Sursa de inspiratie :Laura Adamache. Este un tort foarte fin si racoritor in acelasi timp.
Prima data am pregatit pandispanul de cacao.
Am separat albusurile de galbenusuri.
Galbenusurile le-am mixat cu 55 g zahar si vanilia pana au devenit cremoase iar zaharul s-a topit.
Separat ,am mixat albusurile spuma cu un praf de sare apoi am adaugat restul de zahar (55 g) si am mixat pana am obtinut o bezea tare.
Am adaugat galbenusurile peste albusuri amestecand usor.
Am cernut si cacaua si am adaugat-o peste albusuri .
Am tapetat o tava(20 cm) cu hartie de copt ,am pus aluatul de pandispan si am nivelat bine.
Am bagat pandispanul in cuptorul preincalzit pentru 15-20 de minute.
L-am mai lasat la racit in cuptor ,cu usa intredeschisa 5 minute.
Am scos pandispanul si l-am lasat pana s-a racit complet.
El se va lasa destul de mult deoarece nu contine faina dar asa trebuie sa fie.
Cand pandispanul este perfect racit cu ajutorul unui cutit bine ascutit am indepartat marginile lasate si l-am nivelat frumos.
Bezea cu cocos:
Am mixat albusurile spuma tare cu un praf de sare.
Am adaugat treptat zaharul,zaharul vanilat si otetul si am mixat pana am obtinut o bezea foarte tare.
Am incorporat usor amidonul ,faina si nuca de cocos.
Am tapetat o tava (26 cm) cu hartie de copt.
Am pus bezeaua la cuptor la foc mic pentru 20-25 de minute pana se aureste usor.
Am lasat apoi bezeaua la racit in cuptor,cu usa intredeschisa pentru 20 de minute.
Am scos bezeaua din cuptor si am lasat-o pana s-a racit complet.
Intre timp am pregatit cremele.
Mousse de fructe de padure:
Am pasat fructele cu ajutorul unui blender pana au devenit piure.
Am strecurat piureul de eventualele seminte apoi am adaugat zaharul si l-am pus pe foc pana s-a topit zaharul (2-3 minute)
Intre timp am hidratat gelatina in apa rece timp de 5 minute.
Am adaugat gelatina hidratata peste piureul de fructe si am lasat la racit pana a ajuns la temperatura camerei.
Am mixat frisca tare.
Peste piure,am adaugat 4 linguri de frisca si am amestecat usor pentru a ajunge la aceeasi temperatura.
Am adaugat apoi piureul amestecat cu frisca peste restul de frisca si am omogenizat bine.
In jurul blatului de bezea am pus un inel detasabil.
Am pus crema de fructe de padure si am nivelat.
In centrul tortului,peste crema am pus pandispanul de cacao.
Am dat la rece pana am pregatit cealalta crema.
Panna cotta de vanilie:
Am hidratat gelatina in apa rece timp de 10 minute.
Cei 90 ml de frisca lichida i-am pus pe foc pana au ajuns la punctul de fiebere.
Am adaugat gelatina hidratata si am amestecat pana s-a topit gelatina.
Frisca am mixat-o cu zaharul si esenta de vanilie pana a devenit cremoasa.(nu trebuie sa stea bat)
Am adaugat 4 linguri de frisca batuta peste frisca cu gelatina pentru a ajunge la aceeasi temperatura.
Am amestecat apoi cele doua compozitii pana am obtinut o crema usoara si fina.
Am pus panna cotta de vanilie peste blatul de pandispan si am nivelat bine.(am oprit 5-6 linguri de crema pentru decor)
Am dat tortul la congelator pentru 20 de minute sau pana s-a intarit bine panna cotta.
Jeleu:
Am pasat fructele de padure cu blenderul apoi le-am strecurat de seminte.
Piureul obtinut l-am pus pe foc cu zaharul pana s-a topit zaharul(2-3 minute)
Am hidratat gelatina in apa rece timp de 5 minute.
Am adaugat gelatina hidratata peste piureul fierbinte si am amestecat pana la topirea gelatinei.
Am lasat jeleul sa ajunga la temperatura camerei apoi l-am turnat peste panna cotta.
Am dat tortul la rece pana s-a intarit complet jeleul.
Am mixat restul de crema oprita cu putin colorant roz.
Am scos cercul detasabil si am decorat tortul cu rozete din crema,bomboane raffaello si fulgi de cocos.