Prajitura Diplomat cu glazura de ciocolata

de Lavinia in Prajituri, 18 Iul 2014 | 8896 vizualizari

 

Una dintre cele mai fine si gustoase prajituri..

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 6 linguri apa rece
  • 200 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 pliculete vanilie

Sirop:

  • 200 ml compot de ananas
  • 150 ml apa
  • 1 lingura zahar

Crema:

  • 1 ou
  • 4 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 50 g zahar pudra vanilat
  • 1 fiola esenta de portocala/1 lingurita coaja rasa de portocala
  • 400 ml lapte
  • 2 linguri amidon
  • 250 g smantana
  • 500 ml frisca lichida
  • 20 g gelatina
  • 300 g ananas taiat cubulete

Glazura:

  • 250 g ciocolata
  • 100 ml frisca lichida

Decor:

  • 150 g smantana
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 lingura zahar
  • felii de portocala
Portii: 18
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Diplomat cu glazura de ciocolata:

Blat:

Am mixat albusurile spuma cu un praf de sare si zaharul pana am obtinut o bezea tare.

Am adaugat apa si galbenusurile si am mai mixat cca 1 minut la viteza mica.

Faina am amestecat-o cu praful de copt si am adaugat-o si pe ea,in 2-3 transe,peste albusuri amestecand usor cu o spatula.

La final am adaugat zaharul vanilat si am copt blatul in cuptorul preincalzit intr-o tava tapetata cu hartie de copt timp de 25-30 de minute.(testul scobitorii)

Am lasat blatul la racit ,apoi l-am taiat in doua.

Pentru sirop am fiert apa cu zaharul.

Am lasat la racit apoi am amestecat cu compotul de ananas.

Crema :

Am amestecat oul intreg ,galbenusurile,zaharul,zaharul vanilat si esenta/coaja de portocale.

Am pus laptele la fiert pana a ajuns la punctul de fierbere.

Peste compozitia de oua am adaugat amidonul si laptele fierbinte in fir subtire.

Am pus amestecul pe baie de abur amestecand continuu pana s-a ingrosat.(ca o smantana)

Crema obtinuta am lasat-o la racit.

Gelatina am hidratat-o in 100 ml apa rece timp de 10 minute apoi am topit-o pe baie de abur si am adaugat-o cremei de ou.

Separat am mixat smantana cu frisca pana s-a intarit.

Am adaugat treptat crema de oua peste frisca mixand usor pana am obtinut o crema fina.

Am adaugat si ananasul taiat cubulete si scurs bine de zeama.

Am tapetat o tava cu inel detasabil cu folie.

Am pus primul blat pe care l-am insiropat cu jumatate din sirop.

Peste blat am pus crema si am nivelat bine.

Am acoperit cu celalalt blat pe care l-am insiropat cu restul de sirop.

Am dat prajitura la rece pentru minim 3-4 ore.

Am rasturnat prajitura pe o tava si am indepartat folia.

Cu ajutorul unui cutit bine ascutit si trecut prin apa fierbinte de fiecare data am portionat prajitura .

Am topit ciocolata cu frisca lichida si am glasat fiecare bucata .

Am dat prajiturile la rece pana s-a intarit glazura de ciocolata.

Am mixat smantana cu frisca lichida si o lingura de zahar.

Cu ajutorul unui posh am spritat cate un mot de frisca peste fiecare prajitura.

Am decorat cu felii de portocala si pudra de cacao.

 

TIPS-URI

1

Am folosit o tava de 35/25 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Diplomat cu glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

Ghiveci de legume - Rețeta savuroasă de post

pe 02.07 la 17:58

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Diplomat cu zmeura