E prima data cand incerc chestia asta cu galuste, m-am inspirat de la Mirela, i-am zis ca daca nu-mi place pe ea dau vina. Treaba este ca e gustos, dar taman cand ma pregateam sa pun masa, vecina de sus suna disperata, a bubuit furtunul de la apa din bucatarie. Asadar si prin urmare urca sus cu galeata si mop si ajuta la strans apa, ca nu era suficient ca furtunul a bubuit, nici ventilul nu mergea se invartea in gol, pana am reusit sa gasim canalul de unde se inchide apa pe toata scara, a durat ceva. Si dai si strange apa , noroc ca la mine nu a ajuns....asa ca papricasul l-am savurat cam cu noduri, dar este bun, nu dau vina pe Mirela....atat am apucat sa fac poze si apoi la smotru.....:))))))))) Deci asta-i Papricas cu inundatii.....
Spalam pulpele, le taiem pe din doua si le stergem cu un servet. Taiem ceapa marunt, punem tigaia wok pe foc, adaugam uleiul si apoi ceapa, o calim cat sa devina lucioasa, nu sa se rumeneasca, adaugam un praf de sare. Se adauga boiaua si apoi pulpele si le lasam sa se caleasca 3-4 min pe fiecare parte, le tot intoarcem de cateva ori, apoi adaugam 2 polonice de apa fiebinte, punem un capac deasupra si lasam focul foarte mic. Lasam sa se fiarba bine pulpele, apoi adaugam amestecul de rosii si ardei, nu mai punem capacul si lasam sa mai fiarba 10-15 min, adaugam si usturoiul, potrivim de sare si piper.
Galustele : Mai intai punem sa fiarba apa intr-o cratita cu putina sare. Separat amestecam oul cu untul moale si sarea, adaugam faina si omogenizam totul. Cand apa a inceput sa fiarba, luam o lingurita si o inmuiem in apa apoi formam galuste si le punem in apa clocotita, dupa ce am terminat de format galustile, asezam un capac deasupra cratitei si lasam sa fiarba cca 15 min sau pana cand galustile sunt fierte. Scoatem cu un spumar galustile. Le punem in cratita cu pui abia dupa ce am luat cratita de pe foc. Sa aveti pofta si sa nu aveti incidente cu apa vecinilor....:)))))