Constelatialeu

9

Bucataras
Suprem

com. Floresti

Bucataras din 02.01.2013

RETETE1809
PRIETENI332
Retete / Mancaruri cu carne

Pulpe de pui cu legume la slow cooker Crock-Pot

In Pui la 29 Oct 2019

Mai intai bagam in priza slow cookerul Crock-Pot , adaugam uleiul in vasul crock-ului si setam functia high, lasam sa se incinga uleiul cat timp noi curatam legumele si le taiem. Spalam bine frunzele de ceapa si le taiem marunt, apoi curatam ardeiul, morcovul, cartoful si usturoiul, le spalam...

Pulpa de miel in crusta de sare

In Oaie la 29 Sep 2019

Am scos pulpa de miel din congelator si am lasat-o sa se dezghete. Apoi am curatat usturoi si am intepat pulpa de miel, cu varful unui cutit, pe toata suprafata si am infipt cateii de usturoi. Intr-un castron am pus sare grunjoasa suficient de multa sa pot imbraca pulpa in crusta de sare, am...

Mancarica incropita

In Mancaruri cu carne la 23 Aug 2019

M-am dus in gradina am adunat fasolica, am curatat-o si am spalat-o apoi am taiat-o mai marunt. Ceapa am curatat-o, spalat-o si apoi am taiat-o marunt. Am taiat si bucatele de carne si apoi le-am pus la prajit intr-o cratita cu ulei , le-am lasat cca 15 min cat sa se perpeleasca-n ulei, apoi...

Tocana de primavara ploioasa

In Porc la 17 Mai 2019

Dupa ce am reusit sa fentez un pic ploaia ( ploua infernal ) si-am adunat ceapa verde si usturoi verde, patrunjelul a ramas pe brazda, ca m-a gonit un nor plin de ploaie.....am plecat din gradina si-am poposit la ''bigu mic'' sa iau niste legume de porc, mai precis pulpa de porc. Bon, acum sa...

Friptura hei-rup

In Mancaruri cu carne la 11 Mai 2019

Curatam si spalam pulpele si le taiem in doua, le asezam in tava, apoi taiem coastele si le asezam pe langa pulpe. Taiem bucatele de unt si le punem printre bucatile de carne, apoi usturoiul taiat rondele, presaram sare si piper si turnam o cana cu apa. Acoperim tava cu hartie de copt si bagam...

Tocana verde-rosie

In Pui la 2 Mai 2019

Mi-am pregatit ingredientele, curatat ceapa si usturoiul apoi le-am taiat marunt, ardeiul l-am taiat cubulete mai marisoare. Intr-o cratita de fonta smaltuita am pus uleiul l-a incins, am spalat aripioarele si apoi le-am pus la prajit in ulei cca 20 min, la foc mic, intorcandu-le pe ambele parti,...

Placinta cu carne si mozzarella

In Porc la 23 Apr 2019

Ne pregatim ingredientele, ceapa verde o taiem marunt, radem cartoful pe razatoarea mica, mozzarella o taiem cubulete mici (oprim cateva feliute subtiri pentru decorat). Am folosit o tava de ceramica rotunda ( diametru 24 cm ) o ungem cu unt sau ulei, asezam o parte din aluat, restul il taiem...

Tocanita cu ficat de pui si usturoi verde

In Ficat la 3 Apr 2019

Turnam peste ficatul de pui cana cu lapte. Curatam usturoiul verde si-l taiem marunt. Ardeiul se taie cubulete mici. Tigaia wok se pune pe foc la incins se adauga uleiul si apoi usturoiul si ardeiul, se presara putina sare si se caleste cca 15 min, apoi se pune amestecul de rosii si ficatul de...

Ciolan afumat la cioroiul Crock-Pot

In Porc la 14 Noi 2018

Mergem si cumparam ciolanul, il analizam, urmarim sa fie de la un porc mai mic, cum am zis cioroiul meu e mic. Asezam cioroiul pe masa de lucru, il bagam in priza, asezam ciolanul, adaugam uleiul si apa, asezam capacul si setam functia high pentru cca 4-5 ore. Se face atat de bine incat pica...

Pulpe de pui cu cartofi in oala de lut

In Pui la 21 Sep 2018

Am spalat pulpele, le-am am presarat sare, piper si boia dulce peste ele. Cartofii i-am curatat si taiat in bucati mari. Am asezat cartofii in oala de lut, am presarat sare, apoi am asezat pulpele, am turnat uleiul si apa si am presarat putin cimbru uscat. Am  bagat oala la cuptor, la foc...

