Mai intai bagam in priza slow cookerul Crock-Pot , adaugam uleiul in vasul crock-ului si setam functia high, lasam sa se incinga uleiul cat timp noi curatam legumele si le taiem.
Spalam bine frunzele de ceapa si le taiem marunt, apoi curatam ardeiul, morcovul, cartoful si usturoiul, le spalam...
Am scos pulpa de miel din congelator si am lasat-o sa se dezghete. Apoi am curatat usturoi si am intepat pulpa de miel, cu varful unui cutit, pe toata suprafata si am infipt cateii de usturoi. Intr-un castron am pus sare grunjoasa suficient de multa sa pot imbraca pulpa in crusta de sare, am...
M-am dus in gradina am adunat fasolica, am curatat-o si am spalat-o apoi am taiat-o mai marunt. Ceapa am curatat-o, spalat-o si apoi am taiat-o marunt. Am taiat si bucatele de carne si apoi le-am pus la prajit intr-o cratita cu ulei , le-am lasat cca 15 min cat sa se perpeleasca-n ulei, apoi...
Dupa ce am reusit sa fentez un pic ploaia ( ploua infernal ) si-am adunat ceapa verde si usturoi verde, patrunjelul a ramas pe brazda, ca m-a gonit un nor plin de ploaie.....am plecat din gradina si-am poposit la ''bigu mic'' sa iau niste legume de porc, mai precis pulpa de porc. Bon, acum sa...
Curatam si spalam pulpele si le taiem in doua, le asezam in tava, apoi taiem coastele si le asezam pe langa pulpe. Taiem bucatele de unt si le punem printre bucatile de carne, apoi usturoiul taiat rondele, presaram sare si piper si turnam o cana cu apa. Acoperim tava cu hartie de copt si bagam...
Mi-am pregatit ingredientele, curatat ceapa si usturoiul apoi le-am taiat marunt, ardeiul l-am taiat cubulete mai marisoare. Intr-o cratita de fonta smaltuita am pus uleiul l-a incins, am spalat aripioarele si apoi le-am pus la prajit in ulei cca 20 min, la foc mic, intorcandu-le pe ambele parti,...
Ne pregatim ingredientele, ceapa verde o taiem marunt, radem cartoful pe razatoarea mica, mozzarella o taiem cubulete mici (oprim cateva feliute subtiri pentru decorat).
Am folosit o tava de ceramica rotunda ( diametru 24 cm ) o ungem cu unt sau ulei, asezam o parte din aluat, restul il taiem...
Turnam peste ficatul de pui cana cu lapte. Curatam usturoiul verde si-l taiem marunt. Ardeiul se taie cubulete mici. Tigaia wok se pune pe foc la incins se adauga uleiul si apoi usturoiul si ardeiul, se presara putina sare si se caleste cca 15 min, apoi se pune amestecul de rosii si ficatul de...
Mergem si cumparam ciolanul, il analizam, urmarim sa fie de la un porc mai mic, cum am zis cioroiul meu e mic. Asezam cioroiul pe masa de lucru, il bagam in priza, asezam ciolanul, adaugam uleiul si apa, asezam capacul si setam functia high pentru cca 4-5 ore.
Se face atat de bine incat pica...
Am spalat pulpele, le-am am presarat sare, piper si boia dulce peste ele. Cartofii i-am curatat si taiat in bucati mari. Am asezat cartofii in oala de lut, am presarat sare, apoi am asezat pulpele, am turnat uleiul si apa si am presarat putin cimbru uscat. Am bagat oala la cuptor, la foc...
Dupa parerea mea si a altora ca sa iasa o ciorba de burta sau o tuslama delicioase musai sa cumparam burta proaspata si oase de vita cu zgarciuri. Am ales o burta de vita cu muchie, e partea mai groasa a burtii. Am spalat burta si osul de vita, le-am pus intr-o oala peste care am pus apa rece si...
MAi intai ne pregatim ingredientele, spalam si taiem carnea in bucatele mici. Separat curatam ceapa si o taiem solzisori, curatam gogosarii si ardeii capia, apoi ii taiem bucatele mai mici. Rosiile le dam pe razatoarea mare in asa fel incat sa scapam de coaja.
Punem pe foc o cratita lasam sa...
Mai intai curatam si spalam legumele.
Carnea am tocat-o.
Taiem marunt frunzele de ceapa verde, la fel si ceapa o taiem marunt. Radem morcovul pe razatoarea mica, dam si dovlecelul pe razatoarea mica apoi il stoarcem de zeama.
