiecare in cuptorul preincalzit.(testul scobitorii)

Intre timp am pregatit stratul de ciocolata.

Am pus toate ingredientele intr-o craticioara,pe foc mic amestecand continuu pana s-au topit.

Ciocolata am lasat-o la temperatura camerei pana am pregatit crema.

Am amestecat laptele condensat cu cele doua pliculete de zahar vanilat.

Gelatina am hidratat-o in apa rece timp de 10 minute,am topit-o si am adaugat-o peste laptele condensat.

Frisca am mixat-o pana s-a intarit bine apoi am adaugat treptat din laptele condensat cu gelatina si am mixat pana am obtinut o crema pufoasa.

Peste prima foaie de pandispan am pus jumatate din crema si am nivelat bine.

Am dat la rece 10-15 minute pana s-a intarit putin crema.

Peste crema am pus ciocolata si am dat din nou la rece pana s-a intarit ciocolata.(se intareste foarte repede)

Am pus restul de crema si am acoperit cu a doua foaie de pandispan.(am pus foaia cu hartia de copt in sus apoi am dezlipit cu grija hartia)

Am presat usor prajitura apoi am acoperit-o cu folie si am dat la rece peste noapte.

Cu ajutorul unui cutit bine ascutit am taiat prajitura in cuburi.

Am topit ciocolata cu frisca lichida si am glasat fiecare cub .

Am presarat putina ciocolata rasa si le-am dat la rece pana s-a intarit bine glazura.

TIPS-URI

1

Puteti pune glazura pe toata suprafata prajiturii iar cand s-a intarit o taiati in cuburi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuburi "Kinder Pingui"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Buturuga de Crăciun tip Forêt-Noire

ieri la 21:41

Tort cu crema de portocale, ciocolata si ananas

de Rocsi 9

ieri la 19:44

Prăjitura răsturnată cu clementine

de RODIMUR 8

ieri la 17:00

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

pe 27.12 la 10:30

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Musuroi de cartita dr Oetker