Din categoria am oala din camara, musai sa o testez, asta ca mi-am amintit ca am achizitionat ditamai oloiul din camara bucatarasului....si oare cu ce puteam sa o testez, logic cu niste coaste....:))))
Mai intai tocam varza si apoi o frecam cu sare grunjoasa sa se inmoaie nitel. Taiem coastele in bucatele si le clatim cu putina apa calduta. Apoi taiem ceapa verde marunt. Punem oloiul pe aragaz, dam drumul la foc si lasam sa se incinga putin, apoi adaugam uleiul, ceapa taiata, lasam cca. 10 min sa se caleasca, apoi adaugam coastele si mai lasam cca. 10 min la foc mic, dupa care adaugam amestecul de rosii si ardei si varza, amestecam bine si la final adaugam apa, jumatate de sticla unde am avut rosiile, adica am clatit bine sticla. Punem capacul deasupra si lasam la foc mic. cca. 2 ore si 1/2 sa palpaie in tihna, ca nu ne grabim, Orient Expresul inca nu trece prin Romania, deci catinel, catinel sa fiarba varza incetisor. Cand este gata, presaram mararul tocat si apoi servim cu pofta, langa o mamaliguta si-un ardei iute..... Cam asta a fost povestea, daca v-a placut bine, daca nu, eu tot ce stiu fac.......