Amestecam carnea cu legumele si ouale si pesmetul, potrivim de...
Am taiat carnea de vitel in bucatele mici, am pus in tigaia wok unt si apoi am adaugat bucatelele de carne si le-am calit 5-6 min, apoi am transferat totul in oala Crock-pot-ului, am presarat sare si am pus capacul, am bagat in priza si am setat functia high pentru 3 ore.
Pentru sos am pus...
Mai intai alegem cartofii, sa fie nici foarte mic, dar nici mari, potriviti ca marime, ii spalam bine.
Curatam usturoiul si-l zdrobim. Intr-un castron incapator, punem usturoiul zdrobit, boaiaua dulce, sare, piper si uleiul de masline, amestecam bine si apoi tavalim cartofii prin acest...
Mai intai radem pe razatoarea mare branzeturile, separat taiem afumatura.
Luam un castron incapator, punem branzeturile razuite, adaugam smantana si ouale si omogenizam amestecul, apoi incorporam afumatura. Separat punem tuciul cu apa si sare pe foc la fiert, apoi adaugam malaiul si fierbem o...
Mai intai am taiat frunzele de ceapa marunt, ardeiul cubulete mici, iar morcovul l-am dat pe razatoarea mare.
Am pus ulei in tigaia wok si am adaugat legumele la calit, cca 10 min, am presarat sare si piper si am adaugat si carnea tocata si am mai lasat cca 15 min la calit.
Separat am taiat...
Am scos de seara sa se dezghete coastele. A doua zi le-am taiat si le-am presarat cu sare si piper si uns cu ulei de masline si le-am pus in tigaie cate 3 min pe fiecare parte.
Separat taiem usturoiul mai marunt.
Asezam coastele in vasul crock-pot-ului, adaugam usturoiul si 1/2 cana cu apa,...
Am scos jambonul de la congelator si l-am lasat 1/2 de ora, apoi am pregatit un amestec din condimentele Kotanyi, boia dulce, ulei de masline si apa minerala. Am frecat jambonul inca inghetat, cu sare grunjoasa, apoi l-am asezat intr-un castron incapator, am turnat amestecul de condimente si apa...
Mai intai am pus la fiert ficatul. Dupa ce a fiert, l-am lasat sa se raceasca si apoi l-am taiat cubulete mici. Separat am curatat ceapa, usturoiul si le-am taiat marunt, am taiat si mararul.
Intr-un tuci am pus 2 linguri de ulei si am pus la calit ceapa, usturoiul si mararul, am adaugat un...
Mai intai mi-am pregatit ingredientele. De cu seara am scos carnea, muschiul sa se dezghete. A doua zi am tocat carnea si muschiul. Am taiat foile pentru sarmale si le-am lasat 10 min in apa calduta, apoi le-am scurs de apa. Restul de varza ramasa am tocat-o si scurs-o bine, inainte de a o toca,...
Mai intai crestam partea de jambon cu sorici si presaram sarea grunjoasa, lasam cca 20 min.
Separat amestecam sosul de soia cu uleiul de masline, boia dulce si boia iute, amestecam bine si turnam acest amestec peste jambon, mai lasam cca. 30 min sa se intrepatrunda aromele.
Intr-o tava...
Aluatul pentru tarta il lasam sa se dezghete la temperatura camerei. Am folosit o forma rotunda de ceramica 28 cm.
Dupa ce s-a dezghetat aluatul, am impartit in doua parti, una mai mare pe care am intins-o direct pe hartie de copt si am asezat-o in forma, am in tepat aluatul din loc in loc....
Mai intai punem cartofii la fiert, ii fierbem in coaja, adaugam putina sare in apa in care fierbem cartofii. Dupa ce au fiert, ii curatam de coaja si ii taiem cuburi mai mari.
Separat taiem kaizerul fasiute. Ceapa o curatam si o taiem solzisori. Punem pe foc tigaia wok, lasam sa se incinga,...
Mai intai am curatat bine puiul, l-am spalat, apoi l-am uscat cu niste servetele.
Intr-un castron am pus mustarul, sosul Teriyaki, uleiul si piperul si am amestecat bine. Separat am masat puiul cu sare grunjoasa, cam o lingura e suficient, am masat la exterior si la interior, apoi am luat...
