O prajitura fina si delicioasa care se topeste in gura.M-am inspirat dupa reteta Jamilei!
Foi:
Crema :
Glazura:
Foi:
Am mixat ouale cu un praf de sare,zaharul ,zaharul vanilat si coaja de lamaie pana au devenit cremoase.(2-3 minute)
Am turnat uleiul in fir subtire amestecand bine cu un tel .
Peste compozitia de oua am adaugat laptele la temperatura camerei si amoniacul stins in zeama de lamaie.
Am omogenizat bine si am inceput sa adaug treptat din faina.
Cand s-a ingrosat suficent am adaugat faina pe masa de lucru si am framantat pana am obtinut un aluat moale ,nelipicios si usor de intins.
Am impartit aluatul in 4 bucati egale.
Cu ajutorul unui sucitor am intins foi subtiri pe dosul tavii pe care le-am intepat din loc in loc cu o furculita.
Am copt fiecare foaie pana s-a aurit usor.
Crema:
Am pus laptele pe foc pana a ajuns la punctul de fierbere.
Faina am amestecat-o cu amidonul ,zaharul si coaja de lamaie.
Am turnat laptele fierbinte in fir subtire amestecand energic cu un tel pentru a nu se forma cocoloase.
Am pus crema pe foc mic amestecand continuu pana s-a ingrosat .
Am luat crema de pe foc ,am adaugat zeama de lamaie si zaharul vanilat si am amestecat bine pana am obtinut o crema omogena.
Crema racita,la temperatura camerei am mixat-o cateva secunde.
Am adaugat lingura cu lingura din untul moale peste crema si am mixat bine pana am obtinut o crema pufoasa.
Asamblare:
Foaie /crema/foaie/crema/foaie/crema/foaie.
Am acoperit prajitura cu folie si am dat-o la rece pana s-au inmuiat foile.(de preferat 1 zi)
Am topit ciocolata alba cu frisca lichida apoi am glasat prajitura.
Am dat din nou prajitura la rece pana s-a intarit glazura.