Tuslama regala

In Vita la 3 Sep 2018

Dupa parerea mea si a altora ca sa iasa o ciorba de burta sau o tuslama delicioase musai sa cumparam burta proaspata si oase de vita cu zgarciuri. Am ales o burta de vita cu muchie, e partea mai groasa a burtii. Am spalat burta si osul de vita, le-am pus intr-o oala peste care am pus apa rece si...

Tocana de porc

In Porc la 31 Aug 2018

MAi intai ne pregatim ingredientele, spalam si taiem carnea in bucatele mici. Separat curatam ceapa si o taiem solzisori, curatam gogosarii si ardeii capia, apoi ii taiem bucatele mai mici. Rosiile le dam pe razatoarea mare in asa fel incat sa scapam de coaja. Punem pe foc o cratita lasam sa...

Chiftelute imprietenite ( guguloaie)

In Porc la 26 Iul 2018

Mai intai curatam si spalam legumele. Carnea am tocat-o. Taiem marunt frunzele de ceapa verde, la fel si ceapa o taiem marunt. Radem morcovul pe razatoarea mica, dam si dovlecelul pe razatoarea mica apoi il stoarcem de zeama. Amestecam carnea cu legumele si ouale si pesmetul, potrivim de...

Friptura de vitel cu sos de mustar

In Vita la 5 Iul 2018

Am taiat carnea de vitel in bucatele mici, am pus in tigaia wok unt si apoi am adaugat bucatelele de carne si le-am calit 5-6 min, apoi am transferat totul in oala Crock-pot-ului, am presarat sare si am pus capacul, am bagat in priza si am setat functia high pentru 3 ore. Pentru sos am pus...

Costita si cartofi noi la cuptor

In Porc la 3 Iun 2018

Mai intai alegem cartofii, sa fie nici foarte mic, dar nici mari, potriviti ca marime, ii spalam bine. Curatam usturoiul si-l zdrobim. Intr-un castron incapator, punem usturoiul zdrobit, boaiaua dulce, sare, piper si uleiul de masline, amestecam bine si apoi tavalim cartofii prin acest...

Amestecate, ca la tara, branzeturi si altele

In Mancaruri cu carne la 26 Mai 2018

Mai intai radem pe razatoarea mare branzeturile, separat taiem afumatura. Luam un castron incapator, punem branzeturile razuite, adaugam smantana si ouale si omogenizam amestecul, apoi incorporam afumatura. Separat punem tuciul cu apa si sare pe foc la fiert, apoi adaugam malaiul si fierbem o...

Placinta cu carne si mozzarella

In Porc la 9 Mai 2018

Mai intai am taiat frunzele de ceapa marunt, ardeiul cubulete mici, iar morcovul l-am dat pe razatoarea mare. Am pus ulei in tigaia wok si am adaugat legumele la calit, cca 10 min, am presarat sare si piper si am adaugat si carnea tocata si am mai lasat cca 15 min la calit. Separat am taiat...

Coaste de vitel cu sos

In Vita la 18 Apr 2018

Am scos de seara sa se dezghete coastele. A doua zi le-am taiat si le-am presarat cu sare si piper si uns cu ulei de masline si le-am pus in tigaie cate 3 min pe fiecare parte. Separat taiem usturoiul mai marunt. Asezam coastele in vasul crock-pot-ului, adaugam usturoiul si 1/2 cana cu apa,...

Jambon imbatat cu Stella Artois

In Porc la 8 Apr 2018

Am scos jambonul de la congelator si l-am lasat 1/2 de ora, apoi am pregatit un amestec din condimentele Kotanyi, boia dulce, ulei de masline si apa minerala. Am frecat jambonul inca inghetat, cu sare grunjoasa, apoi l-am asezat intr-un castron incapator, am turnat amestecul de condimente si apa...

Drob Trio

In Porc la 6 Apr 2018

Mai intai am pus la fiert ficatul. Dupa ce a fiert, l-am lasat sa se raceasca si apoi l-am taiat cubulete mici. Separat am curatat ceapa, usturoiul si le-am taiat marunt, am taiat si mararul. Intr-un tuci am pus 2 linguri de ulei si am pus la calit ceapa, usturoiul si mararul, am adaugat un...