Mai intai tocam varza si apoi o frecam cu sare grunjoasa sa se inmoaie nitel. Taiem coastele in bucatele si le clatim cu putina apa calduta. Apoi taiem ceapa verde marunt. Punem oloiul pe aragaz, dam drumul la foc si lasam sa se incinga putin, apoi adaugam uleiul, ceapa taiata, lasam cca. 10 min...
Mai intai, am ales fasolea si am lasat-o la inmuiat cu o zi inainte.
A doua zi am pus-o la fiert si, cat a fiert fasolea, au sosit si ajutoarele. Toata lumea la treaba, afumatura a fost spalata si pusa in tuci la fiert, legumele curatate si taiate, rase si cum le venea randul, ca la cata...
Mai intai, portionam muschiul de porc, mi-au iesit 12 felii, apoi le batem bine si pe o parte si pe cealalta, presaram un pic de sare.
Intr-un castron, radem cascaveaua, adaugam ouale si mustarul, apoi sare si piper si omogenizam totul. Pe o farfurie punem pesmetul, pe alta -faina si ne apucam...
Mai intai, taiem si batem pieptul de pui in asa fel incat sa obtinem o bucata mare pe care sa o putem rula. Presaram sare si piper, apoi asezam felii din piept de porc afumate si felii de cascavea oparita si afumata, rulam cu grija si prindem cu ajutorul scobitorilor, ungem fiecare bucata cu ulei...
Mai intai am spalat pieptul de pui ( dezosat si fara pielita), apoi l-am pus cu apa cu un pic de sare si l-am dat intr-un clocot. L-am scos din apa si l-am lasat putin sa se raceasca, apoi l-am taiat cubulete.
Separat, am oparit rosiile, le-am curatat de coaja si apoi le-am pus in robot si...
Pulpe de pui cu legume la slow cooker Crock-Pot
Mai intai bagam in priza slow cookerul Crock-Pot , adaugam uleiul in vasul crock-ului si setam functia high, lasam sa se incinga uleiul cat timp noi curatam legumele si le taiem. Spalam bine frunzele de ceapa si le taiem marunt, apoi curatam ardeiul, morcovul, cartoful si usturoiul, le spalam...
Pulpa de miel in crusta de sare
Am scos pulpa de miel din congelator si am lasat-o sa se dezghete. Apoi am curatat usturoi si am intepat pulpa de miel, cu varful unui cutit, pe toata suprafata si am infipt cateii de usturoi. Intr-un castron am pus sare grunjoasa suficient de multa sa pot imbraca pulpa in crusta de sare, am...
Mancarica incropita
M-am dus in gradina am adunat fasolica, am curatat-o si am spalat-o apoi am taiat-o mai marunt. Ceapa am curatat-o, spalat-o si apoi am taiat-o marunt. Am taiat si bucatele de carne si apoi le-am pus la prajit intr-o cratita cu ulei , le-am lasat cca 15 min cat sa se perpeleasca-n ulei, apoi...
Tocana de primavara ploioasa
Dupa ce am reusit sa fentez un pic ploaia ( ploua infernal ) si-am adunat ceapa verde si usturoi verde, patrunjelul a ramas pe brazda, ca m-a gonit un nor plin de ploaie.....am plecat din gradina si-am poposit la ''bigu mic'' sa iau niste legume de porc, mai precis pulpa de porc. Bon, acum sa...
Friptura hei-rup
Curatam si spalam pulpele si le taiem in doua, le asezam in tava, apoi taiem coastele si le asezam pe langa pulpe. Taiem bucatele de unt si le punem printre bucatile de carne, apoi usturoiul taiat rondele, presaram sare si piper si turnam o cana cu apa. Acoperim tava cu hartie de copt si bagam...
Tocana verde-rosie
Mi-am pregatit ingredientele, curatat ceapa si usturoiul apoi le-am taiat marunt, ardeiul l-am taiat cubulete mai marisoare. Intr-o cratita de fonta smaltuita am pus uleiul l-a incins, am spalat aripioarele si apoi le-am pus la prajit in ulei cca 20 min, la foc mic, intorcandu-le pe ambele parti,...
Placinta cu carne si mozzarella
Ne pregatim ingredientele, ceapa verde o taiem marunt, radem cartoful pe razatoarea mica, mozzarella o taiem cubulete mici (oprim cateva feliute subtiri pentru decorat). Am folosit o tava de ceramica rotunda ( diametru 24 cm ) o ungem cu unt sau ulei, asezam o parte din aluat, restul il taiem...
