An de an aceasta zacusca este nelipsita din camara noastra.Este dulceaga si foarte aromata si delicioasa!
Am copt ardeii pe plita,i-am curatat si i-am lasat la scurs pentru minim 2-3 ore.
Ardeii i-am dat prin masina de tocat.
Intr-o cratita am pus uleiul,ardeii tocati,piperul boabe,foile de dafin ,mustarul si mierea si am omogenizat bine.
Am fiert zacusca pe foc mic (pe plita) timp de o ora si jumatate amestecand din cand in cand in ea.
Am potrivit gustul cu sare si piper dupa caz.
Zacusca fierbinte am pus-o in borcane ,am infiletat bine capacele si am pus borcanele la bain marie timp de 45 de minute pe foc foarte mic.
Am lasat zacusca la racit acoperita cu prosoape sau chiar in oala unde au fost sterilizate.
1
Din aceasta cantitate mi-au iesit 5 borcanele de zacusca,daca doriti mai multa dublati cantitatile.
2
Foile de dafin le-am lasat doar 30 de minute,apoi le-am scos .