Sarmale afumate

In Porc la 6 Apr 2018

Mai intai mi-am pregatit ingredientele. De cu seara am scos carnea, muschiul sa se dezghete. A doua zi am tocat carnea si muschiul. Am taiat foile pentru sarmale si le-am lasat 10 min in apa calduta, apoi le-am scurs de apa. Restul de varza ramasa am tocat-o si scurs-o bine, inainte de a o toca,...

Jambon la cuptor

In Porc la 1 Feb 2018

Mai intai crestam partea de jambon cu sorici si presaram sarea grunjoasa, lasam cca 20 min. Separat amestecam sosul de soia cu uleiul de masline, boia dulce si boia iute, amestecam bine si turnam acest amestec peste jambon, mai lasam cca. 30 min sa se intrepatrunda aromele. Intr-o tava...

Tarta cu carne

In Mancaruri cu carne la 19 Noi 2017

Aluatul pentru tarta il lasam sa se dezghete la temperatura camerei. Am folosit o forma rotunda de ceramica 28 cm. Dupa ce s-a dezghetat aluatul, am impartit in doua parti, una mai mare pe care am intins-o direct pe hartie de copt si am asezat-o in forma, am in tepat aluatul din loc in loc....

Cartofi taranesti

In Mancaruri cu carne la 19 Noi 2017

Mai intai punem cartofii la fiert, ii fierbem in coaja, adaugam putina sare in apa in care fierbem cartofii. Dupa ce au fiert, ii curatam de coaja si ii taiem cuburi mai mari. Separat taiem kaizerul fasiute. Ceapa o curatam si o taiem solzisori. Punem pe foc tigaia wok, lasam sa se incinga,...

Pui la cuptor

In Pui la 17 Noi 2017

Mai intai am curatat bine puiul, l-am spalat, apoi l-am uscat cu niste servetele. Intr-un castron am pus mustarul, sosul Teriyaki, uleiul si piperul si am amestecat bine. Separat am masat puiul cu sare grunjoasa, cam o lingura e suficient, am masat la exterior si la interior, apoi am luat...

Coaste afumate cu varza fiarta

In Porc la 15 Noi 2017

Mai intai tocam varza si apoi o frecam cu sare grunjoasa sa se inmoaie nitel. Taiem coastele in bucatele si le clatim cu putina apa calduta. Apoi taiem ceapa verde marunt. Punem oloiul pe aragaz, dam drumul la foc si lasam sa se incinga putin, apoi adaugam uleiul, ceapa taiata, lasam cca. 10 min...

Fasole colaborationista

In Porc la 1 Oct 2017

Mai intai, am ales fasolea si am lasat-o la inmuiat cu o zi inainte. A doua zi am pus-o la fiert si, cat a fiert fasolea, au sosit si ajutoarele. Toata lumea la treaba, afumatura a fost spalata si pusa in tuci la fiert, legumele curatate si taiate, rase si cum le venea randul, ca la cata...

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea, cu mustar si pesmet

In Porc la 21 Sep 2017

Mai intai, portionam muschiul de porc, mi-au iesit 12 felii, apoi le batem bine si pe o parte si pe cealalta, presaram un pic de sare. Intr-un castron, radem cascaveaua, adaugam ouale si mustarul, apoi sare si piper si omogenizam totul. Pe o farfurie punem pesmetul, pe alta -faina si ne apucam...

Piept de pui umplut si sos de smantana cu piper

In Pui la 14 Sep 2017

Mai intai, taiem si batem pieptul de pui in asa fel incat sa obtinem o bucata mare pe care sa o putem rula. Presaram sare si piper, apoi asezam felii din piept de porc afumate si felii de cascavea oparita si afumata, rulam cu grija si prindem cu ajutorul scobitorilor, ungem fiecare bucata cu ulei...

Tablou cu un altfel de ostropel

In Pui la 16 Aug 2017

Mai intai am spalat pieptul de pui ( dezosat si fara pielita), apoi l-am pus cu apa cu un pic de sare si l-am dat intr-un clocot. L-am scos din apa si l-am lasat putin sa se raceasca, apoi l-am taiat cubulete. Separat, am oparit rosiile, le-am curatat de coaja si apoi le-am pus in robot si...

Afisate 61 - 90 din 304 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Leu

Zâmbetul e ca ştergătorul de parbriz: nu opreşte ploaia, dar iţi permite să îţi vezi de drum

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]