Ciorba de cartofi cu carne de porc

de Lavinia in Ciorbe, 8 Iul 2014 | 5867 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 800 g carne de porc
  • 350 g scarita afumata
  • 4 morcovi
  • 1 telina medie
  • 2 cepe
  • 1/2 ardei iute
  • 5-6 cartofi
  • 5 linguri de ulei
  • sare
  • piper
  • 2 galbenusuri
  • 2-3 linguri de smantana
  • 3 linguri otet
  • leustean
  • aprox 3,5 l apa

Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de cartofi cu carne de porc:

Am pus apa la fiert intr-o oala incapatoare.

Cand a inceput sa fiarba ,am adaugat carnea de porc taiata in cubulete si scarita afumata.

Am lasat sa dea cateva clocote indepartand spuma de fiecare data .

Am adaugat telina si o ceapa intreaga si am lasat sa fiarba cca 1 ora .

Separat am taiat 3 morcovi in cubulete si i-am adaugat si pe ei ciorbei.

Am tocat marunt cealalta ceapa iar morcovul l-am ras pe razatoarea cu ochiuri mici.

Am pus uleiul la incins ai am calit ceapa cu morcovul si ardeiul iute aprox 5 minute la foc mic.

Am scos telina si ceapa si am adaugat legumele calite.

Cartofii i-am curatat de coaja si i-am taiat in cubulete potrivite.

Dupa cateva clocote am adaugat cartofii si am  lasat ciorba pe foc aprox 15-20 de minute pana au fost bine fierti si cartofii.

Intr-un bol am amestecat galbenusurile cu smantana apoi am adaugat treptat 3 polonice de ciorba fierbinte.

Am oprit focul si am adaugat amestecul de smantana.

Am potrivit gustul cu otet,sare ,piper si leustean tocat.

Este delicioasa fierbinte alaturi de o ceapa rosie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi cu carne de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de cartofi cu spate de pui