Iata ca am ajuns si la reteta cu numarul 300...Un numar frumos care merita un tort sau o prajitura,dar va urma :D Pana atunci va las niste cornulete aperitiv foarte bune care merg de minune alaturi de un pahar de bere rece :)
Aluatul foietaj se lasa la dezghetat peste noapte in frigider sau cateva ore la temperatura camerei.
Carnatii se taie in bucati apoi fiecare bucata se taie in doua ,longitudinal.
Feliile de kaizer se taie si ele in bucati iar salamul se ruleaza.(daca sunt mari feliile de salam,cum am avut eu,se taie in doua)
Aluatul de foietaj se taie in patrate de aprox 4 cm.
Se intinde apoi usor in palma,se pune umplutura dorita si se ruleaza strans.
Se aseaza cornuletele in tava tapetata cu hartie de copt,se ung cu ou si se presara mac/susan dupa preferinta.
Se dau cornuletele in cuptorul preincalzit pana se rumenesc usor.
1
Din cantitatile date mi-au iesit 2 tavi de cornulete.