Tocanita cu ficat de pui si usturoi verde
Turnam peste ficatul de pui cana cu lapte. Curatam usturoiul verde si-l taiem marunt. Ardeiul se taie cubulete mici. Tigaia wok se pune pe foc la incins se adauga uleiul si apoi usturoiul si ardeiul, se presara putina sare si se caleste cca 15 min, apoi se pune amestecul de rosii si ficatul de...
Ciolan afumat la cioroiul Crock-Pot
Mergem si cumparam ciolanul, il analizam, urmarim sa fie de la un porc mai mic, cum am zis cioroiul meu e mic. Asezam cioroiul pe masa de lucru, il bagam in priza, asezam ciolanul, adaugam uleiul si apa, asezam capacul si setam functia high pentru cca 4-5 ore. Se face atat de bine incat pica...
Pulpe de pui cu cartofi in oala de lut
Am spalat pulpele, le-am am presarat sare, piper si boia dulce peste ele. Cartofii i-am curatat si taiat in bucati mari. Am asezat cartofii in oala de lut, am presarat sare, apoi am asezat pulpele, am turnat uleiul si apa si am presarat putin cimbru uscat. Am bagat oala la cuptor, la foc...
Tuslama regala
Dupa parerea mea si a altora ca sa iasa o ciorba de burta sau o tuslama delicioase musai sa cumparam burta proaspata si oase de vita cu zgarciuri. Am ales o burta de vita cu muchie, e partea mai groasa a burtii. Am spalat burta si osul de vita, le-am pus intr-o oala peste care am pus apa rece si...
Tocana de porc
MAi intai ne pregatim ingredientele, spalam si taiem carnea in bucatele mici. Separat curatam ceapa si o taiem solzisori, curatam gogosarii si ardeii capia, apoi ii taiem bucatele mai mici. Rosiile le dam pe razatoarea mare in asa fel incat sa scapam de coaja. Punem pe foc o cratita lasam sa...
Chiftelute imprietenite ( guguloaie)
Mai intai curatam si spalam legumele. Carnea am tocat-o. Taiem marunt frunzele de ceapa verde, la fel si ceapa o taiem marunt. Radem morcovul pe razatoarea mica, dam si dovlecelul pe razatoarea mica apoi il stoarcem de zeama. Amestecam carnea cu legumele si ouale si pesmetul, potrivim de...
Friptura de vitel cu sos de mustar
Am taiat carnea de vitel in bucatele mici, am pus in tigaia wok unt si apoi am adaugat bucatelele de carne si le-am calit 5-6 min, apoi am transferat totul in oala Crock-pot-ului, am presarat sare si am pus capacul, am bagat in priza si am setat functia high pentru 3 ore. Pentru sos am pus...
Costita si cartofi noi la cuptor
Mai intai alegem cartofii, sa fie nici foarte mic, dar nici mari, potriviti ca marime, ii spalam bine. Curatam usturoiul si-l zdrobim. Intr-un castron incapator, punem usturoiul zdrobit, boaiaua dulce, sare, piper si uleiul de masline, amestecam bine si apoi tavalim cartofii prin acest...
Amestecate, ca la tara, branzeturi si altele
Mai intai radem pe razatoarea mare branzeturile, separat taiem afumatura. Luam un castron incapator, punem branzeturile razuite, adaugam smantana si ouale si omogenizam amestecul, apoi incorporam afumatura. Separat punem tuciul cu apa si sare pe foc la fiert, apoi adaugam malaiul si fierbem o...
Placinta cu carne si mozzarella
Mai intai am taiat frunzele de ceapa marunt, ardeiul cubulete mici, iar morcovul l-am dat pe razatoarea mare. Am pus ulei in tigaia wok si am adaugat legumele la calit, cca 10 min, am presarat sare si piper si am adaugat si carnea tocata si am mai lasat cca 15 min la calit. Separat am taiat...
Coaste de vitel cu sos
Am scos de seara sa se dezghete coastele. A doua zi le-am taiat si le-am presarat cu sare si piper si uns cu ulei de masline si le-am pus in tigaie cate 3 min pe fiecare parte. Separat taiem usturoiul mai marunt. Asezam coastele in vasul crock-pot-ului, adaugam usturoiul si 1/2 cana cu apa,...
