Nu mai facusem de mult si imi era pofta. Este buna, pufoasa si cremoasa.
Foi:
Intr-un bol incapator am mixat galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana au devenit cremoase,si-au dublat volumul iar zaharul s-a topit.
Peste galbenusuri am adaugat mierea ,uleiul in fir subtire si laptele.
Am amestecat faina cu grisul,cacaua si praful de copt.
Am adaugat treptat mixul uscat peste galbenusuri si am omogenizat bine.
Separat am mixat albusurile cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare.
Am adaugat albusurile,in cateva transe ,peste compozitia de galbenusuri amestecand usor cu o spatula pana le-am incorporat bine.
Aluatul l-am impartit in 2 parti aproximativ egale.
Am tapetat o tava (40/30 cm) cu hartie de copt.
Am turnat prima parte de aluat in tava si am nivelat bine.
Am copt foile de pandispan timp de 15-18 minute fiecare in cuptorul preincalzit.(testul scobitorii)
Intre timp am pregatit stratul de ciocolata.
Am pus toate ingredientele intr-o craticioara,pe foc mic amestecand continuu pana s-au topit.
Ciocolata am lasat-o la temperatura camerei pana am pregatit crema.
Am amestecat laptele condensat cu cele doua pliculete de zahar vanilat.
Gelatina am hidratat-o in apa rece timp de 10 minute,am topit-o si am adaugat-o peste laptele condensat.
Frisca am mixat-o pana s-a intarit bine apoi am adaugat treptat din laptele condensat cu gelatina si am mixat pana am obtinut o crema pufoasa.
Peste prima foaie de pandispan am pus jumatate din crema si am nivelat bine.
Am dat la rece 10-15 minute pana s-a intarit putin crema.
Peste crema am pus ciocolata si am dat din nou la rece pana s-a intarit ciocolata.(se intareste foarte repede)
Am pus restul de crema si am acoperit cu a doua foaie de pandispan.(am pus foaia cu hartia de copt in sus apoi am dezlipit cu grija hartia)
Am presat usor prajitura apoi am acoperit-o cu folie si am dat la rece peste noapte.
Cu ajutorul unui cutit bine ascutit am taiat prajitura in cuburi.
Am topit ciocolata cu frisca lichida si am glasat fiecare cub .
Am presarat putina ciocolata rasa si le-am dat la rece pana s-a intarit bine glazura.
1
Puteti pune glazura pe toata suprafata prajiturii iar cand s-a intarit o taiati in cuburi.