Azi am facut slalom printre brazdele mustind a apa si ploaia care ma ameninta ca ma scoate din gradina. Am apucat sa pun niste rasaduri si sa-mi adun niste ceapa verde si usturoi verde numai bune pentru o delicioasa tocanita, patrunjel n-am mai apucat sa adun ca s-au infuriat niste nori si a inceput din nou ploaia .....gata cu gargara sa trecem la tocana ca ne este foame....
Dupa ce am reusit sa fentez un pic ploaia ( ploua infernal ) si-am adunat ceapa verde si usturoi verde, patrunjelul a ramas pe brazda, ca m-a gonit un nor plin de ploaie.....am plecat din gradina si-am poposit la ''bigu mic'' sa iau niste legume de porc, mai precis pulpa de porc. Bon, acum sa scriu cam ce-am prestat. Curatat si spalat ceapa si usturoiul, apoi le-am taiat marunt. Separat am taiat pulpa de porc in cubulete. Am pus la incins ulei in tuci si am pus la calit cubuletele de carne, am presarat un pic de sare si am calit cca 20 min pana ce carnea si-a schimbat culoarea. Am scos carnea din tuci, am spalat tuciul si am pus ulei la incins si am calit cca 10 min ceapa si usturoiul. Am adaugat rosiile din conserva, am adaugat cca 200 ml apa si cubuletele de carne, potrivim de sare si piper si bagam tuciul la cuptor la foc mic cca 1 si 1/2 ore. Si cam asta-i tocanita de seara...noi seara chiar mancam bine.....am facut repede si-un piure si niste sfecla rosie si ne-am ospatat pe cinste. Daca vreti puteti sa aveti pofta sau sa treceti mai departe si mancati ce vreti voi......