Jambon imbatat cu Stella Artois
Am scos jambonul de la congelator si l-am lasat 1/2 de ora, apoi am pregatit un amestec din condimentele Kotanyi, boia dulce, ulei de masline si apa minerala. Am frecat jambonul inca inghetat, cu sare grunjoasa, apoi l-am asezat intr-un castron incapator, am turnat amestecul de condimente si apa...
Drob Trio
Mai intai am pus la fiert ficatul. Dupa ce a fiert, l-am lasat sa se raceasca si apoi l-am taiat cubulete mici. Separat am curatat ceapa, usturoiul si le-am taiat marunt, am taiat si mararul. Intr-un tuci am pus 2 linguri de ulei si am pus la calit ceapa, usturoiul si mararul, am adaugat un...
Sarmale afumate
Mai intai mi-am pregatit ingredientele. De cu seara am scos carnea, muschiul sa se dezghete. A doua zi am tocat carnea si muschiul. Am taiat foile pentru sarmale si le-am lasat 10 min in apa calduta, apoi le-am scurs de apa. Restul de varza ramasa am tocat-o si scurs-o bine, inainte de a o toca,...
Jambon la cuptor
Mai intai crestam partea de jambon cu sorici si presaram sarea grunjoasa, lasam cca 20 min. Separat amestecam sosul de soia cu uleiul de masline, boia dulce si boia iute, amestecam bine si turnam acest amestec peste jambon, mai lasam cca. 30 min sa se intrepatrunda aromele. Intr-o tava...
Tarta cu carne
Aluatul pentru tarta il lasam sa se dezghete la temperatura camerei. Am folosit o forma rotunda de ceramica 28 cm. Dupa ce s-a dezghetat aluatul, am impartit in doua parti, una mai mare pe care am intins-o direct pe hartie de copt si am asezat-o in forma, am in tepat aluatul din loc in loc....
Cartofi taranesti
Mai intai punem cartofii la fiert, ii fierbem in coaja, adaugam putina sare in apa in care fierbem cartofii. Dupa ce au fiert, ii curatam de coaja si ii taiem cuburi mai mari. Separat taiem kaizerul fasiute. Ceapa o curatam si o taiem solzisori. Punem pe foc tigaia wok, lasam sa se incinga,...
Pui la cuptor
Mai intai am curatat bine puiul, l-am spalat, apoi l-am uscat cu niste servetele. Intr-un castron am pus mustarul, sosul Teriyaki, uleiul si piperul si am amestecat bine. Separat am masat puiul cu sare grunjoasa, cam o lingura e suficient, am masat la exterior si la interior, apoi am luat...
Coaste afumate cu varza fiarta
Mai intai tocam varza si apoi o frecam cu sare grunjoasa sa se inmoaie nitel. Taiem coastele in bucatele si le clatim cu putina apa calduta. Apoi taiem ceapa verde marunt. Punem oloiul pe aragaz, dam drumul la foc si lasam sa se incinga putin, apoi adaugam uleiul, ceapa taiata, lasam cca. 10 min...
Fasole colaborationista
Mai intai, am ales fasolea si am lasat-o la inmuiat cu o zi inainte. A doua zi am pus-o la fiert si, cat a fiert fasolea, au sosit si ajutoarele. Toata lumea la treaba, afumatura a fost spalata si pusa in tuci la fiert, legumele curatate si taiate, rase si cum le venea randul, ca la cata...
Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea, cu mustar si pesmet
Mai intai, portionam muschiul de porc, mi-au iesit 12 felii, apoi le batem bine si pe o parte si pe cealalta, presaram un pic de sare. Intr-un castron, radem cascaveaua, adaugam ouale si mustarul, apoi sare si piper si omogenizam totul. Pe o farfurie punem pesmetul, pe alta -faina si ne apucam...
Piept de pui umplut si sos de smantana cu piper
Mai intai, taiem si batem pieptul de pui in asa fel incat sa obtinem o bucata mare pe care sa o putem rula. Presaram sare si piper, apoi asezam felii din piept de porc afumate si felii de cascavea oparita si afumata, rulam cu grija si prindem cu ajutorul scobitorilor, ungem fiecare bucata cu ulei...
Tablou cu un altfel de ostropel
Mai intai am spalat pieptul de pui ( dezosat si fara pielita), apoi l-am pus cu apa cu un pic de sare si l-am dat intr-un clocot. L-am scos din apa si l-am lasat putin sa se raceasca, apoi l-am taiat cubulete. Separat, am oparit rosiile, le-am curatat de coaja si apoi le-am pus in robot si...