Papricas de pui cu galuste

de Constelatialeu in Pui, 27 Noi 2019 | 4144 vizualizari

 

E prima data cand incerc chestia asta cu galuste, m-am inspirat de la Mirela, i-am zis ca daca nu-mi place pe ea dau vina. Treaba este ca e gustos, dar taman cand ma pregateam sa pun masa, vecina de sus suna disperata, a bubuit furtunul de la apa din bucatarie. Asadar si prin urmare urca sus cu galeata si mop si ajuta la strans apa, ca nu era suficient ca furtunul a bubuit, nici ventilul nu mergea se invartea in gol, pana am reusit sa gasim canalul de unde se inchide apa pe toata scara, a durat ceva. Si dai si strange apa , noroc ca la mine nu a ajuns....asa ca papricasul l-am savurat cam cu noduri, dar este bun, nu dau vina pe Mirela....atat  am apucat sa fac poze si apoi la smotru.....:))))))))) Deci asta-i Papricas cu inundatii.....

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de pui
  • cca 6-7 cepe albe ( 3 zicea Mirela, dar cepele mele sunt micute)
  • 60 ml ulei
  • 3-4 catei de usturoi
  • 200 g amestec de rosii si ardei
  • 1 lingurita de boia dulce
  • 2 polonice cu apa fierbinte
  • sare
  • piper
  • Galuste
  • 50 g unt moale
  • 2 oua mici sau 1 ou mare
  • sare
  • 100 g faina
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papricas de pui cu galuste:

Spalam pulpele, le taiem pe din doua si le stergem cu un servet. Taiem ceapa marunt, punem tigaia wok pe foc, adaugam uleiul si apoi ceapa, o calim cat sa devina lucioasa, nu sa se rumeneasca, adaugam un praf de sare. Se adauga boiaua si apoi pulpele si le lasam sa se caleasca 3-4 min pe fiecare parte, le tot intoarcem de cateva ori, apoi adaugam 2 polonice de apa fiebinte, punem un capac deasupra si lasam focul foarte mic. Lasam sa se fiarba bine pulpele, apoi adaugam amestecul de rosii si ardei, nu mai punem capacul si lasam sa mai fiarba 10-15 min, adaugam si usturoiul, potrivim de sare si piper. 

Galustele : Mai intai punem sa fiarba apa intr-o cratita cu putina sare. Separat amestecam oul cu untul moale si sarea, adaugam faina si omogenizam totul. Cand apa a inceput sa fiarba, luam o lingurita si o inmuiem in apa apoi formam galuste si le punem in apa clocotita, dupa ce am terminat de format galustile, asezam un capac deasupra cratitei si lasam sa fiarba cca 15 min sau pana cand galustile sunt fierte. Scoatem cu un spumar galustile. Le punem in cratita cu pui abia dupa ce am luat cratita de pe foc. Sa aveti pofta si sa nu aveti incidente cu apa vecinilor....:)))))

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas de pui cu galuste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Adi 1

28.11.2019, 20:09

Bun!

dantes 1

29.11.2019, 12:50

Bun!

Rocsi 1

29.11.2019, 18:40

Ai pregatit un prapricas tare bun, chiar daca ai avut probleme cu apa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Papricas de pui cu galuste de faina - reteta traditionala de familie